Menikö dieseliä vesisäiliöön

Menikö dieseliä vesisäiliöön

Vuosittain toistuva ongelma, etenkin laina- ja vuokra-autojen kanssa, kun ei olla perehdytty riittävän tarkasti ajoneuvoon ja sen käyttöohjeisiin. Silloin voi helposti etenkin kiireessä käydä, ettei tule luettua mitä auton kyljessä olevassa täyttökorkissa tai sen kehyksessä lukee, ja tuleekin tankattua dieseliä vesitankkiin. Miten silloin pitää menetellä?

Jos vahingon huomaa ennen kuin on käyttänyt auton vesijärjestelmää, pääsee vielä aika helpolla. Vesisäilö pitää tyhjentää ottamalla koko määrä dieseliä talteen ja toimittaa ongelmajätteisiin.

Kun puhdistuksen haluaa tehdä itse
Imuletku, ja jos vesipumppu on säiliössä, niin myös pumppu letkuineen pitää irrottaa. Mikäli vesijärjestelmää on ehditty käyttää vahingon tapahduttua, myös koko järjestelmä pitää puhdistaa huolella. On hankittava kyseiseen tarkoitukseen sopiva erikoispuhdistusaine, siihen liittyvä lisäaine ja edettävä niiden käyttöohjeiden mukaisesti.

Diesel Out -ainetta tarvittava määrä 10 l + lisäaine PURATANK 0,5 l
Maahantuoja Merina Ay, Ruoksmäentie 2, Salo, www.merina.fi.
(Merinan sivuilta löytyy myös vesitankin ja -järjestelmien puhdistusta ammattitaidolla tarjoavien yritysten yhteystiedot)

Paavo Rousku
SF-Caravan ry:n asiantuntija