Ruotsin läpi Norjaan

Juha Hotari 02.02.2025 17:52

Terve!
Tulevana kesänä Etelä-Norja kutsuu, mutta ajateltiin myös viipyä muutama yö Ruotsin puolella Kapelskäristä kun lähetään länteen.
Oisko suosituksia mihin leirintäalueelle kannattaisi pienen Burren laittaa parkkiin ennen Norjaa?
Jotenkin nuo ruotsalaisten camping sivustot on huonosti toteutettuja mielestäni, kun on hankalaa vertailla / tutustua vaihtoehtoihi...ja pakko ruotsilla tietenkin :o, sillä in-english vaihtoehtoja ei oo...
Saiskohan muuten jostain tilattua oikein paperisen leirintäalueet-ruotsissa -oppaan?

Seppo Lokasaari 02.02.2025 18:45

Käytiin etelä norjassa kesällä 2019, mutta en muista noita leirintä alueita. Mutta Oslon alapuolella on tunneli meren alta, jonka kautta ajamalla pääsee helposti Oslon ohi.
http://www.moottoripyora.org/keskustelu/showthread.php/213068-Tunneleita-Skandinaviassa

Juhani Backman 03.02.2025 10:47

Oltiin eka yö kolmooderin p paikalla, sitten ullaret kyläkaupalla ,sitte oisko ollu noin 60km ennen norjan rajaa smögen kalastajakylässä puskissa on mahtava paikka,poliisi tuli sanoo ku oltiin väärin päin et käänä auto tai siirrä auto vähän matkan päähän et on parepaikka,on myös iso maksullinen parkki,saa hyviä katkarapuja ihan tuoreita on muuten hyviä, on myös leirintä alue ennen kylää,muuten oltiin vallan puskissa ku ei nukkumisen kannat maksaa on kyl jo joku 6vuot aikaa etnäin.

Jari Pääkkö 03.02.2025 14:21

Hei! Kyllä tuolla ACSI camping sovelluksella pärjää aika hyvin kun sen lataa play kaupasta. Siinä voi valita mitkä maat haluaa sisällyttää palveluun ja camping alueita aika kattavasti. Sieltä löytyy luokitukset hinnat ja kuvan kera.

Antero Virkkala 03.02.2025 16:02

Ensin suosittelen paria Tukholman lähellä olevaa kohdetta, joissa olemme käyneet veneellä edellisessä elämässä. Tukholmasta jonkin matkaa Kapellskärin suuntaan on mainio Vaxholm-niminen saari ja pikkukaupunki. Mukavia ravintoloita venesatamassa ja sataman lähellä. Päänähtävyys lienee kastelli, joka on ollut yksi kolmesta linnoituksesta, joilla on torjuttu Venäjän laivaston tuloa Tukholmaan. Nykyään kastelli on museona. Muita: Kirkko, kävelykatu, puutaloja, rantaa myötäilevä kävelypolku. Tukholmasta n. 70 km etelään on pittoreski Trosa-niminen puutalokaupunki. Koko kaupunki on lähes yhtenäistä 1800-luvun tai tuon ajan tyyliin restauroituja puutaloja.

Tukholman lauttasatamasta ajoimme viime kesänä Norjan Ørjeen, joka on ensimmäinen pikkukaupunki Ruotsin-rajan jälkeen. Olimme yötä ilmaisessa, hyvin rauhallisessa puskaparkissa Ørje Kraftverkin portilla, Tømmerveien-tien päässä. Voimalaitoksen liikenne kulkee ilmeisesti muuta kautta, koska tästä portista ei kukaan kulkenut. Kannattaa kävellä ainakin sululle (Ørje sluser). On kylässä myös "virallinen" Bobilparkering, joka on aivan E18-tiessä kiinni.

Norjasta palatessamme viimeisen yön ennen lautalle ajoa olimme Sundbyholmen Campingissä (Eskilstunassa tai sen lähellä). Itse kämppäri on askeettinen, mutta kuumalla ilmalla arvostimme varjopaikkoja ja uintimahdollisuuksia. Isolle hiekkarannalle on noin kilometri ja melkein kämppärin portilla on uimaportaat puulaiturin päässä. Uinti omalla vastuulla. Kämppäri on paikallisen karavaanariyhdistyksen hoitama ja jäsenalue on varsinainen nähtävyys, kuin hieno siirtolapuutarha.

Muuten suosittelen Park4Night-sovellusta.

Timo Haapanen 03.02.2025 16:24

Eikös Ruotsissa kämppäreillä kysellä tätä korttia. Pakkomyydään respassa ellei sitä ole.
https://www.campingkeyeurope.com/

Antero Virkkala 04.02.2025 16:27

Olemme kolmella Norjan-matkallamme ajaneet yhteensä kolme kertaa Ruotsin läpi ja käyneet vain kahdella kämppärillä. Se toinen on Vilhelminassa, Ruotsin saamelaisalueen keskustaajamassa. Kummassakaan paikassa ei kyselty eikä tyrkytetty mitään kortteja. Mutta myönnän auliisti että näin suppea otos ei välttämättä ole tilastollisesti edustava.

Timo Haapanen 04.02.2025 19:42

Voi olla ettei sitä enää tarvita. Asiasta on kinattu jo yli kymmenen vuotta sitten.
https://www.karavaanarit.fi/etuteltan-puheet/matkailu-ulkomailla/ketju-86947742/

Vielä joskus 6-7 vuotta sitten Tanskassa ja Ruotsissa sitä vaadittiin. Enää en ole kämppäreitä pohjoismaissa kayttänyt niin en tiedä.

Eero Bruun 05.02.2025 19:50
Seppo Lokasaari

Käytiin etelä norjassa kesällä 2019, mutta en muista noita leirintä alueita. Mutta Oslon alapuolella on tunneli meren alta, jonka kautta ajamalla pääsee helposti Oslon ohi.
http://www.moottoripyora.org/keskustelu/showthread.php/213068-Tunneleita-Skandinaviassa

Tultiin 2006 Englannista Newcastle-Kristiansand laivalla. Oslo vuono ylitettiin Horten-Moss lautalla. Olisihan siellä tosiaan ollut tuo tunnelikin. Oli avattu jo vuonna 2000.

Eero Bruun 05.02.2025 19:57

Tällainen se Horten-Moss lautta.

Esa Varonen 05.02.2025 23:58

Jos haluat välttää mahdolliset Drammenin ruuhkat niin tuo lauttayhteys Horten-Moss on kätevä.

Juhani Backman 06.02.2025 09:57

Jos drammeniin niin oltiin luonto puistossa yö nimee en muista mut ajettiin spiraali tunnelia ylös oli upea paikka ja rauhassa sai olla.

Marjatta Kuusi 13.04.2025 21:01

Me käytimme camping.se-sivustoa. Sieltä löytyi hyvin tietoa ja pystyi helposti varaamaan paikan, ja ainakin helluntain liepeillä Norjan rajan tuntumassa etukäteisvaraus oli todella tarpeellinen. Norjalaiset pitävät silloin pitkän loman, ja kaikki alueet olivat varsin täysiä Vänerniltä länteen.

Muuten koko reissu Ruotsissa (Värmeland & Bohuslän) ja muutama paikka Tukholman ja Fjällbackan välillä oli todella positiivinen kokemus. Siistejä, hyvin varusteltuja leirintäalueita ja hintataso oli viime kesänä edullinen. Saa nähdä, miten tilanne on nyt vuodessa muuttunut hintojen osalta.

Pertti Aro 13.04.2025 21:27

Ei ole hintataso Suomeen nähden paljoakaam muuttanut ,täällä hetkellä
M.m bensin i ja diesel ovat European halvinpia, eikä ruuan hinnat Suomeen nähden kalliota ole. Kannattaa bunkrata ennen Norjaa .

Hannu Kemppainen 19.04.2025 10:01

Kannattaa olla Ruotsissa tarkkoina noissa puskaparkkeissa,
itse en kyllä suosi tällä hetkellä, ajan yhdistelmällä sinne en koe näitä
turvallisena eikä myös muutkaan kolleekat.

Osallistuaksesi keskusteluun siirry jäsenkirjautumiseen tai vierailijoille tarkoitettuun Facebook-tunnistautumiseen.