SFC-alueet

SFC-alueet

SFC-alue on leirintäalue, josta on tehty käyttösopimus SF-Caravan ry:n jäsenyhdistyksen kanssa tai alue on jonkin jäsenyhdistyksen omistuksessa ja/tai hoidossa. SFC-alue voi olla myös yksityisen tai yhteisön omistama ja/tai hoitama.

SFC-alueet on alunperin tarkoitettu pääasiassa SF-Caravan ry:n tai sen ulkomaisten sisarjärjestöjen jäsenten käyttöön, mutta nykyään tasokkaimmilla alueilla voivat leiriytyä kaikki halukkaat. Lähes kaikilla SFC-alueilla voi myös liittyä liiton jäseneksi. Jotkut alueet toimivat talviaikana SFC-alueina ja kesällä sesonkiaikaan yleisinä leirintäalueina. Kaikilla alueilla telttailu ei ole sallittua.

Toiminta SFC-alueilla tapahtuu pääosin talkoilla, eikä kaikilla alueilla ole aina nimettyä isäntää paikalla. Toiset SFC-alueet ovat ns. omatoimialueita. Alueiden siisteys, viihtyvyys ja järjestys perustuvat jokaisen karavaanarin omaan toimintaan ja yhteistyöhön.

Alueille saavuttaessa ilmoittaudutaan välittömästi ja alueella pidetään jäsennumero näkyvissä matkailuvaunussa tai -autossa. Alueiden varustelutaso vaihtelee paljon, yksityiskohtaisemmat tiedot palveluista ja varusteluista löydät Leirintäoppaan sivuilta.

SFC-alueiden portilla tai sen läheisyydessä on isokokoinen SFC-tunnus.