Varovasti tulen kanssa

Varovasti tulen kanssa

Tulen kanssa on leiriydyttäessä käytettävä erityistä huolellisuutta.

Ulkogrilli on kätevä kesäaikaan. Perinteisen hiiligrillin rinnalla vähintään yhtä yleinen on kaasugrilli. Kaasu otetaan joko omasta pullosta tai ajoneuvosta omalla liittimellä. Pidä kaasugrilli riittävän etäällä seinästä. Älä käytä hiili- tai kaasugrilliä etuteltassa. Katoksessa kaasugrilliä voi käyttää varovaisuutta noudattaen. Kaatuminen ei ole niinkään todennäköistä, mutta hiilille tai kaasuliekille valuvasta rasvasta saattaa hulmahtaa korkeat liekit. Tyhjennä grillihiilet vain erityisesti niille varattuun astiaan.

Polta kynttilää ja roihuja palamattomalla alustalla tai turvallisissa astioissa, äläkä koskaan jätä avotulta, mm. kynttilöitä ilman valvontaa vaunuun tai etutelttaan. Pidä roihut riittävän kaukana.

Pidä sammutin näkyvillä, saatavilla ja kunnossa. Palovaroitin ja kaasuvaroitin lisäävät turvallisuuttasi. Sammutuspeite on myös oiva apuväline sammutuksessa. Harjoittele sammuttamista ja peitteen käyttöä.

Palon sattuessa matkailuauto tai -vaunu tuhoutuu jopa 10 minuutissa. Palokunnan mahdollisuudet ehtiä paikalle ovat lähes olemattomat.