Leirintämaksun kipuraja

Seppo Suomi 30.05.2022 14:00

Mikä on porukan maks. hinta jonka maksaa kun alue on keskellä ei mitään?
Asiakkaina on yksikkö+2h ja valosähkö.
Itsellä pirkkamatkaajana ja puskaparkkeerajana on 25€.
Matkaparkin 32€ pidän aivan käsittämättömänä ,ylittää monen leirintäalueen hinnan.
Ymmärränkö itse matkaparkin käsitteen toisin vai tarjoaja ?
Sanotaanhan että ei se hullu ole joka pyytää vaan...
Olen olettanut että matkaparkki on paikka jossa on karsittu pois kaikki aktiviteetit ym. ei välttämätön.

Pertti Aro 30.05.2022 14:34

Tästä aiheesta voi kirjoittaa vaikka kuinka paljon ja mielipiteitä on vaikka kuinka paljon . Nähdakseni se on jokaisen oma asia mitä on valmis maksamaan tai mihin on maksukykyinen . Matkailuvälineitä hankittaessa ehkä olisi hyvä jos myös miettiä paljonko sellainen vaikuttaa talouteen jos sen hankkii osamaksulla. Käteisostajalle ei ehkä tällaiasta ongelmaa ole.Meitä on myös monenlaisia matkailijoita , toiset käyttävät matkaparkkeja tai puskaparkkeja sitten on niitä jotka käyttävät vain leirintäalueista pääasiassa joka maassa ja vain poikkeustapauksissa joitakin muita yöpymispaikkoja. Kaikki tavat ovat omakohtaisia eikä minulla ainakaan ole mitään arvostelemista mistään näistä nainituista . Itse olen aina ollut leirintäalueitten käyttäjä hinnoista huolimatta koska niillä tapaa muita joiden kanssa voi vaihtaa kokemuksia. Nämä ovat minun ajatuksia asiasta.

Petteri Haverinen 30.05.2022 15:15

Matkavehje ei ole hankittu osamaksulla , eikä lainalla, joten ei pääomakuluja.

Kyllä lähemmäs 30€;n hinta pistää ajattelemaan mistä me oikein maksamme? Meillä tietysti hieman helpottaa se, että ei tarvitse ostaa sähköä. Toki ymmärän sen, että Suomessa on kesäaika lyhyt ja siinä ajassa pitäisi tehdä tulosta koko vuotta ajatellen.

Kari Rautiainen 30.05.2022 16:30

Ihan ikiomalla autolla minäkin ajelen. Puskaparkkeerajana jos mahdollista. Jos tarttee alueelle mennä niin ihan periaatteen vuoksi se on max 25 egee. Jos periaate olisi yleisempi niin aluemaksut olisi max sitä.

Esa Ojala 30.05.2022 16:42

Kyllä se on 25€ max. Siihen pitää silloin kuulua rauhallinen paikka ja sauna. Muutoin ei tarvetta leirintäalueelle. Pitemmällä reissulla tekee joskus mieli saunoa pelkän suihkun lisäksi.

Timo Haapanen 30.05.2022 16:46

Kyllä 25 on maximi meillekin. Se vaikuttaa kun ei tarvitse alueelta kuin veden ja tyhjennyksen eikä sitäkään joka päivä.

Suomessa matkaparkkiyrittäjät ovat ymmärtaneet asian täysin väärin, tehdään raskailla investoinneilla leirintäalueen palvelut. Sähköliitännät maksavat paljon eikä yhden yön kulkija tarvitse ollenkaan.

Esim. https://www.jamsanopisto.fi/matkaparkki/ Joku 10-15 olisi oikea hinta.

Pääomakuluja on jos ostaa auton käteisellä. Joku vuosi sitten sai auton 1 % korolla, rahalle saa piensijoittaja paremman tuoton osinkoina. Huonosti on katsonut ellei 4-5 prossaa saa osakkeista.

@timppa

Harri Halinen 30.05.2022 17:46

Kun kyseessä on caravanalueella tilavuokraus muutamine palveluineen, joten sopii kertoa kuukausivuokraksi vuorokausihinta 30:nellä. 50/vrk = 1500€/kk ja 30 €/vrk = 900 €/kk.
Siinä vertailua asunnon vuokrahintoihin.
Esimerkkinä vajaalla 2000 eurolla saa Helsingistä yhdeltä muodikkaimmalta alueelta tunnetun ostoskeskuksen läheltä metroaseman vierestä vuokrattua n 70 neliötä lämpöineen ja vesineen.
Nämä luvut asian kehykseksi.


Asian selvennykseksi kysessä ei ole varastotila vaan aivan uusi 3h+keittiö asuinhuoneisto.
muokattu: 30.5.2022 17:48
Toivo Koistinen 30.05.2022 17:59

Niin lähteäkö lomalla säästämän, vai lomalle.
Kyllä ymmärtää noista puhumisen niillä, jotka kulkevat paljon, ja yöpymisiä kertyy vuuessa, jopa satoja.
Mikä se leiri kustannus sitten on sen kulkemisen kokonais kustannuksesta, eli kapineen ylläpito, huolto polttoaine, rengaskulut, ynnämuu.
Kuten eräs pariskunta, jolla ei mitään vehjettä. ajelevat henkilöautola, ja yöpyilevät hotelleissa, motelleisssa, mökkikylissä.
Heidän laskuopin mukaan se kannattaa, ja jos polttelee niin vuokraa matkavälineen.... Huoletonta
Niimpä, tai kuten eräs herra leirillä autonsa vierellä kertoi huoltamon myyjätytön kysyneen. Miksi te menette leirille, kun teillä on hieno kallis asunto mukavuuksineen, vesoineen, suihkuineen missä asutte kuitenkin siellä leirillä.
Sitten sekin, että ajaa kilometrejä metsään kalliille leirile, pois sivistyksen ääreltä, tai maksaa kymppejä matkaparkista, kaupungin lähellä, kun voi yöpyä puskassa, ja ajaa kaupunkiin aistimaan cityelämää.
Miksi mennä kaupunkin lomalla, jos asuu kaupungissa.. Tai jonnekkin korpeeen puskaan soratietä, kun säästää rahaa haluaa.
Sanompa, että moninaista, mutta mikä parasta, niin että on vaihtoehtoja mistä valita.
Tp

Timo Haapanen 30.05.2022 18:17

Puska ei ole ollenkaan puskassa välttämättä. Esim. tuolla Ukissa jossa on kallis kämppäri ja SFC on kaukana voi aivan hyvin olla 'puskassa' keskustassa. Siis sellaisella reissulla jossa kuljeskellaan kaupungilla, käydään syömässä ja tullaan illalla autolle.

Kauppa lähellä, vesi ja vessa päiväsaikaan.

Tässä:
https://goo.gl/maps/AD4H3TR8iaifz6wo9

https://park4night.com/fr/lieu/130202/parking-camping-car-jour-et-nuit/uusikaupunki-12-sairaalakatu/finland/#.YpTehqjP270

@timppa

Toivo Koistinen 30.05.2022 18:44

Ninpänin. Kävellä ravintolaan satasen lounaalle kaupunkin, tai ajaa markettiin ohikulkiisa, ostaa ruokavalmistetta euroilla jotka sen auton hienosa hellassa, tai mikrossa lämmittää.
Yhteistä, että maha täyttyy, kunnes nälkä saapuu vieraaksi taas, mutta makuasioita ne, ja jokaisen suvereeni oikeus valita, mikä on parasta.
Eniten reissaamisesa säästää, kun ostaa kotiin parinsadan tuuman näytön, ja katselee siitä niitä lukemattomia videoita, tai webkameran droonikameran ja mitäkaikkea kuvaa ympäri maailmaa.
Jari Siltala, Vesa Kaarti, ja monimuu on ajellut pitkin maailmaa autokameran, ja videokameran kanssa, ja niitäpä minä kahtelen näytöltä kotosoffalta.
Valintoja, kuten matkaparkkien hinnat, eli kysynnän ja tarjonnan yhteispeliä. Muta on etuoikeus että voi valita, ja se on vähäisemmän kansan osan oikeus.
Tp

Seppo Suomi 30.05.2022 19:54

Kyll määkin kattelen netistä hienoja kylpylöitä ja saunoja. Sitten menen kotisuihkuun. Saankohan saman kokemuksen tästä ??
Voin kertoa Jarille ja Vesalle että turhaan menitte. Saman kokemuksen saa kun katsoo töllöstä ??
Ota latoseisoja ulos ja mene maailmalle.
Jotkut katselevat aikuisten filmejä ja unohtavat olevensa aikuisia.

Jori Järvinen 30.05.2022 20:42

Videoista tietty näkee miltä näyttää mutta kyllä meille reissuilla on myös tärkeää miltää tuoksuu, tuntuu, maistuu...muitakin aisteja käytetään kuin näköä.
Ja paikanpäällä näyttääkin paremmalta...ikinä ei esim. hieno kuutamo tai auringonlasku näytä valokuvassa yhtä hienolta kuin itse "livenä" nähtynä.
Ainakaan mun ottamissa kuvissa...

Kari Rautiainen 30.05.2022 21:27
Jori Järvinen

Videoista tietty näkee miltä näyttää mutta kyllä meille reissuilla on myös tärkeää miltää tuoksuu, tuntuu, maistuu...muitakin aisteja käytetään kuin näköä.
Ja paikanpäällä näyttääkin paremmalta...ikinä ei esim. hieno kuutamo tai auringonlasku näytä valokuvassa yhtä hienolta kuin itse "livenä" nähtynä.
Ainakaan mun ottamissa kuvissa...

Näin… vaikka ottas kuinka hyvän kuvan koirasta, niin haukkumaan sitä kuvaa ei saa.

Tapani Pokkinen 30.05.2022 21:33

Otahan Toivo päikkärit kuvan mukaan.
Toki tuossa matkamökki on jätetty noin 6km ja siirrytty suksipelein.

Tapani Pokkinen 30.05.2022 21:33

Otahan Toivo päikkärit kuvan mukaan.
Toki tuossa matkamökki on jätetty noin 6km ja siirrytty suksipelein nokosniemeen.

Liitetiedostot

20220419_182351.jpg
Kari M Niemelä 31.05.2022 07:19

Hinta 20€ vrk sis. kaikki palvelut myös saunan 31.5 asti, 1.6 hinta 45 € samat palvelut, kerroin kohillaan,

Timo Haapanen 31.05.2022 12:18

Ideaparkin Bestpark maksaa kesäkuussa 29,90. Ajatelkaa, asfalttikenttä siinä parkkipaikalla! Ei mitään järkeä.

Ketään siellä ei ollut viime viikolla kun poikkesimme kaupassa.

@timppa

Seppo Suomi 31.05.2022 14:34

Ne on tarkoitettu heille jotka pelkäävät että Suomessa ryöstetään ja kaasutetaan jollet ole "häkissä",

Ville Säynäjäkangas 31.05.2022 14:39

Hinnan kipuraja vaihtelee kovasti tilanteen mukaan.
Jos on hieno ilma, tiedossa lähellä hieno puska, raikasvesi täynnä ja kemssa tyhjä sekä ruokaa jääkaapissa, niin 10€ tuntuu kalliilta.
MUTTA
Jos sataa räntää, väsyttää, kaasu loppu, raikasvesi loppu ja kemssa tulvii jo yli, niin sitten 100€ tuntuu vielä kohtuulliselta.

Tapani Pokkinen 31.05.2022 14:47

Mitä ihmettä, enkö enää olekaan se ainoa köyhä joka joutuu olemaan enimmäkseen puskissa?
Parin viikon päästä joutuu lähtemään taas naapurin puskiin.
Vuoden puskalupa Arjeplokin kunnan alueelle kustantaa minulle 440kr ja vaimolle 125kr.
Just ja just se saadaan maksetuksi kun viedään tyhjiä tölkkejä Cooppiin.

Liitetiedostot

194.jpg
Toivo Koistinen 31.05.2022 14:53

Juuri näin, elikkä tarjonnan ja tarpeen laki, ynnä vapaus valita mitä tarvii.
No sitten se pelko että tunkevat isot karjut asuntokopperon ovesta saranapuolelta sisään yöseen aikaan...
Ryöstö.
Kun ukosta tulee vuosien saatossa satakiloisesta parisataa kiloa maasta nostaneesta, ja kolmea 50 kilon sementtisäkiä kantaneesta kalterikundista talvivaatepäällä 70 kilonen käppänä, jolle nykynyrkeillä 20 kilon simenttisäkki on painava kantaa, niin häkki on hyvä.
Sikälikin, että jos lahtaan hirvituholla ne vierailijat, niin sitten pääsen häkkiin, tai omatoimin uuniin
Meitä vanhojakin on vielä tienpäällä hourimassa, mutta viikate kaataa isoa ikäluokkaa. Minulakin monta koulukaveria uittelee uistinta mustalla virralla.
Tp

Petri Ahonen 31.05.2022 15:45

Outoa verrata retkuiluautoilun kuluja leirintä kuluihin. Jos kerran autoon menee 3000€ vuuessa huoltoihin/vakuutuksiin/jne. niin silloin voi maksaa 50€ yöstä joka paikkaan, vaikka ei saisi kuin "parkkipaikan". Olen aloittajan ja pari muun jo vastanneen kanssa samoilla linjoilla, eli pelkkä parkki 10€/yö, jos löytyy suihku/sauna silloin 20€/yö ja jos vielä Loviisan voimalan saa töpselin toiseen päähän, silloin max 25€. Noista vesiliukumäistä uima-altaista voivat halukkaat sitten maksaa extraa, mutta ei niiden kustannuksia pidä niiltä ottaa, jotka eivät kyseisiä palveluita käytä.

Toivo Koistinen 31.05.2022 20:00

Pitää omia pyhiä puheita korjailla.
On toisaalta hyvä olla hintatietoinen kaikessa varsinkin nykykustannustasolla yleisesti, ja tarkastella hinnan ja tarjonnan suhdetta.
Kuitenkin varsinkin työssäkäyvien kesälomalla, niin pitäisi sekin ottaa, että nauttii lomasta täysillä, koska se loma kestää vain sen loma-ajan, eikä ihan elää sen öörin juoksuttamana, koska se työvuoden kausi pitäisi riittää siihen hommaan.
Eläkelläisellä taas on hieman toisin, koska meillähän on tavallaan ympärivuotinen loma, ja useinkaan ei enää ole tarvetta isompiin hankintoihin, eikä varsinkaan rikastua.
Eli kuten isä neuvoi. Elä poika säästele markkojasi eläkeaikana, ninkun minätein, vaan anna nihen juosta ninkauankun pystyt kuluttamaan, koska kun istut rullatoolissa, se on myöhästä asiaa surra, että empäs osannukkaan lompsaa tyhjätä aikanaan.
Noh kauniita puheita.
Tp


Tämä ei liity asiaa mitenkään, paitsi voisi ajella poltoöljyllä, eli hieman halvemalla, kun ei ota rahtia mukaan.... On jyry peli, eikä säikähä isompaakaan vaunua. Puolison kanssa istuiskelisi korkeella maisemia katellen, ja kotosalla voisi lumityöt. Tosin piha pitäs isontaa että mahtuu, mutta kataa kuusikkoa pois, myy, niin saa rahna tuon ostoon. https://www.nettikone.com/jcb/3230-fastrac/2165159
muokattu: 1.6.2022 06:40
Timo Haapanen 01.06.2022 10:51

Tässä on oikeanhintainen paikka. Sähkö erikseen kuten pitääkin, ottakoon kuka hauaa.

https://www.paksuniemi.com/hinnat-faktat-ja-palvelut/

Hienon näköistä
https://goo.gl/maps/hAJWVDe3eeobgvS88

Lähellä ei kyllä ole kuin Rääkkylä, pitää mennä lepo mielessä katselemaan paattimiesten touhuja.

@timppa

Markku Kapiainen 01.06.2022 10:58
Harri Halinen

Kun kyseessä on caravanalueella tilavuokraus muutamine palveluineen, joten sopii kertoa kuukausivuokraksi vuorokausihinta 30:nellä. 50/vrk = 1500€/kk ja 30 €/vrk = 900 €/kk.
Siinä vertailua asunnon vuokrahintoihin.
Esimerkkinä vajaalla 2000 eurolla saa Helsingistä yhdeltä muodikkaimmalta alueelta tunnetun ostoskeskuksen läheltä metroaseman vierestä vuokrattua n 70 neliötä lämpöineen ja vesineen.
Nämä luvut asian kehykseksi.

Ei kai kukaan kuukautta oleva Maksa yhtä yötä kerralla? Eikä taida esim2000€/kk maksavasta asunnosta saada yhtä yötä jakamalla kuukausihinta 30:llä?
Asioita kun vertaa samalla tavalla joko kk tai vrk hinnoin niin on vähän "reilumpaa"

Sitten vastaus aiheen kysymyksen matkaparkista sähköllä ja vessalla ja suihkulla on 20€ aika maksimi.
Alue missä sauna ja mahdollisesti muita palveluja edellisten lisäksi on 25-40€ aika maksimi. Viime kesänä joutui maksamaan 48,50€/yö ja sitä hintaa ei selittänyt kuin sijainti, mutta ei siellä yksin tarvinnut olla.

Sfc-alueilla hinnat ollut 15-22€ ja se on ollut mielestäni sopiva.

Harri Halinen 01.06.2022 11:46
Markku Kapiainen

Ei kai kukaan kuukautta oleva Maksa yhtä yötä kerralla? Eikä taida esim2000€/kk maksavasta asunnosta saada yhtä yötä jakamalla kuukausihinta 30:llä?
Asioita kun vertaa samalla tavalla joko kk tai vrk hinnoin niin on vähän "reilumpaa"

Sitten vastaus aiheen kysymyksen matkaparkista sähköllä ja vessalla ja suihkulla on 20€ aika maksimi.
Alue missä sauna ja mahdollisesti muita palveluja edellisten lisäksi on 25-40€ aika maksimi. Viime kesänä joutui maksamaan 48,50€/yö ja sitä hintaa ei selittänyt kuin sijainti, mutta ei siellä yksin tarvinnut olla.

Sfc-alueilla hinnat ollut 15-22€ ja se on ollut mielestäni sopiva.

Voithan jakaa jonkin asunnon kuukausivuokran 30:llä niin saat vuorokausihinnan.
Molemmilla vuoranantajilla on ollut kuluja perustaessaan vuokrauskohteen sekä kuluja ja maksuja sen omistamisesta.
Pelkkä hinta ei kerro paljoakaan jos kyseessä on arviointi tuotteen/palvelun arvuuttamisesta ja hinnan tason määrittelystä.
Kun hinnoittelua arvoidaan tulee ottaa huomioon esim. tarve, laatu ja lisäksi monet muutkin seikat.
Siksi ajattelu ja sen laajentaminen eri kulmista on tarpeen.

Timo Haapanen 01.06.2022 13:03

Rastilakin on oikeassa hinnassa huomioonottaen eurooppalaisittainkin hyvän sijainnin

https://www.hel.fi/helsinki/fi/kulttuuri-ja-vapaa-aika/muu-vapaa-aika/rastila/matkailuajoneuvot

SFC-kortilla 26€. Verrattuna vaikkapa em. Ukin hintaan suorastaan edullinen.

@timppa

Petri Ahonen 02.06.2022 12:10
Timo Haapanen

Ideaparkin Bestpark maksaa kesäkuussa 29,90. Ajatelkaa, asfalttikenttä siinä parkkipaikalla! Ei mitään järkeä.

Ketään siellä ei ollut viime viikolla kun poikkesimme kaupassa.

@timppa

Miettinyt joskus sitä, että kumpi on omistajalle kannattavampaa: pyytää tuo 29,90€ ja kenttä on tyhjä vai pyytää vaikkapa 15,00€ ja kenttä täynnä karavaanareita?

Seppo Suomi 02.06.2022 13:18

Samaa olen minäkin miettinyt. Kiinteät kustannukset ovat molemmissa tapauksissa samat.
Puhumattakaan Bestparkeista.
Ns. omissakin alueissa monessa sama juttu vaikka ovatkin edullisempia

Tommi Kylänpää 02.06.2022 14:15

Parikymppiä maksan mielelläni jos palveluita tarvitsen, talvella 30. Harvoin kyllä tarvitsen vankkurissahan on palvelut.

Kari Rautiainen 02.06.2022 15:12
Petri Ahonen

Miettinyt joskus sitä, että kumpi on omistajalle kannattavampaa: pyytää tuo 29,90€ ja kenttä on tyhjä vai pyytää vaikkapa 15,00€ ja kenttä täynnä karavaanareita?

Puhdasta matematiikkaahan tämä on.
Oletetaan että yrittäjä on laskenut että 15€ tarkoittaa kulujen jälkeen tuottoa 5€. Tarkoittaa 30€ hinnalla tuottoa 25€.
No sitten, tuotto on siis sama onko yksi hintaan 30, vai viisi hintaan 15€, paitsi että viisi lisää kuluja verrattuna yhteen. Enemmän saunojia, sähkönkäyttäjiä, vedenottajia jne. eli käytännössä 15€ asiakkaita pitää olla 7 verrattuna yhteen 30 asiakkaaseen. Eli hyvä käyttöaste ei aina ole hyvä. Yrittäjästä olis kiva leuhkia käyttöasteella, mutta jos se ei kannata vaikka muuten hyvältä näyttää…

Timo Haapanen 02.06.2022 16:16

Outo on tuo sauna Bestparkeissa. Kallis rakentaa ja kallista on saunominen. Miksi ihmeessä pitää olla sauna yhden yön parkissa?? Suihkuakaan ei euroopan parkeissa juuri ole ja hyvin toimivat.

Otetaan tuosta Rautzin laskelmasta sauna sekä suihku pois ja laitetaan sähkö korttimaksulle niin asiakasmäärä ei paljoa nosta kustannuksia. Sen jälkeen saadaan asiakkaat hinnalla.

@timppa

Seppo Suomi 02.06.2022 17:09
Kari Rautiainen

Puhdasta matematiikkaahan tämä on.
Oletetaan että yrittäjä on laskenut että 15€ tarkoittaa kulujen jälkeen tuottoa 5€. Tarkoittaa 30€ hinnalla tuottoa 25€.
No sitten, tuotto on siis sama onko yksi hintaan 30, vai viisi hintaan 15€, paitsi että viisi lisää kuluja verrattuna yhteen. Enemmän saunojia, sähkönkäyttäjiä, vedenottajia jne. eli käytännössä 15€ asiakkaita pitää olla 7 verrattuna yhteen 30 asiakkaaseen. Eli hyvä käyttöaste ei aina ole hyvä. Yrittäjästä olis kiva leuhkia käyttöasteella, mutta jos se ei kannata vaikka muuten hyvältä näyttää…

Jos oletetaan että kiinteät kulut on 500€/vrk
niin
50 asiakasta x 15€ -500€ = 250€
10 asiakasta x 30€ -500€ = -200€
vesi ja valosähkön ym lisäkulutus 50€
niin viivan alle jää +200€ tai -200€
Näinkin ehkä voisi matematikoida ?

Ennenkuin joku sanoo niin mikset sitten perusta matkaparkkia niin mukaellen vanhaa sanontaa "miksi perustaa matkaparkki kun tarvitsee vain yöpymisen silloin tällöin"

Petri Ahonen 02.06.2022 18:07
Kari Rautiainen

Puhdasta matematiikkaahan tämä on.
Oletetaan että yrittäjä on laskenut että 15€ tarkoittaa kulujen jälkeen tuottoa 5€. Tarkoittaa 30€ hinnalla tuottoa 25€.
No sitten, tuotto on siis sama onko yksi hintaan 30, vai viisi hintaan 15€, paitsi että viisi lisää kuluja verrattuna yhteen. Enemmän saunojia, sähkönkäyttäjiä, vedenottajia jne. eli käytännössä 15€ asiakkaita pitää olla 7 verrattuna yhteen 30 asiakkaaseen. Eli hyvä käyttöaste ei aina ole hyvä. Yrittäjästä olis kiva leuhkia käyttöasteella, mutta jos se ei kannata vaikka muuten hyvältä näyttää…

Matikkaa hyvinkin, mutta perusajatus tässäkin keskustelussa on ollut se, että se maksaa kuka käyttää. Eli, miksi perusmaksu on 29,90 jos "asiakas" ei tarvitse vettä eikä saunaa eikä sähköä eikä suihkua? Luulisi, että "lisäpalvelut" on helppo hinnoitella erikseen?

Toivo Koistinen 02.06.2022 18:22

Tuli mulla yksi mieleen tuosta könttähinnasta palveluineen varsinkin matkaparkeissa, ja kuten SFC alueilla usein on.
Kun jos ottaa pelkän perushinnan alueen pitäjä, suihkut, saunat ynnä muu palvelu erikseen hinnotellen, ja leirilä on paljon porukkaa, loma-aikaan, niin millanen henkilökuntamäärä pitäisi olla vahtimassa, että sitten niitä oheispalveluita käyttää ne jotka niistä on maksanut.
Sähkön käsittää, kun jos henkilökunta jaksaa kierrellä tarkastelemassa, kellä roikka on, ja onko maksanut sähköstä noin ninkun yöseenkin aikaan.
Muistelen kerran kirjoitusta, kun matkailukulkimen omistajat harrastivat puuhaa. Leiriytyivät kauemmas leiriltä, ja jalan hiippailivat käyttämään palveluita, kuten vessaa, suihkua saunaa.
Ihminen on..
Tp

Kari Rautiainen 02.06.2022 19:04

Hei Toivo, väärinkäytökset, niitten tekeminen, niitten estäminen on ihan oma juttunsa josta voisi keskustella ihan omana aiheenaan. Kulunvalvonta sinänsä ei ole vaikea asia nykytekniikalla. Jos sulla on paikka no 12 niin siihen saa sähkön jos on sen tilannut. Numerokoodilla pääsee tiloihin mihin on pääsyn ostanut. Ei se sen kummempaa ole.
Mutta jos joka palvelu olisi hinnoiteltu ja pitäisi tilata paikkaa varatessa, on ihan varmaa että alueella on kauhee säätäminen kun pitäiski päästä saunaan tms. Mulla on varattuna paikka taivalkosken bestparkista elokuussa. Varasin tammikuun alussa. Saattaa olla että tammikuussa ei ole ihan varma mitä palveluita tarvii 8kk päästä.

Timo Kajava 02.06.2022 21:19

"Mutta jos joka palvelu olisi hinnoiteltu ja pitäisi tilata paikkaa varatessa, on ihan varmaa että alueella on kauhee säätäminen kun pitäiski päästä saunaan tms. Mulla on varattuna paikka taivalkosken bestparkista elokuussa. Varasin tammikuun alussa. Saattaa olla että tammikuussa ei ole ihan varma mitä palveluita tarvii 8kk päästä."

Ei tuo olisi kummoista appista valita lisäpalvelut ja hintaa vain veloitetaan sen mukaan (jälkikäteen vaikka korotetulla summalla), jos vain halutaan tehdä palvelusta semmoinen.

Seppo Suomi 03.06.2022 07:02

Minulle riittäisi parkissa : Oma loossi johon saisi ottaa ulos tuoli/pöytä, lataussähkö ( kolikolla ?) ja vesihuollot.
Max. oleskeluaika esim 3vrk.
Näin ei investoinnit kohoaisi liian suuriksi.
Kaikki muu minulla kulkeekin itsellä mukana.

Kari Rautiainen 03.06.2022 07:59
Seppo Suomi

Minulle riittäisi parkissa : Oma loossi johon saisi ottaa ulos tuoli/pöytä, lataussähkö ( kolikolla ?) ja vesihuollot.
Max. oleskeluaika esim 3vrk.
Näin ei investoinnit kohoaisi liian suuriksi.
Kaikki muu minulla kulkeekin itsellä mukana.

Sama juttu. Tai no, ei sen sähkönkään niin väliä. Vesi ja kemssahuolto kerran viikossa. Senverran on alueilla tai muussa huoltopaikassa käytävä. Maksaako kerran viikossa kympin vai satasen, on talousmielessä yhdentekevää. Mutta periaatteessa 25€ saa luvan alueelle riittää.

Harri Halinen 03.06.2022 15:37

Kukion matkailee tyylillään ja tavoillaan. Meille on kotimaisilla leirialueilla viipymisaika kussakin 1-3 yötä ja tärkeimmät asiat ovat maisema, rauhallisuus ja sähkönsaanti, kenties suihkumahdollisuus. Joskus saattaa olla tarve tyhjentää vessa (joka toinen päivä), vesi on otettu kotoa ja sen kanssa pärjäilee 3 vrk.
Mikään noista leirialueen palveluista ei ole kuitenkaan pakollinen.
Hintahan ja arvostuksemme paikkaan määräytyy meille lähes kokonaan vain noitten tärkeimpien aiemmin mainittujen asioiden perusteella eli olemme valmiita maksamaan käyttämistämme palveluista niiden tason mukaan kullekin erikseen.


Po. Kukin.
muokattu: 3.6.2022 15:38
Toivo Koistinen 03.06.2022 18:16

Ninse on, eli kysynnän ja tarjonan laki. Nuo alueet hinnottelee palvelunsa, ja käyttäjät maksavat niistä.
Mikäli sitten loppuu käyttäjät, on alennettava hintaa, tai lopetettava. Ilmeisesti käyttäjiä on, koska niitä leirejä on
Juur tankkasin kirkolla TB asemalta jossa löpö oli halvinta, elikkä vain 2,379 ööriä litralta.
Tässä on kaksi eri asiaa. On tankattava menopeli jos aikoo sillä asioilleen mennä, mutta latoseisojaa ei ole pakko, koska silä ajelu on täysin vapaaehtoista.
Tp

Kari Rautiainen 03.06.2022 19:21

”Alennettava hintaa, tai lopetettava”

Valitettavan tavallista suomessa. Kaikille mukavinta olisi kehittää palvelujaan. Hyvään paikkaan tulee väkeä kyllä. Ruikuttaja yrittäjä saakin lopettaa.

Sirpa Eskelinen 03.06.2022 19:28

Leirintämaksun kipuraja on siinä, missä maksaja tunnistaa kipunsa.

Joskus iskiaskipuisena, kun en pystynyt nousemaan edes kyynärtukien varassa menepään pissalle, miespuolinen hoitaja kysyi kipua asteikolla yhdestä kymmeneen.
Olen huumorintajuinen, kolma lasta ilman puudutteita synnyttänyt, nainen. En tuntenut niin rumaa numeron nimeä,, millä olisin pystynyt kertomaan kipurajani.

Kun rahassa mittaamme, kipuraja on juuri siinä kohdassa, mistä pystyn maksamaan tai mistä pankkini pystyy maksamaan.

Millähän valuutalla ukrainalaiset sodan jalkoihin joutuneet äidit ja lapset, mittaavat kipurajansa ?

Sirpa
Hauskaa, ajatteluiltaa !

Sirpa

Toivo Koistinen 03.06.2022 19:44

Palveluja kehittää, se jäi minulta pois tosiaan. Sehän on selvää, tosin sitä kaikkia miellyttävää mallia ei taida löytyä, mutta kaikille osapuolille suunnilleen sopiva.
Nimitäin siinä joutuu leirin pitäjä miettimään, minkäverran kestää satsata siihen, eli että saavuttaa suosion, mutta homma kannattaa,
Kun ottaa huomioon kauden lyhyyden jonka aikana pitäisi raapia itselle palkka muiden kulujen päälle.
On joskus tullut esiin vertaus keskieuroopan leireihin. Mutta on otettava varmaan huomioon siellä kulkevien ja leiriytyvien määrä verrattuna Suomen liikkujamäriin.
Meiltäkinhän porukat kiiruhtaa juurikin eurooppaan elämyksiä hakeen..
Tp

Kari Rautiainen 03.06.2022 20:00
Toivo Koistinen

Palveluja kehittää, se jäi minulta pois tosiaan. Sehän on selvää, tosin sitä kaikkia miellyttävää mallia ei taida löytyä, mutta kaikille osapuolille suunnilleen sopiva.
Nimitäin siinä joutuu leirin pitäjä miettimään, minkäverran kestää satsata siihen, eli että saavuttaa suosion, mutta homma kannattaa,
Kun ottaa huomioon kauden lyhyyden jonka aikana pitäisi raapia itselle palkka muiden kulujen päälle.
On joskus tullut esiin vertaus keskieuroopan leireihin. Mutta on otettava varmaan huomioon siellä kulkevien ja leiriytyvien määrä verrattuna Suomen liikkujamäriin.
Meiltäkinhän porukat kiiruhtaa juurikin eurooppaan elämyksiä hakeen..
Tp

Taas joudun olemaan pikkasen erimieltä. Näitä kaikille suunnilleen sopivia paikkoja on maa väärällään. Ei mitään järkeä rakentaa yksi lisää. Erikoistuminen on toinen tarina kokonaan. Ei tarvi tehdä kaikkea kaikille.

Sanotaan nyt vaikka erikoistuminen kalastukseen. Tehdä fasiliteetit kohderyhmälle kuntoon, ei siellä polkuveneitä ja karaokea tarvita. Kunnon mestat kalan käsittelyyn, savustamiseen, paistamiseen. Kesällä non-stop sauna koko yön. Talvella pilkkimään. Uskon toimivan.

Koirat. Koiraporukoille alue, koirien pesupaikka, agility-kenttä jne. Liittoutuu koira yhdistysten kanssa ja ei kun koirakilpailuja jne.

Erikoistumista, kohderyhmän valintaa on näiden pakko alkaa jossainvaiheessa tekemään.

Toivo Koistinen 04.06.2022 07:48

Tuo on myös mahdollista. Tulevasa joudutaaan asioita noissakin miettimään kun eläminen kallistuu kokoajan, nin se karsii niinsanottua vähäväkeä teiltä, jää matkailemaan se niinsanottu rahakas väki.
Tätä eriarvoisuutta on lisännyt kokoajan se minun jatkuvaan höpisemä tuloeroja repivä prosenttimallin palkkakorotusmalli, joka osaltaan ruokkii tätäkin ilmiötä.
Asuntoautoilu tullee vähenemään, mutta se on tulevaisuutta, ja siihen sopeutunee matkailukin, kehittäen jotain uutta.
Auto, ja vaunu vuokraus. Yhteiskuljetus retket eläkeporukoilla niittomiestä ootellessa, joka alkaa viljan korjuuhommiin mejän ison ikäluokan seassa. Tosin elakellaisilla on osalla melkoiset säästöt, jos raaskivat kuluttaa
Toisaalta tuo erikoistuminen, palvelutason nosto helpottuu, koska jos perhe ajelee parinsadan tonnin autolla, niin eisiinä leirimaksujen hintoja kysellä, kuhan palvelutarjonta tyydyttää.
Haaveilin juur kun aamusella heräilin, josko läsähtäis muutaman sadan tonnin lottovoitto päällikön kupontiin, niin jop..
Porvarin elämä kutsuisi koistista. ( koistinen, Vilppulaksi maankaato krapula. Suom. huomautus )
Tp

Petteri Haverinen 04.06.2022 11:52

Leirintäalueista osa on siirtynyt ns dynaamiseen hinnoitteluun lentoyhtiöiden tapaan.
Ei minusta kovin hyvin sovi, mut maailma muuttuu ja kaiken maailman sovelluksia kehitellään..

Kari Rautiainen 04.06.2022 14:48
Petteri Haverinen

Leirintäalueista osa on siirtynyt ns dynaamiseen hinnoitteluun lentoyhtiöiden tapaan.
Ei minusta kovin hyvin sovi, mut maailma muuttuu ja kaiken maailman sovelluksia kehitellään..

Totta, samoin ongelmin. Lentokoneessa on kyse painoista, siksi matkalaukut maksaa ja niillä painoraja. Kuitenkin 45 kilonen ja 145 kilonen matkustaja maksaa saman. Se 45 kilonen ei vaan saa ottaa painoa mukaansa enempää kun se norsu.

Petteri Haverinen 04.06.2022 16:45

Tarkoitin dynaamisella hinnoittelulla kysynnän mukaan muuttuvia hintoja. Riittää kun nettisivulla on paljon kysyntää, niin nostetaan hintoja…

Kari Rautiainen 04.06.2022 16:54
Petteri Haverinen

Tarkoitin dynaamisella hinnoittelulla kysynnän mukaan muuttuvia hintoja. Riittää kun nettisivulla on paljon kysyntää, niin nostetaan hintoja…

Näin on. Stoppasin syksyllä yhteen best parkkiin, vettä, kemssaa, jne varten.
Alue typötyhjä, ja hinta vuorokaudelle 1€. Tunnin huoltokäynti olis ollu 8€.
No hyvä, tein huoltohommat, saunoin kaikessa rauhassa jne. ja iltasella lähin puskiin ettimään yöpuskan.


No tarkennetaan pikkasen. Seinäjoen bestpark ja yöpuskana Evijärvellä Jokikylän luontopolun parkkis, että pääsee heti aamusta laavulle nokipannu kahveelle.
muokattu: 4.6.2022 17:06
Timo Leskinen 04.06.2022 20:26

4.6. 22
Lentuankosken leirintäalue
19 e sfc
3+3 e henk maksu
5 e sähkö
15 e puusauna

Eli
45 e kahelta

Ja edellinen yö puskasa huippu paikka 3 km päässä.
Suosittelen ja on rauhallinen kosken pauhu raaahottaa

No se on suhteelista.
No piti ladata sähkö vehkeita ku eeeooo vielä ommoo aaatooo.

T. Timppa

Osallistuaksesi keskusteluun siirry jäsenkirjautumiseen tai vierailijoille tarkoitettuun Facebook-tunnistautumiseen.