Mitä Windows XP:n tilalle?

KATEISTO EERO 16.01.2014 11:17

Sami Laihon luentoa katsellessani, ihmetytti hänen toteamuksensa, että win 8.1 tuki loppuu parin vuoden sisällä! Ajattelin ostaa uuden pöytäkoneen win 7 käyttiksellä ja sitten IPadin kakkoskoneeksi. Pääseekö IPadillä oman pankkini verkkosivuille maksamaan tai hyväksymään e-laskuja? Virtuaalinäppiksellä voi kai kirjoitella lyhyitä e-mailviestejä.

POHJANTÄHTI JORMA 16.01.2014 12:05

Eero heräää ! Olen ollut onnellinen iPadin omistaja vuoden verran enkä halaja takaisin läppärin käyttäjäksi. Ensin epäilin tämän ominaisuuksia, aivan turhaan. Näppäimistö on ihan kelvollinen ja saahan siihen fyysisen näppäimistön jos niin haluaa. Pankkiasiointi tällä käy mallikkaasti, lukee viivakoodit kameran avulla. Akun kesto ihan eri luokkaa kuin läppäreissä, käynnistyy heti napin painalluksella. Selaimeksi voi valita haluamansa. Vielä kun olisi heti älynnyt ostaa sen sim kortillisen version, nyt on kuletettava mokkulaa matkassa. Näyttö on sitten ihan jotain muuta kuin läppäreissä !! Helppokäyttöisyydessään tämä sopii jopa minulle vaikka en olekkaan penaalin terävin kynä.

AHONEN KAI 16.01.2014 14:11

"Akun kesto ihan eri luokkaa kuin läppäreissä"

Kuinka monta tuntia akussa riittää puhtia?

KATEISTO EERO 16.01.2014 15:22

Minkälainen virustentorjuntaohjelma sinulla Jorma on siinä iPadissa? Onnistuuko muutaman vuoden ikäsen tulostimen ja esim kameroiden liittäminen. Entäs Nokia puhelimen kuvien siirto laitteelle.

POHJANTÄHTI JORMA 16.01.2014 17:27

Karille, akku kestää sen 10 tuntia Virustorjunta iPadin oma Pilvipalvelu tai muistikortti ? Langaton tulostin (en omista tulostinta) käyn tyttärellä jos tarvis. Kuvaan myös tällä iPadilla. Tässä kuvakaappaus ja lasin läpi eilen otettu kuva.

AHONEN KAI 16.01.2014 22:15

Miten tuo näppis pelittää isompien nakkien kanssa ? 10 tunnin akku vaikuttaa hyvältä.

POHJANTÄHTI JORMA 17.01.2014 08:24

Makeista viis, tää on sitä ennakoivaa :) no eihän tässä tuu käytettyä kuin yhtä sormea saavatpahan muut sormet levätä tai sitten tuolla kynällä jossa on pehmyt pää ! Ei sekään sovi muuhun kirjoittamiseen. Minä pidän tätä konetta telineessä jossa se on hyvässä katselukulmassa, näkyy muuten hyvin vaikkei sitä suoraan kohti katsoisikaan. Ennenkaikkea tämä korvaa matkalla television ja navigaattorin, niin ja radion. Ei tässä nyt kaikki tule mieleen. Onhan näitä täppäreitä tarjolla jos jonkin merkkistä, minä käytän Samsungin 7" tuumaista myös jossa on lisänä se SIM kortti, komeen näköinen kun nostaa puhelimena korvalle :D

POHJANTÄHTI JORMA 17.01.2014 09:16

Muutama kuva iPadin pikavalinta kuvakkeista ja se näppäimistö. Niin vielä tiedoksi ettei mee sekaisin nämä täppärit ei ole tietokoneita vaan mobiililaitteita.

POHJANTÄHTI JORMA 17.01.2014 09:46

Vielä kuva täppärin kynästä

POHJANTÄHTI JORMA 17.01.2014 10:46

7" Samsung :)

HAAPANEN TIMO 18.01.2014 09:19

Nyt Microsoft ilmoittaa jatkavansa XP:n tukea ensi vuoteen asti. Siis odottavat W9 tuloon saakka.

http://www.hs.fi/talous/Microsoft+pidensi+XPn+virustunnisteiden+p%C3%A4ivityksi%C3%A4/a1389926556907

@timppa

VALTONEN MARTTI 18.01.2014 16:24

Haapasen Timo, pelastit päiväni....

LAAKSO MARKKU 18.01.2014 18:40

Tuolla ketjun alkupäässä ylistetään Ubuntua joten päätin 16-vuoden Windows-ylläpitäjän kokemuksella testata sitä asennusta ihan normikäyttäjän tapaan. Ensimmäiseksi siis lataamaan asennusmediaa. Hain sen Ubuntun Suomen sivuilta. Sehän tuli ISO-imagena joten tarvittiin jo lisätietoa mitä tuolla tehdään kun asennus ei lähtenyt käyntiin kaksoisklikkauksella. Poltin sen siis DVD:lle (ei mahdu rompulle??) ja vanhasta kokemuksesta viisastuneena RW:lle (osoittautui myöhemmin viisaaksi ratkaisuksi) Bootti DVD:ltä ja Linux ilmoitti että ei voi käynnistää kun prosessori ei ole 64-bittinen. Missään vaiheessa latausta ei kerrottu että versio on 64-bit. Sitten hakemaan 32-bit versiota Ubuntun kotisivuilta. Sieltä löytyi vakaa versio 12.04.3 Siitä pystyi valitsemaan 32-bit version. Ja taas polttamaan DVD:lle. Sitten bootti ja taas EI!! "Kernel requires pae. Unable to boot." Googletusta ja vaihtoehtoina ladata Lubuntu tai Xubuntu (mitä hittoja ne on?) ja sen jälkeen Ubuntu Desktop. Tässä vaiheessa valtaosalta normikäyttäjistä palaa pinna ja homma jää siihen. Voi myös asentaa vanhemman version ja sitten päivittää sen uudempaan. Tietysti olisi ollut fiksua laittaa tuohon linkki mistä ne vanhemmat löytyvät. Google löysi taas sivuston mistä nuo voi ladata joten palataan jonkin ajan kuluttua jatkamaan kertomusta

VALTONEN MARTTI 18.01.2014 21:00

Mitä lie tuossa Hesarin jutussa tarkkaan ottaen ollut kun en päässyt lukemaan, maksullinen kun on. Mutta tuommoisen löysin. Onkos nyt niin että saadakseen XP-tuen ja selaintuen pitää vaihtaa Chromeen, niin ymmärsin. Se ei toki ole ongelma. Tuossa linkki: http://www.tietoviikko.fi/kaikki_uutiset/google+harnaa+microsoftia++chromen+windows+xp+tuki+jatkuu+viela+pitkaan/a939110

AHJOS TIMO 18.01.2014 23:16

Markku Laaksolle: Tuollainen on juuri tyypillistä ilmaistuotteille, että kukaan ei ole tehnyt kunnollisia ohjeita. Mutta huom! Ei sitä ISO-imagea tarvitse millekään CD:lle tai DVD-levylle polttaa. Kun olin imuroinut sen kovalevylle, sain sen sisällön suoraan siitä avatuksi ja Ubuntun asennetuksi. En nyt kyllä enää muista, miten sen paketin avasin. Muuten kertoisin kyllä. Minunkin miniläppärini vaati 32-bittisen version. Löysin netistä linkin, josta sellaisen Ubuntun sai ladatuksi. Myöhemmin kyllä minusta alkoi tuntua siltä, että asennusohjelma osaa itse tutkia koneen bittisyyden ja ladata netistä oikean version.

HELLSTEN KARI 18.01.2014 23:42

Jep. Missään tapauksessa en ole mikään vankkumaton Microsoft tai Google fani (ikäviä molemmat). Kuitenkaan ei aika tai mielenkiinto riitä oppimaan/harrastamaan näitä tietsikkahommia. Siispä heitin suosiolla 10 vuotta vanhan täysin ehjän Xp-pc:n roskiin ja ryhdyin suosiolla käyttämään uutta 3 viikkoa siitten ostamaani konetta jossa on Win 8.1 varustettuna Libre Officella ja Classic Shell-käynnistysvalikolla. Vielä olen tyytyväinen, pelittää. Kyllähän se Linuxi on aina kiehtonut, mutta viitaten edelliseen, minulle kompuutteri on kuitenkin enempi käyttö kuin harrasteväline.

HAAPANEN TIMO 19.01.2014 09:52

Classic Shellin kanssa sillä pärjää kyllä siihen ysin tuloon asti.

@timppa

HOLLÄNDER TIMO 19.01.2014 10:40

Helpommalla olisit päässyt kun olisit ladannut vaikka alcohol120% ohjelman. Tämä ohjelma luo virtuaali aseman pc.lle josta vois avata suoraan kyseiset pakatut ohjelmat ja asentaa. Ei tarvi polttaa. Linuxin sivuilla on ihan täysin suomenkieliset ohjeet asennukseen ja saa valita 32bit tai 64bit jos ei suoraan ohjelman asennusvaiheessa sitä saa tehdä. En kyllä suosittele linuksia vähän tietokoneista ymmärtävälle enkä vain windowsia käyttäneelle. Voin sanoa suoraan että esim nordean nettipankkia et saa toimimaan tuosta vaan. Windows 8 en suosittele myöskään. / niistä paras tällä hetkellä. paras ratkaisu on ja edullisin tilata uudet osat koneen sisään emo, prossu, ja muistit. Kovalevyt käy vanhasta ja kotelo ja kasata nykyaikainen kone joko itse tai viedä ne liikkeeseen/tutulle kasattavaksi. Huomattavasti edullisempi kun valmiin koneen osto jossa tulee ne turhat mukana mitkä sulla on jo vanhassa. esim kotelo, cd/dvd-asema, poweri, kovalevyt. Mutta jokainen tallaa tyylillään että sillee...

AHJOS TIMO 19.01.2014 16:02

Timo Holländer kirjoitti: "En kyllä suosittele linuksia vähän tietokoneista ymmärtävälle enkä vain windowsia käyttäneelle. Voin sanoa suoraan että esim nordean nettipankkia et saa toimimaan tuosta vaan."

Alkuosasta olen samaa mieltä, mutta ei minulla ollut minkäänlaista ongelmaa käyttää Nordean verkkopankkia Ubuntussa toimivalla selaimella (Firefox tai Chrome). Minkälaisiin ongelmiin sinä olet siinä törmännyt?

Linux Ubuntun asentamisen kompakohdat olivat näin jälkikäteen muistellen seuraavat:

Se asennustiedosto neuvotaan polttamaan CD-levylle, mikä on täysin turhaa. Sen voi purkaa muistaakseni siten, että osoittaa tiedostoa hiirellä, painaa oikeanpuoleista näppäintä ja valitsee sieltä "Avaa", "Pura kaikki tiedosto" tms. En nyt muista tarkkaan, mikä se valinta oli, eikä minulla ole sitä tiedostoa enää tallessa. Polttamisneuvo on hyvä sellaiselle, joka sitten asentaa Linuxin samalta CD/DVD-levyltä moneen koneeseen.

Lisäohjelmien käyttöönotossa oli aluksi ongelmia. Esim, Googlen Chrome piti ensimmäisellä kerralla käynnistää komentoikkunasta, mutta en löytänyt sitä komentoikkunaa. Se on sovellusluettelossa nimellä "Terminal". Kesti myös aikansa ennen kuin tajusin, mistä koneeseen asennetut ohjelmat löytyvät ja käynnistetään.

Lopuksi poistin näytän vasemmassa reunassa olevasta käynnistysvalikosta sellaiset ohjelmat, joita en aio käyttää (hiiren oikeanpuoleisen napsautuksella avautuvasta valikosta) ja raahasin Chrome-selaimen käynnistysvalikkoon.

Chrome on suositeltava niille, jotka käyttävät paljon Googlen palveluja, koska vain sillä selaimella Googlen palvelut toimivat täydellisesti. Huomaa, että Chomen aloitusnäkymä on 2-sivuinen: ensimmäisellä sivulla näkyy usein käyttämäsi Web-sivut, toisella sivulla yleisimmät Googlen sovellukset.

Kaiken tuon jälkeen Ubuntun käyttö on yhtä helppoa kuin Windowsin käyttö, mutta kone toimii PALJON nopeammin. Kuitenkin suosittelen varovaisuuteen ulkoisten USB-levyjen ja tikkujen kanssa, koska en ole löytänyt Ubuntusta toimintoa "USB-muistivälineen turvallinen poistaminen". En ole myöskään löytänyt siitä Windowsin Resurssienhallintaa vastaavaa toimintoa, jolla voisi tutkia kaikkien muistivälineiden sisältöä.

VALTONEN MARTTI 19.01.2014 16:59

Tuossa linkkiä samaan asiaan...Linuxin ja Ubuntun käyttöönotto siis.

http://karkot.puheenvuoro.uusisuomi.fi/158627-hyodynna-windows-xpn-tuen-loppu

AHJOS TIMO 19.01.2014 17:25

Ihmettelen, miksi tuossakin ohjeessa puhutaan CD:lle polttamisesta ja CD:ltä käynnistämisestä. Se on oman tuoreen kokemukseni mukaan täysin tarpeeton välivaihe. Miniläppärissäni ei edes ole CD-asemaa. Asennus onnistui suoraan kovalevyltä, jolle olin sen asennustiedoston imuroinut. Enkä missään tapauksessa suosittele Windowsin poistamista koneesta, koska kaikki toiminnot eivät toimi Linuxissa.

LAAKSO MARKKU 19.01.2014 18:52

Linuxin asennustarina jatkuu: Moni on ihmetellyt miksi poltin asennusimagen CD:lle kun sen voi asentaa suoraan. Tiedä, tiedän mutta halusin tehdä kaiken "puhtaalta pöydältä", osioida kiintolevyn siten kuin Linux sen haluaa. Siksi boottaava DVD. Virtuaaliasemien käyttö Windowsissa on mulle jokapäiväistä. Loppujen lopuksi asennus onnistui vanhalla versiolla 11.10 Mitä nyt asennus kaatui (jäi jumiin) kerran, vaati virtanappia ja aloitus uudelleen. Kiintolevyn osiointi oli kryptinen. Onneksi tiesin asian "entisestä elämästäni" mutta ensikertalainen saisi tikkuja kynsien alle. Seuraavana oli näppäimistön määritys. Siinä pitää vaan olla sokea eikä lukea mitään mitään näppäimistökartoista ym. mitä asennusohjelma kysyy. Hyväksy vaan se mitä tarjotaan. Kyllä se siitä sitten etenee ja muita kompakysymyksiä ei enää tule. Tuon vanhan version päivittämistä tarjotaan automaattisesti kunhan maltat odottaa parikymmentä minuuttia. Itse päivitys sitten viekin useamman tunnin.

Kunhan kaikki on ohi niin sinulla on Ubuntu 12.04.3 Lisäohjelmia voit asentaa Ubuntu Software Centeristä. Se on mullakin edessä ja sen lisäksi opettelu Ubuntun tapaan ajatella asioita.

Summa Summarum. Tämä vaikuttaa tähän asti parhaalta Linuxin graafiselta käyttöliittymältä mitä olen tavannut. Red Hattien KDE ym. viritykset ei pärjää. Monet aiemmat asennusyritykseni ovat useimmiten kaatuneet virheisiin jossa Linux ei ole tunnistanut jotain rautaa koneessani. Samoin teki myös Solaris vuosia sitten kun se tuli ilmaiseksi.

Kirjoittelen tätä siis Ubuntu/Firefoxilla.

PS. Löysin myöhemmin linkin mistä olisi saanut jonkun "mini-CD:n" joka olisi osannut tehdä asennuksen verkosta mutta se oli silloin jo myöhäistä. Miksi sitä ei tarjota!

AHJOS TIMO 19.01.2014 19:07

Markku Laaksolle: Mulle asentui Ubuntu versio 13.4 Se tarkoittaa huhtikuuta 2013.

LAAKSO MARKKU 19.01.2014 19:11

Juu. Se on ymmärtääkseni testiversio Tuo minun valitsemani on viimeisin vakaa versio. Olen tässä harkinnut hetken opettelun jälkeen päivitystä tuohon 13.4 versioon opetusmielessä.

Käyttäjän lisäys viestiin 19.1.2014 klo 19:17:46 Tarkoitin siis opiskelumielessä.

AHJOS TIMO 19.01.2014 20:48

En ole vielä havainnut siinä 13.4:ssä mitään epävakautta. Kun käynnistän koneen, alussa tulee mustalla pohjalla joitakin yhden rivin virheilmoituksia, joita en ymmärrä, mutta mitään kaatumatautia tai jumiin jäämistä ei ole esiintynyt.

LAHELMA JUKKA 19.01.2014 20:54

Se asennuslevy täytyy tehdä .iso -tiedostosta. Ainakaan windows ei osaa lukea suoraan iso-tiedostoa. Olet todennäköisesti ladannut asennustiedoston, joka on ajettava exe-tiedosto. Oletko muuten ladannut sen wubin? Kertomasi viittaisi sen asentamiseen, jolloin koneelle jää sekä windows että ubuntu.

Käyttäjän lisäys viestiin 19.1.2014 klo 21:44:47 Iso-kuvalla asennetaan käyttöjärjestelmä kokonaan uusiksi ja sillä pystyy tyhjentämään ja osioimaan kovalevyn. Se ei onnistu muutoin, koska asennusohjelma tyhjentää kaikki tiedot ja asennusohjelma luetaan jostain muualta. Sen sijaan wubi, jonka olet asentanut, luo kovalevylle virtuaalisen osion, jonne se asentaa ubuntun. Jos et olisi erikseen ladannut ubuntua antamastasi osoitteesta, olisi wubi hakenut sen itse palvelimelta. Joka tapauksessa mukava, että olet onnistunut asentamisessa ja olet ubuntuun tyytyväinen. Minä ainakin olin silloin, kun xp tökki oikein kunnolla (ennen uudelleen asentamista ja koko koneen tyhjentämistä).

Käyttäjän lisäys viestiin 19.1.2014 klo 23:55:24 Iso-kuva on tietenkin vain kuva levystä, jossa on asentamiseen tarvittavat tiedostot. Iso-kuvaa ei ainakaan normaaleilla ohjelmilla pysty muuttamaan ja siksi se on helppo ladata ja polttaa levylle asennuslevykkeeksi. Iso-tiedostoa pystyy käsittelemään kuten poltettua levyä virtuaaliasemilla (ohjelmilla), joita on saatavana netistä.

AHJOS TIMO 19.01.2014 21:10

Imuroinnin tuloksena kovalevyllä oli vain yksi .iso-tiedosto. Kun osoitin sitä ja napsautin hiiren oikeanpuoleista, valikossa oli joku sopiva toiminto. En nyt muista oliko se "pura kaikki tiedostot" tai jotakin sen tapaista. Ilmeisesti sama, millä zipatut paketit puretaan. (Mulla on siinä koneessa Windows XP;n lisäksi pakettien käsittelyohjelma 7zip, joten on mahdollista, että se suoritti paketin purkamisen.) Sen operaation jälkeen siinä samassa hakemistossa oli muutamia tiedostoja, joista yksi oli juuri wubi.exe. Sitä napsauttamalla Ubuntun asennus käynnistyi ja asennuksen lopuksi se poisti levyltä kaikki nuo asennustiedostot ja ilmeisesti myös sellaisia tiedostoja, joita juuri minun asennuksessa ei tarvittu. Asennus meni läpi ongelmitta, mutta se kesti puolisen tuntia.

Sillä sivulla, mistä latauksen suoritin, ei puhuttu mitään Wubista vaan sanottiin, että 32-bittinen Ubuntu pitää ladata siinä olevasta linkistä.

Käyttäjän lisäys viestiin 19.1.2014 klo 21:21:14 Muistaakseni suoritin latauksen tämän sivun http://wiki.ubuntu-fi.org/Ubuntu_Finnish_Remix linkistä "lataa 32-bittinen Ubuntu 12.04.1 LTS (Finnish Remix)", mutta asennuksen jälkeen koneessani oli kuitenkin versio 13.04

LAAKSO MARKKU 21.01.2014 20:49

"Maailman toiseksi suurin pc-valmistaja, amerikkalainen Hewlett-Packard palaa menneisyyteen pc-tarjonnassaan ja näyttää samalla virtuaalista keskisormea Microsoftille.

HP on ryhtynyt tarjoamaan pc-laitteitaan Windows-käyttöjärjestelmän versiolla 7 varustettuna. Se mainostaa ja edistää Windows 7 -laitteiden myyntiä ja esittelee pelkästään niitä verkkosivuillaan. Windows 8 -käyttöjärjestelmän saa sivuilla esille vain sen erityisesti valitsemalla."

Mielenkiintoista. Koko artikkeli: http://www.digitoday.fi/bisnes/2014/01/21/yleison-pyynnosta-hewlett-packard-nayttaa-keskisormea-microsoftille/2014945/66

AHJOS TIMO 23.01.2014 16:28

Olen nyt saanut parina päivänä Ubuntua käyttäessäni ilmoituksen, että voisin päivittää sen tuoreimpaan versioon, joka on 13.10 (tarkoittaen vuoden 2013 lokakuuta). Käynnistin sen päivitysprosessin noin tunti sitten, mutta se keskeytyi erään pienen ongelman vuoksi. Kysyin neuvoa suomenkielisellä keskustelufoorumilla, joka löytyy osoitteesta www.ubuntu.fi . Sain kysymykseeni pätevän vastauksen 4 minuutissa ja pääsin jatkamaan päivitystä, joka on edelleen käynnissä. Tätä kirjoitan toisella koneella.

Käyttäjän lisäys viestiin 23.1.2014 klo 19:27:11 Ubuntun version päivitys on nyt onnellisesti ohitse. Se oli täysin automaattinen prosessi. Kaikki meni suoraan internetistä tietokoneeseen ja asentui automaattisesti. Ainoastaan muutaman kerran jouduin vastaamaan sellaisiin kysymyksiin, että haluanko säilyttää jonkin itse muuttamani jutun vai saako sen korvata uudella versiolla.

KAJAVA TIMO 03.06.2014 11:19

"Tässä vaiheessa valtaosalta normikäyttäjistä palaa pinna ja homma jää siihen. Voi myös asentaa vanhemman version ja sitten päivittää sen uudempaan. Tietysti olisi ollut fiksua laittaa tuohon linkki mistä ne vanhemmat löytyvät"

Kannattaa edes hieman lukea sieltä lataussivulta mihin mikäkin on tarkoitettu, eikä sokeana klikkailla mitä sattuu. Varsinkin kun on hakemassa käyttistä jeesuksen vanhaan koneeseen johon ei edes pysty asentamaan uutta windowsia.

TOIVONEN MARTTI 03.06.2014 13:10

Oletusarvona näppäimistökartasta on että kukin ikkuna voi käyttää omia näppäinkarttojaan.

Siitä oli mun tyttären koneen kohdalla seuraava tilanne. Tuohon Ubuntun versioon automaattisesti asentuvassa Firefoxissa ei vielä ollut suomenkielistä kielipakettia saatavilla. Kieli oli siis englanti. Kun kukin ikkuna sai käyttää omia näppäimistökarttojaan käytti selainikkuna automaattisesti englantilaista karttaa josta tietty puuttuivat ääkköset. Ne puuttuivat siis myös selaimessa avautuvasta gmailista.

Asetuksista löytyy ruudut joihin voi laittaa rastin niin että kaikki ikkunat saavat käyttää vain oletusnäppäimistökarttaa eli mennään samaan kuin windowsissa. Näin pysyy ääkköset käytössä.

Näin ainakin noin suurinpiirtein. mot

PUTKONEN EINO 04.06.2014 14:02

Olipa tuossa itsellä vähän sama onkelma ! Menin tuonne herra kauppiaan luo, vanha pöytis kainalossa, toiveena että siitä vielä jotakin hyvitettäis ja kas lähdin sieltä pois, Lenovo läppärin kanssa, johon oli asennettu Win 7 ja virusohjelmat, yllätyin itsekin kun sitä aloin kokeilla. Tulostintakaan se ei vierastanut, vaan hyväksyi ihan muitta mutkitta. Ensimmäinen läppäri jota koskaan olin näpytellyt ja tuosta se lähti ihan hyvin käyntiin ! Kirpparilta ostin 4 eurolla näppäimistön - Lenovo - ja tämähän on ihan kiva näpytellä ! Vähän sellaista urkkimista oli ilman tätä lisänäppäimistöä. Aiemmin minulla oli sellainen käsitys, että vain nuo pöytäkoneet ovat niitä oikeita tietokoneita.... nyt olen tarkistanut kantaani.

Eikka

TOIVONEN MARTTI 04.06.2014 14:14

Ja saitkos hyvitystä vanhasta pöytäkoneesta?

Mutta tottahan se on että läppäritkin on ihan oikeita tietokoneita, tehokkaitakin. Ainut vika on että kun vanhenevat ja käyvät pieniksi ja haluaisit laajentaa keskusmuistia ja ehkä isomman kovalevyn jne. niin kaikki on kalliimpaa kuin pöytäkoneissa ja voi olle ettei kuoriin kertakaikkiaan mahdu se mitä toivoisit. Ja miksi käyvät pieniksi? No siksi kun ohjelmat paisuu koko ajan ja niihin tulee uusia ominaisuuksia (joita useinkaan et tarvitse). Ohjelmoijat lähtee siitä että tilaa ja keskusmuistia on niin ettei koodia tarvi rutistaa mahdollisimman pieneen.

Mutta onnea uudelle koneelle! Kyllä tuo lisänäppis on lähes välttämätön jos haluaa mukavasti käyttää konetta. Ei nuo läppärien näppäimistöt ainakaan isosormiselle ole kovin mukavia. mot

PUTKONEN EINO 04.06.2014 22:37

Tuo hyvityspuoli ei nyt sitten kovin kummonen ollut, mutta Lenovo, (käytetty sekin, DVD polttavalla, vuoden takuulla jne). lähti n, kahden ja puolensadan välirahalla. Entinen sit ei varmaan enää kelvannut edes pelikoneeksi.
On ne nämä pelit ihmeitä täynnä, osankin jos osais ottaa haltuun niin paljon olis ihan oikeata hyötyäkin...

Eikka

SUOMINEN TAUNO 04.08.2014 14:54

Päädyin hankkimaan uuden pöytäkoneen keskusyksikön Expertin tarjouksesta hintaan 269 €. Gigantista olisi vastaavan saanut alle 250 €.

Koneessa ei ole muita laajennusmahdollisuuksia kuin toisen muistikamman paikka. Mukana tuli kuitenkin Windows 8.1 ja muuta softaa ja laitteella on vuoden takuu. Eiköhän tällä taas vuosi sitkeillä eteenpäin.

HÄMÄLÄINEN MARKKU 04.08.2014 15:42

"Entinen sit ei varmaan enää kelvannut edes pelikoneeksi. "

Tämän päivän pelikoneilta vaaditaa kaikkein eniten tehoa, toimistokoneeksi kelpaa paljon vaatimattomampi mylly

Osallistuaksesi keskusteluun siirry jäsenkirjautumiseen tai vierailijoille tarkoitettuun Facebook-tunnistautumiseen.