Ruuhkamaksut Ruotsissa

Ruuhkamaksut Ruotsissa

Ruotsissa käytetään ruuhkamaksujärjestelmää Tukholmassa ja Göteborgissa. Maksut koskevat 1.1.2015 alkaen sekä Ruotsin että ulkomaan rekisterissä olevia ajoneuvoja. Aiemmin maksut koskivat ainoastaan Ruotsin rekisterissä olevia ajoneuvoja. Maksujärjestelmä on täysin automaattinen. Maksuaseman ohitus rekisteröidään ja ajoneuvon omistajalle lähetetään lasku.
Lisää tietoa täältä.

Siltamaksut
Sekä Ruotsin että ulkomaan rekisterissä olevista ajoneuvoista maksetaan siltamaksuja Motalassa (Vätterviken) ja Sundsvallissa 1.2.2015 alkaen. Siltamaksut ovat niin kutsuttuja infrastruktuurimaksuja. Ajatuksena on, että sillan käyttäjät ovat mukana maksamassa osan sillan kuluista. Maksujärjestelmä on täysin automaattinen. Kun ohitat maksuaseman sillalle ajaessasi, sillalla ajo rekisteröidään ja ajoneuvon omistajalle lähetetään lasku.
Lisää tietoa täältä.
Ruotsi-Tanska, Juutinrauman (Öresundsbron) sillan ylittäminen maksetaan maksupisteessä: Lisää tietoa www.oresundsbron.com
Ruotsi-Norja, Svinesundsbroarna, sekä uusi että vanha silta ovat maksullisia: Sulkupuomi ja maksu automaattiin paikallisilla kolikoilla tai luottokortilla.