Leirintämaksun kipuraja

Markku Hämäläinen 26.07.2022 09:09

Tuo sähkö on pieni ongelma.
Kun sähkötolpat eivät ole yleensä lukossa, eikä Suomessa ole sähkönkulutuksen etälukua, on sähkön varastaminen liian helppoa.
Alueella pitäisi kierrellä vahti joka tarkistaisi ketkä käyttävät sähköä ja ketkä ei.
Ymmärrän yrittäjää joka tekee asian helpoimman kautta.
Miniminä pitää olla lukitut rasiat, jota myös määräykset vaatii.
Rasian avaimen saisi vain panttia vastaan, kuten joillakin alueilla jo toimitaan.

Kari Rautiainen 26.07.2022 09:15

Määräykset vaatii…
Eikös nuo ole kuin autojen lämmitystolpat. Eli 180cm korkeella, lukittu, tai vikavirtasuoja. Eli vaatimus lukittavuudesta on vain yksi vaihtoehto.

Toivo Koistinen 26.07.2022 09:35

Nuo sähkötolpat on siltä ajalta monessakin, kun sähkö kuului hintan, ja oli ne tavalliset lämmitys tolpat. Sittemminhän tuli se EU määräys uusia ne sihen nykyiseen mikä sen pistotulpan malli onkaan.
Niitähän oli leirejä sitten, joissa oli vanahat tolppakaapit, että piti olla adapterit, joilla muutettiin sopivaksi nykyisiin roikkin, miten lie nykyään, ja kun karavaanarit oli rahakasta rehellistä väkeä, miten lie nykyään.
Tp

Kaj Nyyssönen 26.07.2022 10:20
Kari Rautiainen

Määräykset vaatii…
Eikös nuo ole kuin autojen lämmitystolpat. Eli 180cm korkeella, lukittu, tai vikavirtasuoja. Eli vaatimus lukittavuudesta on vain yksi vaihtoehto.

Ulkona oleva pistorasia pitää asentaa vähintään 180cm korkeudelle. Alemmaksi asennettu pitää olla lukitussa rasiassa (kuten autojen rasiat).

Timo Haapanen 26.07.2022 12:42

Varsinkin uusien vaanareiden tietämys akuista, sähköstä ja niiden käyttömahdollisuuksista on mitä on. Nämä matkaparkki.com kaltaisten sovelluksien myyjät saavat yrittäjät investoimaan tolppien asennukseen jotta olisi jotain mitä yrittäjä sitten myy kun pelkkää parkkipaikkaa on hankala kovalla hinnalla myydä.

@timppa

Kari Rautiainen 26.07.2022 13:36
Kaj Nyyssönen

Ulkona oleva pistorasia pitää asentaa vähintään 180cm korkeudelle. Alemmaksi asennettu pitää olla lukitussa rasiassa (kuten autojen rasiat).

No ei. Vikavirtasuoja riittää.

Kari Rautiainen 26.07.2022 13:52

Tukesin sivuilta:
Yleissääntönä kaikenikäisille asennuksille voidaan kuitenkin pitää nykyisen standardin vaatimuksia, joiden mukaisesti pistorasia on

oltava rakenteeltaan turvapistorasia, (ns. lapsisuojattu pistorasia, jossa on sulkulevyt reikien lisäsuojana) tai
asennettuna vähintään 170 cm:n korkeuteen tai
asennettuna lukittuun koteloon tms. tilaan.
Useimmat paikoitusalueiden autonlämmitystolpat eivät täytä kumpaakaan kahdesta ensin mainitusta vaatimuksesta, joten kotelot on pidettävä lukittuina. Auton liitäntäjohtoa ei saa jättää tolppaan kiinni silloin, kun se ei ole kytkettynä autoon, koska tällöin kotelon lukinta käytännössä ohitetaan. Erityisen vaarallista on jättää johto roikkumaan kulkuväylille ja alueilla, joissa lunta aurataan koneilla tai joissa pikkulapset saattavat leikkiä.

Ulos asennettujen pistorasioiden täytyy olla suojakoskettimella varustettuja asennusajankohdasta riippumatta. Sähköä ei saa missään tapauksessa ottaa autonlämmitykseen eikä muuhun käyttöön rakennuksen sisältä maadoittamattomasta pistorasiasta. Suojamaadoituspiirin puuttuminen tai laittoman kaksinapaisen jatkojohtovirityksen käyttö on yksi tavallisimmista syistä pihapiirin kuolemaan johtaneille sähkötapaturmille. Vuonna 1997 päättyi siirtymäkausi, jonka jälkeen asennettujen ulkopistorasioiden on oltava suojattuna ylivirtasuojan (sulake, johdonsuoja-automaatti) lisäksi vikavirtasuojakytkimellä. Vikavirtasuojakytkimen toiminta on tarkastettava määräajoin sen testipainikkeesta.

Kaj Nyyssönen 26.07.2022 21:56
Kari Rautiainen

No ei. Vikavirtasuoja riittää.

Kari minä en maininnut lainkaan vikavirtasuojaa. Autopistorasiassa auton metallimäärä yhdessä ilman kosteuden kanssa voi laikaista vikavirtasuojan siksi sitä ei sellaiseen rasiaan laiteta. Esim. 10 kpl pitkää loisteputkea niiden metallirunkirunko laukaisee laukaisee sadeilmalla vikavirtasuojan kokemusta on). Oli purettava pois muuten laitan kaikkiin pistorasijohin (maadotetut nyt ei muuta saa käyttää) vikavirtasuojat.

PS! minä olen jo eläkkeellä

Kaj Nyyssönen 26.07.2022 22:20

Kipuraja?

-mikä se sellainen on? Minä asun aina välillä hotelleissa näiden karavan matkojen sarrella. Indonesiassa asun yleensä 15 - 20 E per yö hotellissa mutta on sitä mukavuus syystä valittu yli 100€ maksava hotellikin. Mutta 5.n tähden hotelli maksaa 500€ per yö onko se kallis jos päivä ansiot on 100 000€/ päivä?

Kysymys on kuka vertaa ja mikä on vertauksen suhde vertaajan ansiotasoon.
Minä olen Pirkkamatkaaja vaimon kanssa talvimatkan kustannus on noin 100€ per päivä ja matkan kesto alle 180 päivää.
SFC Caravan tutki miten paljon keskiverto karavaanari kuluttaa makoillaan keskimäärin sehän oli tuplasti enemmän kuin mitä me kulutetaan per päivä

Timo Haapanen 27.07.2022 08:55
Kaj Nyyssönen

Kari minä en maininnut lainkaan vikavirtasuojaa. Autopistorasiassa auton metallimäärä yhdessä ilman kosteuden kanssa voi laikaista vikavirtasuojan siksi sitä ei sellaiseen rasiaan laiteta. Esim. 10 kpl pitkää loisteputkea niiden metallirunkirunko laukaisee laukaisee sadeilmalla vikavirtasuojan kokemusta on). Oli purettava pois muuten laitan kaikkiin pistorasijohin (maadotetut nyt ei muuta saa käyttää) vikavirtasuojat.

PS! minä olen jo eläkkeellä

Kyllähän se vikavirtasuojakytkin vaaditaan ulkopistorasioille, ei siitä ole epäselvyyttä.

@timppa

Kari Rautiainen 27.07.2022 10:42
Timo Haapanen

Kyllähän se vikavirtasuojakytkin vaaditaan ulkopistorasioille, ei siitä ole epäselvyyttä.

@timppa

Melko harvassa vaunussa 10 pitkää loisteputkea muutenkaan. Tukes antaa selkeesti muutaman vaihtoehdon tohon tolpan turvallisuuteen. Ja kun laitatin taloyhtiöön uudet tolpat parkkikselle niin lapsisuojat rasioissa, sulake, vikavirtasuoja, jokaiseen omansa. Lukkoja ei ole muuta kun ne poletilla käännettävät linkut. Nykymääräyksillä siis mennään.


Kipurajasta päästiinkin näppärästi Tukesiin.
muokattu: 27.7.2022 10:43
Timo Haapanen 15.08.2022 09:44

Tässä ei kipuraja ylity. Ranskan Vichy, 12 € sisältää kaikki.

https://www.aire-campingcars-vichy.com/tarifs/

https://park4night.com/fr/lieu/225977/aire-camping-car-stationnement-payant/bellerive-sur-allier-19-rue-claude-decloitre/france/allier#.YvnoU3bP270

Hienolla paikalla Allier-joen mutkassa, sovussa useiden kämppäreiden keskellä.
https://goo.gl/maps/a5nQqTqMeQNgx2DaA

Vichyn kaupunki kävelyetäisyydellä sekä ravirata mulle lisähoukuttimena. Tuolla olen lokakuun alkupuolella.
https://frequence-turf.fr/hippodrome-de-vichy/

@timppa

Kari Rautiainen 15.08.2022 09:53

Vichyssä kävin tossa yöpymässä maaliskuun lopulla. Rähjäset suihku ja vessatilat oli suljettu. Kemssan tyhjennyspaikka saastanen niin pirusti. Jatkoin seuraavana aamuna Dole camppärille joka oli tosi kiva, unohduin siihen viikoksi.

Vichyssä oli paikat kiinni kun olivat alottelemassa laajennusta ja remonttia, niin kaippa se onkin ihan erilainen kun maaliskuussa oli.


Niin, maaliskuussa ne varsinaiset leirintäalueet ei ollut auki. Hyvin nukutti vaikkei suihkuun päässykkään.
muokattu: 15.8.2022 10:11
Timo Haapanen 15.08.2022 10:14

Park4night on hyvä arvosteluineen.
26.7-22
''erittäin puhdas alue. ainakin yksi alue, jossa harmaa vesi on hyvin erotettu mustasta vedestä ja estää joitain ihmisiä valitsemasta väärää hanaa! rauhallisia, varjoisia paikkoja. ihanteellinen vierailulle Vichyn kaupungissa.''

Tämä on 12.8-22
''Palattuamme Landesista Doubsiin löysimme Vichyn alueen. Mukava yllätys, oikea sijainti, vaikka viemärialue tarvitsisi tarkistaa. Miellyttävä ympäristö koettavana puimurin reunalla. Pieni ystävällinen ateria vajassa alle 5 minuutin päässä matkailuautosta. Baareja ja ravintoloita molemmilla pankeilla.''

Näistä se tarvitsee tulkita.

Myös lokakuu alkaa olla Ranskan sulkeutumisen aikaa palvelujen suhteen.

@timppa


Me emme koskaan kaytä leiripaikkojen vessoja, suihkuja kyllä jos ne ovat lähellä ja kelvollisia. Autossa toimivat molemmat oikein hyvin.
muokattu: 15.8.2022 11:13
Kari Rautiainen 16.08.2022 09:52

Kuka mitenkin, mulla on sunlightissa vessa ja suihku tehty kieroselkäsille kääpiöille, mutta toki siinäkin käärme vilahtaa pulloon ja nahkakin tulee pestyä. Puskahommissa se onkin ihan selvä. Mutta sitten kun menen alueelle niin säiliöitten tyhjennykset ja täyttö, suihku, posliinipönttö, patonki, ja maksan kyllä mielelläni palveluista jos niitä on.

Timo Haapanen 16.08.2022 11:33

Kyllä meillä oli vessan ja suihkun helppokäyttöisyys ykkösprioriteettina autoa hankittaessa. Jotain tilaa ne tietty pienensivät.

@timppa

Kari Rautiainen 16.08.2022 17:50

No, mulla ne ei ollu se ykkönen. Kunhan on siten toimivat että saa pestyä ja sonnittua. Mutta väittelyyn siitä onko ihan oikea kiinteä suihkuhuone ja posliinipytty parempi vai huonompi kun matkamökin ”vastaavat”, niin en lähde. Eiköhän se nyt ole aika selvä juttu. Tai tietty, rahastahan vaan on kysymys.

Toivo Koistinen 16.08.2022 20:20

Tuosakin voi aatella monella. Ostaakko ajopeli, josa on kaikki kodin mukavuudet saunaa myöden kuten noihin linjureihin ovat tehneet, niitähän on jopa kaksikerroksisia, niin ei tarvi leiriä.
Vai halpa yksinkertainen, ja ajaa leirille, kun kohalle sattuu, käyttää sen palveluita hintaa katsomatta. Sillä kulkimen hintaerollahan aikasmonta kertaa yöpyilee, vaikka hotellissa.
Leirejähän on paljon, samoin hotelleja motelleja
Nintai kuten tuttavaperhe, jolla ei mitään kuljinta. Ajelivat henkilöautolla hotelli, motelli yö mallilla lomareissut, ja jos tarviivat nin vuokrasivat vaunun autonsa perään..
Tästä on mennyt viime viikkoina paljon porukka polkupyörillä. Ovat Italiasta lähteneet, ja ajelivat Norkkappiin Norjaan. Näytti olevan yöpymis pakkaukset mukana
Jokaisellahan on oma valinta, minkä omakseen kokee.
Tp


Norjassahan on hyvä menä vaikka henkilöautolla. Levähdysalueilla vessat, ja suihkutkin, ehjät, ja siistit ovat ne
muokattu: 16.8.2022 20:26
Juhani Vehnilä 18.08.2022 12:28

Taitaa nää naapurimaan ja keskisen Euroopan karavaanarit olla äveriäämpiä kuin kotimaan matkailuautoilijat! Ollaan kolmatta viikkoa yhdistelmällä kierretty Ruotsia, Tanskaa, pohjois Saksaa ja Hollantia ja matkaa jatkuu vielä syyskuun puolelle. Kallein kämppäri oli toistaiseksi Hagön kämppäri 85 euroa yö sesonkiaikaan ja halvin 25 euroa hollannin järjestön alueella, muut siltä väliltä. Täällä alueita kutsutaankin lomakyliksi.
Sähköstä ei ole maksettu erikseen, mutta aiemmilla matkoilla on ollut alueita, joissa sähkö pannaan päälle tietokoneella kun olet ilmoittanut paikan numeron ja maksat kulutuksen mukaan lähtiessä.
Meille vaunu on tukikohta ja autolla kierretään nähtävyydet ja kaupat 100 kilometrin säteellä. Parikertaa ollaan oltu vaihtamassa autoon ja aina lähdetty uudella vaunuilla pois.

Terveisin

Jussi

PS. Käytin sanaa matkailuautoilija kun niitä ketjun kirjoittajat näyttävän olevan , ei millään pahalla.

Osallistuaksesi keskusteluun siirry jäsenkirjautumiseen tai vierailijoille tarkoitettuun Facebook-tunnistautumiseen.