Onko yhdistyksien alueilla tulevaisuutta?

SUOKKO OIVA J M 16.03.2008 22:19

Suuret ikäluokat alkavat "valloittaa" yhdistysten hallituspaikat nykyistä enemmän. Kausipaikkojen lisäämisen takia alueista tulee entistä enemmän "puutarhaleirejä". Vain muutamat sijainnillisesti hyvät alueet profiloituvat ja muuttuvat alueyhdistyksien vetämiksi business-paikoiksi ja alkavat palvella kaikkia leirintämatkailijoita. Matka-ja puskaparkeissa yöpyminen lisääntyy liikkuvien karavaanareiden keskuudessa. "Oikeita" matkaparkkeja tulee lisää. Liikennemyymäläverkostot huoltavat jo nyt enemmän ihmisiä kuin autoja. Tähän uudistuvaan verkostoon tulee rekkapalvelujen lisäksi myös matkailijoille tarkoitettuja palveluja lisää. Suurimmasta osasta yhdistyksien alueita tulee "mammojen ja paappojen" alueita. Tällaisena näen tälläistumalla yhdistyksien alueiden tulevaisuuden.

LINNAMÄKI LEA 17.03.2008 02:54

Joo, kyllä toi voi olla hyvinkin realistista. "Mamma ja pappaparkkeja", heh !!!!!

HAAPAKOSKI OSSI 17.03.2008 07:01

On.

Vaikka suuren ikäluokan "Mammat ja Paapat" olisivatkin vielä aktiivisempia yhdistystoiminnassa, niin kuitenkin karavaanareissa on jo paljon nuorempaa väkeä, jotka liikkuu lasten kanssa. Kyllä ne hallituspaikat menee äkkiä uuteen jakoon, jos alueet alkavat muutua elohopeakerhoiksi, joissa ei ole lapsille mitään.

Lapsiperheillä on tarve myös huoltaa pesuetta, jolloin huoltoasemien matkaparkit ja muut puskaparkit ei tarjoa mitään, eikä asuntolainan puristuksessa hankitussa 80-luvun soliferissa ole pesumahdollisuuksia. Vaikka huoltoasemat tarjoaisivatkin suihkun, lasten pallopelit rekkojen parkkialueella ei kiinnosta. "Mammalle ja Paapalle" ei ole niin väliä - uudella asuntoautolla liikkuessa, jos ei joka viikko pääse pesulle.

Valoisaa tulevaisuutta odotellen, Ossi

HOLMSTRÖM JAANA 17.03.2008 09:45

Mitäs vikaa siinä on että ikääntyvät käyttävät yhä enemmän leirintäalueita, ovat löytäneet liikunnallisen ja terveyttä tuovan harrastuksen. Tosiasia on, että suuret ikäluokat eläköityvät, heillä on rahaa ja se näkyy myös karavaanari matkailussa. Minua kyllä ärsyttää, että ikääntyviä ihmisiä vähätellään, käyttämällä heitä mitätöiviä ilmaisuja. Toinen tosiasia on, että myös lapsiperheet käyttävät paljon leirintäalueita, osin siksi, että tarvitsevat niiden palveluita. Joka alueella, jossa olen käynyt, on lasten leikkivälineitä, kyllä heitä huomioidaan. Usein näkee leirintäalueilla lapsiperheitä ja isovanhempia matkaavan ja leiriytyvän yhdessä, kumpikin omassa vaunussaan/autossaan. Mikäs sen parempaa, saavat vanhemmat taukoja lastenhoidossa ja lapset oppivat suhtautumaan luontevasti isovanhempiin, ehkä ikääntyvien väheksyminen vähenee.

SUOKKO OIVA J M 17.03.2008 10:50

Mitenkään ns.suurta ikäluokkaa väheksymättä on todettava tosiasia, että heistä tulee "puutarhaleiriläisiä" iän mukana. Suuri osa alueista profiloituu Mamma-ja pappa-alueiksi luonnollisella tavalla kausipaikkojen lisääntyessä alueille. Kuinkahan monessa yhdistyksessä on pohdittu millainen oma alue halutaan olevan 10 vuoden kuluttua. Hyvin yksinkertainen analyysi. Millainen olemme nyt - millainen haluamme olla jonkinajan kuluttua - miten tavoitteeseemme pääsemme - missä ajassa sinne haluamme päästä päästä.

RAUTIAINEN KARI 17.03.2008 11:01

Äläpäs Suokko yhtään mollaa puutarhaleiriläisiä.

Tosia veistelet kyllä muuttuneista tarpeista, mutta sen ei tarvitse olla uhka muulle karavaanaritoiminnalle. Tarvitaan vaan erilaisia alueita.

Jäsenkunnan jako puutarhaleiriläisiin ja "oikeisiin" karavaanareihin ei riitä mihinkään. Jos jäsenkuntaa lähtee profiloimaan niin huomaat että siellä on erilaisia ryhmiä tai ryhmittymiä enemmänkin.

Eikä myöskään ihan mielestäni riitä se että tiedetään mihin ollaan menossa jollain aikavälillä. On myös tiedettävä missä on nyt. Muuten reitinvalinta voipi tulla kalliiksi. Näyttää siltä että alueilla ei aina oikeen tiedetä sitä että missä sitä nyt ollaan. Mihin menossa. Miten tuo reitti kulkea. Ja sitten vielä löytää yksimielisyys siihen tekemiseen.

Suunta-määrä-laatu on kiva juttu mutta jollei yksimielisyyttä löydy siitä missä ollaan, mihin ollaan menossa, ja miten se tehdään, niin sitten se menee niin että äänestäjät saa arvoisensa hallituksen ja siten päätöksentekokoneiston.

LINNAMÄKI LEA 17.03.2008 16:15

uudella asuntoautolla ja viikkon suihkuun? Vo on jo asenteellirpta. Kahfn k8kauden reissussa joka päivä suihkussa omassa autossa. Ei siinä kyllä ole muuta ongelmaa kuin asenne.

SUOKKO OIVA J M 17.03.2008 18:01

Rauzi hei. En mielestäni missään vaiheessa ole mollannut puutarhaleiriläisiä. Sanoin, että: "Suuret ikäluokat alkavat "valloittaa" yhdistysten hallituspaikat nykyistä enemmän. Kausipaikkojen lisäämisen takia alueista tulee entistä enemmän "puutarhaleirejä". Vain muutamat sijainnillisesti hyvät alueet profiloituvat ja muuttuvat alueyhdistyksien vetämiksi business-paikoiksi ja alkavat palvella kaikkia leirintämatkailijoita." Ja toisessa osassa sanoin:"Suuri osa alueista profiloituu Mamma-ja pappa-alueiksi luonnollisella tavalla kausipaikkojen lisääntyessä alueille." Sanoin myös, että "Millainen olemme nyt - millainen haluamme olla jonkinajan kuluttua jne." Ei muuttuneet tarpeet ole uhka karavaanaritoiminalle mutta suurin osa alueista profiloituu "puutarhaleireiksi" vaikka tarvetta tulee olemaan muunlaisillekin. Suurin uhka on mielestäni on tämä talkooporukka. Se vaan ei ole tänäpäivänä tarpeeksi uusiutuva luonnonvara. Valmiiseen pöytään on helppo tulla.

RAUTIAINEN KARI 17.03.2008 18:05

No en nyt osaa nähdä että suurin osa, eikä tuon tarvitse olla noinkaan, mutta suunnilleen olen kanssasi samaa mieltä, kuten olit jo huomannutkin.

Näit myös uhkana "Suurin uhka on mielestäni on tämä talkooporukka." ja niinhän se tahtoo olla että hyvin ansioituneille talkoolaisille on ollut ikäänkuin palkinto tulla valituksi johonkin. Kuten hallitus.

SUOKKO OIVA J M 17.03.2008 18:44

Siinäpä se oravanpyörä onkin. Alueitten lähtökohtana ovat paikallisen yhdistyksen jäsenten tarpeet ja useimmiten alueitten kehittäminen lähtee myös tästä. Kaupallisuus saisi näkyä enemmän alueiden kehittämisessä ja miksei myöskin toiminnassa. Siksi näenkin että muutamat alueet tulevat kehittymään "business"alueiksi ja niissä tapahtuu silloin todellinen profiloituminen. Miksipä ei aluetta voisi kehittää: tanssiväen alue, kalastajien alue, lapsiperheiden alue, kausipaikkalaisten alue, hengellinen alue, urheilullisten ihmisten alue etc. Alueiden pitäisi hyödyntää lähiympäristönsä profiilia. Tosin mitäpä on hyödynnettävissä kuin luonto jos alue on ns.korvessa. Näistä vaan tahtoo tulla sitten näitä "mamma ja pappa-parkkeja".

RAUTIAINEN KARI 17.03.2008 19:36

Noita samoja juttuja olen täällä esittänyt aiemminkin. Teema-alueita on joitakin, Iso-Kirja Keuruulla, Mettähallituksen kalastelupaikat, Pori-Jazz, ja muutama muu. Mutta ei sellaisia paljoa ole.

Mutta tämä jäsenten tarpeet onkin toinen kysymys. Jos yhdistyksessä on 1000 jäsentä ja 100 käyttää omaa aluetta niin en oikeen näe että alueella toteutuu muuta kuin pienen osan jäsenistä, tarpeet. Eiköhän alueesta vastaavien tulisi nähdä se lähin ja tärkein kohderyhmä, omat jäsenet. Miksi ne 900 ei käytä oman yhdistyksensä palveluita ??? Se on kiinnostavaa.

Sitte kun lähetään siitä oikeen business tekemään niin kohderyhmä onkin ihan muualla. Sillon haetaan parhaiten maksavia.

LAHTI ANTTI 17.03.2008 19:56

Entäs sitten ne matkaajat, joiden yhdistyksellä ei ole omaa aluetta?

Mihin kategoriaan meidät lasketaan? Vaikka olemmekin jo mumma ja paappa iässä, ja kuitenkin liikutaan. Vaikkakin vähemmän kuin ennen, kun nuoruudessa tuli jo matkavietti tyydytettyä.

Nykyisellään olemme pidempiä jaksoja hyvällä, usein SF-C:n alueella, joissa mielestäni hinta ja laatu kohtaavat varsin hyvin. Jota yleisistä alueista ei aina voi sanoa.

Mielenkiinnolla luokitusta odottava Veli-Andrei.

RAUTIAINEN KARI 17.03.2008 20:24

Osa SFC alueista kauppaa kyllä kausipaikan muillekin kuin vain omille jäsenille. Toinen tapa on vaihtaa yhdistystä.

LAHTI ANTTI 17.03.2008 21:02

Niinhän ne tekevät, mutta kun sitä "kiinteää" paikkaa ei ole vielä haluttanut saada. Ja siksi myöskään yhdistyksen vaihto ei ole ollut ajatuksissa. Johtuneeko sitten siitä, kun "synnytin" aikoinaan tämän yhdistyksen jossa olen.

Ja mun mielestä on kiva kiertää eri alueita ympäri Suomen ja tutustua niihin, kuin myöskin ihmisiin alueilla. Se on mielestäni rikkaus tässä matkailumuodossa.

HOLMSTRÖM JAANA 17.03.2008 21:12

En vieläkään ymmärrä, miten mamma- ja pappa-alueet (lue rauhalliset alueet) olisivat huonompia, kuin muut? Sellaisia alueet ovat nykyisinkin ja tällaisilla alueilla viihtyvät myös lapsiperheet ja muut matkailijat. Luonnon rauhasta ja sen suomista mahdollisuuksista esim. kalastamiseen ja marjastamiseen suuri osa suomalaisista vielä nauttivat. Minkä ikäisenä ihminen muuttuu toisen luokan kansalaisiksi mammoiksi ja papoiksi? Pitäisikö säätää yläikäraja, jonka jälkeen alueelle ei ole asiaa, jotta leirintäalue ei vain leimautuisi toisen luokan alueeksi? Olen kyllä sitä mieltä, että osa alueista voisi profiloitua ja muuttua vaikka bisnespohjaiseksi. Se toisi vakautta ja jatkuvuutta toimintaan. Pidetään kuitenkin kaikkia ihmisiä ja alueita samanarvoisina.

SUOKKO OIVA J M 17.03.2008 21:47

Tiedetäänkö mitä nämä 500, jos 400 on "pakonomaisesti" jäseniä, odottavat omalta alueelta? Halutaankokaan edes osaa näistä vakikäyttäjiksi? Koetaanko se uhkaksi?

SUOKKO OIVA J M 17.03.2008 21:54

Jaana hyvä. Nyt ei ole kysymys henkilöistä ja heidän luokituksesta vaan kyse on alueista. Kaikenlaisia alueita tarvitaan ja kaille alueille on käyttäjiä, toivotaan näin. Luepa ketjua ajatuksella. Entä jos kausipaikkoja lisätäänkin siinä määrin, että alue toimiikin kausipaikkalaisten ehdoilla eli profiloituu täysin "puutarhaleiriksi". Nyt en tarkoita taaskaan mitään vastakkain asettelua kausipaikkalaiset-liikkuvat vaan profiloitumisesta.

RAUTIAINEN KARI 17.03.2008 23:04

Että filosian puolelle... En tiedä.

GRÖNLUND JORMA A 17.03.2008 23:13

Tervetuloa "Mamma & Pappa"-alueelle Purhoon! Purhossa on puolet alueesta varattu vierailijoille. Noille paikoille ei siis saa jättää vaunua laisinkaan asumattomaksi.

On tosi rauhallista. On myös ohjelmaa. Puuhapirtillä kova meno harva se viikonloppu.

"Mammat ja Papat" järjestää ja hoitaa.

JANHONEN MATTI 17.03.2008 23:21

Pohjois-Saksassa ja Tanskassa on paljon leirialueilla joissa nuo Oivan uhkakuvat kausipaikkalaisten ehdoilla toimivista alueista on jo todellisuutta. Siellä monet alueet ovat profiloituneet ilmeisesti ihmisten tarpeista lähtien valtavan suuriksi puutarhaleireiksi. Vaunukylät lienee kesämökkien korvikkeita (mökkejä ei saa rakentaa) eikä normaalilla karavaanarihommalla ole sen kanssa enää juurikaan tekemistä. Siinä vain ihmiset liikkuu ja kalusto on paikallaan. Vaunut pukkien nenässä, kytkettynä sähköön, vesijohtohtoon ja viemäriin, laatoitetut pihat, kukkaistutukset, vaunussa etuteltta ja ja sen edessä markiisi, oma pihatakka ja postilaatikko vakituisen asumisen merkkinä. Vierailijoita ei kaikilla alueilla päästetä edes portin sisäpuolle vaan ne joutuvat tyytymään sisäänkäynnin vieressä oleville vieraspaikoille. Yhdelläkin aluella kerrottiin olevan 900 vakipaikkaa ja portin pielen vieraspaikkoja oli max 20. Herää kysymys, että onko nämä alueet enää leirialueita lainkaan, siinä mielessä mitä leirialueilla yleensä tarkoitetaan.

Oletan, että tämän tyyppisiä alueita syntyy meillekin mutta toivottavasti joltain muulta kun yhdistyspohjalta. Yhdistyksen profiloituminen vain yhden asian liikkeeksi synnyttää yhdistyksen sisälle niin suuria ristipaineet, että niitä ei voi hallita. Liikkuvat äänestää pyörillään!

Meillä nyt ollaan vielä onneksi kaukana siitä tilanteesta jossa yhdistyksen omistama leirialue täytyy "vallata" yhdistyksen kokouksessa takaisin normaaliin leirialuekäyttöön.

RAUTIAINEN KARI 17.03.2008 23:54

Justiin näin. Saattaahan olla että mammat ja papatkin ymmärtää jotain jatkuvuudesta ja muittenkin tarpeista.

Ehkä kaikki ei katsokaan vaan omaa etua. Osaa ne mammat ja papat kaikenlasita nekin.

HOLMSTRÖM JAANA 18.03.2008 06:07

Juu,olen minäkin näitä puutarha-alueita nähnyt keski-Euroopassa, muistuttavat meidän siirtolapuutarha-alueita. Siellä ei ehkä ole mahdollisuutta hankkia oma mökkiä kuin meillä, siksi lienevät syntyneet. Mutta on Euroopassa runsaasti nk. tavallisia leirintäalueita, jonne kaikki ovat tervetulleita. Mitäs vikaa siinä on, että meillekin syntyisi muutama puutarha-alue, profiloitumista sekin. Miksi ne koetaan uhkana tai toisarvoisina alueina. Suomessa on vähän sitä vikaa, että kaikkien pitää toimia samalla lailla tai tässä asiassa kaikkien alueiden pitää olla samanlaisia. Erilaisuus, profiloituminen koetaan uhkana, kun se itseasiassa lisää elämän rikkautta. Ja jos ei tiedetä, mitä ja minkälaisia alueita jäsenet haluavat, niin voisihan sitä tehdä mielipidekysekyn. Liittokin voisi sen helposti tehdä jäsensivuston ja netin kautta.

NYYSSÖNEN KAJ 18.03.2008 08:50

Hallituspaikat on kai tähänkin asti olleet niillä jäsenillä jotka ovat aktiivisesti esillä kehittämässä ja osallistumassa yhdistyksiensä toimitaa. Ei liene sattuma että samat henkilöt useimiten on myöskin aktiivisia jäsenalueen käyttäjä.

Eli tulevaisuudessakin alueen imago ja profiili muokkautuu kuvaamaan jäsenistönsä tarpeita ja toiveita.

Mahdollinen verotus ei ole jäsenyhdistyksille mikään uhka se lisää vain byrokratiaa hallitukselle

Puutarhaleirien kehittyminen ja muodonmuutos on enimmäkseen riippuvainen rakennuslaista. Nykymuodossa ei ole esteitä sille niin kauan kuin vaunun alla on pyörät.

Se että Liitto kehoittaa kehittymään ei voi olla pahasta.

näinkaj

LIIMATAINEN HANNU 18.03.2008 09:31

Hoh hoijaa, no onpas tarinoita. Miksi joidenkin pitäisi harrastaa tätä karavaanariutta toisten henkilöiden 'visioiden' mukaisesti. Eikös jokainen saa, ainakin vielä, itse valita tapansa? On se sitten puutarhaleirintää, reissaamista tai mitä sitten jokainen itse haluaakin! Miksi siitä tarvitsee peistä taittaa? Etenkin mikä on 'oikeaa' ja mikä 'väärää'? Kuten seksiäkin, 'oikeaa' ja 'väärää'! Pääasia että sitä on! Karavaanari harrastusta. Seksistä saa jokainen sanoa oman mielipiteensä! ;-))

LIIMATAINEN HANNU 18.03.2008 09:58

No unohtui, ennenkuin joku 'ojentaa', siis ne yhdistysten alueet, jokainen yhdistys tekee alueestaan sellaisen kuin jäsenet sen haluavat olevan. Vaikka sitten puutarhaleirin. Tai vierasalueen. Tai teema-alueen. Tai jotain ... mitä sitten halutaankin. Jäsenten toimesta, ei muiden. 'Liiton', vierailijoiden etc.!

RAUTIAINEN KARI 18.03.2008 10:12

Muuten näin mutta ei se puutarhaleiri mikään uhka ole millekään. Tarve on niillekin ja se on kasvava tarve. Muitakin tarpeita on tietysti.

KYLMÄNEN REIJO M 18.03.2008 11:57

Yhdistysten alueet ovat rakennettu karavaanareiden tarpeiden mukaisesti ja toivottavasti sellaisina säilyvät. Olkaamme sitten fundamentalisteja, kuten toiminnanjohtaja viimeisessä Caravan-lehdessä kirjoittaa, puolustaessamme karavaanareiden eroa muihin leirintämatkailijoihin. Jos liiton tavoite leirintämatkailun suuntaan etenee. Siitä seuraa, että nykyisistä yhdistysten alueista tulee leirintäalueita. Tämän jälkeen EU:n direktiivit leirintäalueista määräävät: Liesien lukumäärän, tiskipaikkojen lukumäärän, ruokailupaikkojen lukumäärän, suihkujen lukumäärän, ym /leirintäpaikka. Jos direktiivejä ei noudateta leirintäaluelupa evätään. Siinä alueiden uhka.

LIIMATAINEN HANNU 18.03.2008 12:06

Voi olla, tai sitten ei, siis noinkin. On, jos yhdistys haluaa alueensa olevan 'kaikille avoin', tai ainakin myös muiden yhdistysten jäsenille. Vaan jos yhdistys 'sulkee porttinsa', eli vain omat jäsenet saavat, voivat, käyttää aluetta, niin enpä usko että mikään direktiivi voi määritellä oman alueen varustuksen. Eikä siten 'sulkea' aluetta. Evätä mitään 'lupaa'.

Tietysti Suomessa voimassa olevien lakien mukainen varustus, mininmi, pitää löytyä, eli palosammutus- ensiapu- jne varusteet!

Näin sen näkisin.

SUOKKO OIVA J M 18.03.2008 12:07

Ja eikä tule yleisiä leirintäalueita jos niin halutaan. Pahimmassa tapauksessa voi paikallinen yhdistys erota SFC:n jäsenyydestä ja toimia omien jäsenten vapaa-ajanviettopaikkana ja siihen ei yllä EU:n direktiivitkään. Ja kun tarpeeksi tulee tällaisia yhdistyksiä niin nämä voivat perustaa uuden yhteistyöelimen.

KYLMÄNEN REIJO M 18.03.2008 12:22

Kyllä jatkossakin suurin osa yhdistyksistä haluaa palvella kaikkia karavaanareita. Näin uskon.

RAUTIAINEN KARI 18.03.2008 14:18

Lopeta. Toi keskustelu on käyty jo. Jos liitto olisi leirintä jne. niin yhdistykset silti ovat itsenäisiä ja päättävät omista asioistaan.

Uskokaa nyt jo että ei sinne ole mitään telttailijoita ole tulossa puutarhaleirin naapuriksi.

Keskustellaan mieluummin jostain järkevästä. Esim saako SFC alueelle tuleva laavuilija pestä polkupyöränsä vaununpesupaikalla.

Mitä taas tulee siihen mitä sanoit että alueet on rakennettu karavaanareiden tarpeiden mukaisesti... joo niin on. Ne tarpeet vaan on muuttuneet mutta se alue on ihan se sama kuin sillon kun se tehtiin 25 vuotta sitten karavaanareiden tarpeiden mukaan. Eipä olekaan, savustuspönttö on uusittu ja lapsille ostettu tramboliini...

SILOKOSKI REIJO J 18.03.2008 16:14

Tästä ketjusta saa sen kuvan, että SFC-alueet ovat kehityksessä polkeneet paikallaan ja muut ajaneet edelle. Mitkä ovat ne kehittämistarpeet, että esim. matkailuautoilijat olisivat tyytyväisiä. Kertokaa, että päästään kehittämään!

RAUTIAINEN KARI 18.03.2008 16:24

Tulkitsit väärin. Ei ne muut ole yhtään edellä.

Tarvittavaa tarjontaa vaan ei ole lainkaan.

Pikkasen vaarallista esittää, kun olen puhunut teemapaikoista ja eriävistä tarpeista niin se on tulkittu että haluan rakentaa koko maan täyteen puuhamaita ja temppuratoja.

Mutta väärä tulkintahan on esittäjän, ei tulkitsijan, vika.

PALIN MATTI 18.03.2008 16:38

Mie käsitin, että se rosvopaistihaudan viereen vierailijoille varattu sorakenttä ei olis ihan puolta koko alueen pinta-alasta. Vai olisko se koko alue sitten niin pertanan pieni?

LIIMATAINEN HANNU 18.03.2008 16:41

No kerrankin sanoit tottuuven, Rautii! Siis tuo viimeinen virke!

KYLMÄNEN REIJO M 18.03.2008 16:41

En lopeta. Keskustelu jatkukoon niiden toimesta, jotka asiosta ymmärtävät.

PALIN MATTI 18.03.2008 16:45

Tuo sun kauhuskenaariosi koskee vain kaupallisia leirialueita. Yhdistykset voivat tarjota jäsenilleen ihan sellaisia palveluita kuin katsovat tarpeelliseksi ja mitä jäsenet haluavat. Yhdistysten päätökset tehdään jatkossakin yhdistyksissä. Ei Brysselissä!

SILOKOSKI REIJO J 18.03.2008 17:12

Olen samaa mieltä. Mutta laittakaa nyt ihan oikeesti tähän sellaisia asioita, joita vaunualueelta odotatte tai mitä puutteita olette havainneet. Meillä tehtiin syyskokouksen yhteydessä "tyytyväisyystutkimus", jonka tulokset julkistettiin kevätkokouksessa. Siinä ei tullut esille mitää uutta. Tyytyväisiä ollaan?? Sama kysely tehdään kesän mittaan alueella käyvien keskuudessa. Siinä varmaan tulee jo jotain uuttakin.

LIIMATAINEN HANNU 18.03.2008 17:33

Reijo, sehän menee niin että ne tarpeet kun riippuvat niin monista seikoista, onko lapsiperhe, minkä ikäisiä lapsia, vanha eläkeläis pariskunta, yksin matkaileva henkilö, vaunu/auto, jne. jne., kaikilla vähän erilaisia tarpeita ja toiveita.

Itseläni voisi olla sellainenkin toivomus, kokemuksesta esim. siellä Rairannasta, vieraspaikat paremmin osoitettuna, ei tarvitsisi hakea epätoivoisesti missä ovat, kaasun myyntimahdollisuus jos on, onhan noita toiveita, kaikenlaisia. Listasta tulee pitkä, jos kaikki huomioidaan. Mutta ne perustarpeet, paikka, sähkö, sauna, tiski- ja pyykkipaikat, veden saanti, kemssan tyhjennys, suihkut, WC:t jne.! Grillikin ja sen käyttö, jos erikoisia systeemeitä.

KYLMÄNEN REIJO M 18.03.2008 17:41

Hei Palin. Jos Liiton sääntöjen muuttuessa, mitä palkattu johto ajaa, Liitto muuttuu leirintämatkailujärjestöksi, niin sitten edellytetään siihen kuuluvia yhdistyksiä muuttamaan sääntöjään Liiton sääntöjä vastaavaksi. Yhdistyksistä tulisi leirintämatkailuyhdistyksiä, jotka harjoittavat leirintätoimintaa. Sitten ollaankin Brysselin armoilla. Toivottavasti siihen ei mennä. Silokoskelle toteaisin, että yhdistysten ylläpitämät alueet ovat maailman parhaita Caravan-alueita. Älä ole huolissasi.

HUOVINEN SIRPA 18.03.2008 17:55

En oo vähään aikaan päätäni aukonut enemmälti, mutta nyt, kun tätä ketjua olen lueskellut, niin taas kerran kiihkeimmät yhdistysihmiset "vaahtoaa" suulla suurimmalla. En oo kertaakaan yhdelläkään SFC- alueella käynyt ja mitä enemmän näitä "kinasteluita" lueskelee, sitä vähemmän niille mieli tekee. Välillä saa jopa sellaisen kuvan, että vieraan yhdistyksen alueelle on mentävä hattu kädessä ja anteeksi pyydellen, sori, että olen olemassa voiskos täällä jossain nurkassa huomaamatta yönsä viettää....:) Leppoisaa matkailukauden odotusta, kaikesta huolimatta! Esko

MERIKALLIO VELI-PEKKA 18.03.2008 18:08

Juupas, eipäs, vaarin housut! Hei mulla tuli tätä ryöpytystä lukiessani seuraavia kainoja ajatuksia, jos sallitte:

ihmiset ovat erilaisia ja eri elämäntilanteissa

ihmisillä on erilaisia tarpeita, jopati saman kesän aikana saattaapi tarpeet vaihdella

maailma on pullollansa mahdollisuuksia, tarpeiden tyydytys on tälläkin tarjonnalla kaikkien ulottuvilla

ei ole olemassa näissä karavaaniasioissa yhtä totuutta, erilaisuus on rikkaus ja suvaitsevaisuus hyve

Jos tältä pohjalta alkaisi funtsia tätäkin otsikon aihetta, ei tarvitsisi niin mahlottomasti uhrata ruutia harakoille. Eläköön erilaisuus ja sananvapaus! VP.

LAHTI ANTTI 18.03.2008 18:14

Esko. Olen täysin eri mieltä asiasta. Kyllä jokaisella SF-C:n alueella on ainakin meidät toivotettu tervetulleeksi ja isännät ovat ohjanneet paikalle. Usein on ollut vielä mahdollisuus valita useasta paikasta.

Siitä suurkiitos eri alueiden isännille.

Myös kaikki perustarpeet ovat olleet saatavilla. Tiskipaikka, saunat, kaasunmyynti, kemsan tyhjennyspaikka, roskikset, veden saanti, grillikatos. Usein myös vielä mahdollisuus pyörähdellä musiikin tahdissa. Samoin uintimahdollisuus miltein kaikissa kohteissa.

Uskon näiden saatavuuden kattavan valtaosan matkailijoiden tarpeesta. Tietenkin on aina oma ryhmänsä, joka haluaa golfaamaan, jazzin kuuntelua, pelimanni musiikkia, ratsastusta jne.

Mutta se on ymmärtääkseni aika pieni marginaalinen ryhmä. Ja varmasti heille löytyy sellaisia kohteita, että ne tarpeet tulevat tyydytettyä.

Mukavaa Pääsiäisen aikaa ja hyvää kevään alkua kaikille karavaanareille.

SILOKOSKI REIJO J 18.03.2008 18:21

Oletpa saanut huonon käsitykset jutuista. Mutta kehittämiseen vähän leppoisammin. Meillä tilintarkastaja pelästyi tätä paljon puhuttua alueen kehittämistä, kun plarasi kuittikansioita. Hän soitti ja kysyi, missä sitä hevosta säilytetään, joka on viime vuonna hankittu. Ei heti sytyttänyt mutta juttu jatkui niin, että kansiossa oli lasku"lämminverivarsa" 750 ekua. Kysymys oli lämminvesivaraajasta, joka hankittiin uuden monitoimihallin invavessaan. ( Pysyikö edes hiventä aiheessa?)

JANHONEN MATTI 18.03.2008 18:25

Tuo oli Reijo vielä helppo tapaus. On joskus tullut oltua sellaisessa tilintarkastuksessa mukana, että sen seurauksena etsitiin sekä entistä että uutta kassanhoitajaa.

RAUTIAINEN KARI 18.03.2008 18:46

No mutta. Lähen ensikesänä prätkän ja sivuvaunun etuteltan kanssa kattoon miten suhtaudutaan. Oikeen naurattaa jo valmiiks.

PALIN MATTI 18.03.2008 18:55

Ei tule. Yhdistysten muodostama keskusjärjestö on yhdistysten palvelija ja toimii yhdistysten tarpeitten ja valintojen pohjalta. Ei päinvastoin.

Liitto ei voi koskaan määrätä, mitä yhdistykset tekevät, vaan yhdistykset määräävät mitä liitto tekee. Tämä mandaatti annetaan liitolle liittokokouksissa.

LIIMATAINEN HANNU 18.03.2008 19:06

Nythän Sinä aivan pehmoisia höpötät, Mella! Otapa tarkasteluun vaikka tuo Kesko, kauppiaitten perustama tukkuliike, kauppiaille avuksi! Mutta miten on tilanne nyt, ettei vaan olisi renki ängennyt isännäksi? Näin se menee, Mella hei!

Esimerkkejä löytyy useampiakin, tarvittaessa. Käenpoika hotkaisee elättäjänsä, 'vanhempansa', synnyttäjänsä!

SILOKOSKI REIJO J 18.03.2008 19:19

Juuri näin. Ja vaikka liiton sääntöuudistus todennäköisesti hyväksytään juuri sellaisin muutoksin, että liittoon voidaan hyväksyä muukin leirintämatkailuyhdistys kuin vain matkailuvaunu- ja -autoyhdistys, niin sen jäsenyyttä anovan yhdistuksen sääntöjen on myös oltava sopusoinnussa liiton sääntöjen kanssa. Tähän kohtaan ei sääntöuudistuksessa ilmeisesti ole tarkoituskaan puuttua. Ei liitto tule sanelemaan eikä vaatimaan muuttamista yhdistysten sääntöihin sen kummemmin kuin nytkään.Mitä tulee näihin EU-kauhukuviin, niin yksi SFC-alueisiin vaikuttava tekijä voisi olla sellainen, jos alueelle saadaan jotakin EU-tukea, voidaan joutua jonkun direktiivin kanssa naimisiin.

HUOVINEN SIRPA 18.03.2008 19:51

Antille tässä vastailen, että oikeassa olet kyllä, mutta ihan samat palvelut löytyvät ns. kaupallisilta alueilta mitä mainitsit ja ihan varmasti yhtä hienoja mestojakin. Molemmilla on puolensa ja kauneus on katsojan silmissä.

Vielä otsikkoon palatakseni,niin mielipiteeni on, että yhdistysten tulevaisuus saattaapi olla kyseenalaistettu... Esko

LAHTI ANTTI 18.03.2008 20:03

Näin on Esko.

Mutta miksi pääasiassa käytän SF-C:n alueita on hinta/laatusuhde, alueiden rauhallisuus, kuin myös se, että jotkut aikoinaan pääasiassa talkootyönä, ovat saaneet aikaan niitä.

Samoin niillä tapaa vanhoja tuttuja vuosikymmentenkin takaa. Silloin on kiva istua iltaa, ja muistella menneitä aikoja, kuin myös suunnitella tulevaa.

Osallistuaksesi keskusteluun siirry jäsenkirjautumiseen tai vierailijoille tarkoitettuun Facebook-tunnistautumiseen.