Matkustajailmoitus

Matkustajailmoitus

Matkustajan on täytettävä matkustajailmoitus hotellien lisäksi myös leirintäalueilla, maatilamatkailu- ja aamiaismajoituspaikoissa sekä muissa majoitustiloissa ja loma-asunnoissa.

Ilmoitusvelvollisuus perustuu majoitus- ja ravitsemistoiminnasta annettuun lakiin (308/2006).

Matkustajailmoituksessa on mainittava kaikkien mukana matkustavien henkilöiden tiedot. Myös alaikäisten lasten henkilötiedot kirjataan. Matkustajan on vahvistettava antamansa tiedot allekirjoituksellaan.

Majoitustoiminnan harjoittajan on toimitettava ulkomaalaisia matkustajia koskevat henkilötiedot viivytyksettä sen kihlakunnan poliisilaitokselle, jonka toimialueella majoitusliike sijaitsee. Poliisilla on oikeus saada myös muiden matkustajien matkustajatietoja.

SF-Caravan ry on laatinut matkustajailmoitusmallin, joka on vapaasti kaikkien käytettävissä. Voit täyttää matkustajailmoituksen jo ennen matkalle lähtöäsi ja tulostaa sen mukaasi. Perille saavuttuasi riittää, kun allekirjoitat jo valmiiksi täyttämäsi matkustajailmoituksen.

Huomaa, että matkustajailmoitus on malli, eikä välttämättä käy kaikilla leirintäalueilla. Leirintäalueelle saavuttuasi voidaan alueella pyytää sinua täyttämään heidän oma lomakkeensa.

Suomen Leirintäalueyhdistys on tehnyt myös oman sähköisen CAMPING-matkustajailmoituksen. SLY:n lomakkeen löydät alta. Lomake täyttöohjeineen löytyy myös Suomen Leirintäalueyhdistyksen internetsivuilta.