Kalastus Pohjois-Norjassa

HONKANEN JUHANI 06.06.2007 11:38

Moikka kaikille.

Elokuun alussa ollaan lähdössä matkailuautolla Pohjois-Norjaan, eli Varangin vuonon seudulle. Vadsö, Vardö, Pykeija yms.

Norjassa ollaan käyty useasti, mutta tämä aivan pohjoinen kolkka on vielä käymättä.

Vaimon kansssa ollaan molemmat kalastuksesta kiinnostuneita. Olisinkin kysynyt vinkkejä sisävesikalastus paikoista. Mistä löytyy, miten pääsee, joet, järvet. Tarkoitus hankkia Finmarkin perhelupa sisävesille. Siitähän poistui nyt tuo 5 km rajakin.

Toki jos jollain on hyviä merikalastuspaikkoja tiedossa, niin mieluusti kuulemme myös niistä.

HYTÖNEN REIJO T 06.06.2007 22:01

Moi. Luulen,että vihjeitä tulee ennen matkaanne.Olemme näet lähdössä ukko porukalla täsmälleen samoille seuduille samoin aikein 12.7.Ja samat lähtökohdatkin on eli Norjassa kait 16 reissu mutta ei ennen Varankiin.

Tuossa Honnigsvåg in saarella vain käyty ja Altan kautta tultu takaisin suomeen.Se mielikuva jäi,että Altavuonon tienoot on aika ykstoikkosia.Saattoi olla paluumatkan syytä.

Luit varmaan aiemmat ketjut"Vinkkejä Norjan reissulle" ja joku toinenkin oli missä oli keskustelua Mm.kalastuksesta ym.ym

Minä olen tehnyt hiukan "matkoja" Google maps illa. Löytyi muuten sattumalta komeita kuvia Ydin sukellusveneistä tuossa Murmanskin tienoilla.Mikä lie telakka tai romuttamo. Tämä ei ollut matkavinkki :)

Yksi vinkki on.Norjassa kannattaa heitellä laitureilla ja allonmurtajilla ja melkein missä vain.Eli ei tarvii mennä merta edemmäs.On saatu kissa kalaa ja vaikka mitä ihan kaupunkien ja kylien laitureilta.

Terv.Reijo

HONKANEN JUHANI 06.06.2007 22:33

No sepäs hienoa, odotellaan kokemuksia :)

Ollaan itsekin käyty Norjassa useita kertoja, oikeastaan Altasta etelään koko Norja reissattu. Mieleen jäi ainakin Lofootit ja keskinen norja, jossa maisemat oli ehkä jylhimmät koko Norjassa.

Merikalastus on tullut tutuksi ja ollaan Finmarkin jokiakin kierrelty, mutta tuo Varangin seutu on jäänyt väliin.

Nyt olisi tarkoitus hiukan enemmän keskittyä makean veden antimiin. Loma on kuitenkin aina liian lyhyt ja loppuu kesken, eli kaikki vinkit ja ohjeet on kullanarvoisia. Voi säästää paljonkin turhalta hakemiselta.

Luin toki aiempia ketjuja, mutta varsinaisia vinkkejä ko. seudun kalastukseen ei paljoa löytynyt.

Oikein hyvää matkaa ja kireitä siimoja teille.

T Jussi

PS voi olla, että meidänkin pitää piipahtaa Murmanskin syrjässäkin..:)

HYTÖNEN REIJO T 06.06.2007 22:58

Äh. Kävin katsomassa google mapsilla niitä veneitä vielä mutta ei se päästänyt tarpeeksi lähelle. Se kai olikin Earth Pro jolla ne löysin. 69 15'35,66 N 33 20'01,37 E

SIIRILÄ KARI 07.06.2007 09:02

Samoin olisi tarkoitus olla viikolla 26 Norjassa. Vesisaari, Pykeija, Kirkkoniemi ja tulla Näätämöstä Suomen puolelle. Kaikkia hyviä vinkkeja otetaan kiitollisuudella vastaan.

POKKINEN TAPANI 12.06.2007 23:25

Onhan toki niin varangin päällä (sisäosissa) jos jonkinlaisia rautupaikkoja, mutta itse ainakin suosittelisin tutustumaan enemmin Adamselvan ja Ifjordfelletin seutuun. Nyt kun tuo ikävä 70 luvulla asetettu 5km raja poistettiin on yksi päätänsä pitempi vaihtoehto tutustua norjalaisten omaan "eldoradoon". Kynesin kylästä (noin Laksevin ja Tenan puoliväisssä) hieman pohjoiseen on tunneloitu Adamselvan joki, sen ylittävän sillan puomi avataan aina 22.7. Lupia ei enää lunasteta posteista, vaan mm Kynesin kahvila ja vastaavat myyvät lupia. Puolisolle lupa on -50% ja alle 16v ei tarvitse mitään lupia. Merellä kaikkien kalastus vapaata ja nyt saa pyytää myös rapuja. Jos satutte sinne Pykeijan seudulle Neidenistä käsin, on se edellinen Bugöyfjordenin vuono mitä sopivin. Rantaan pääsee siitä Eliasonin vanhan kaupan kohdalta. Ajettuasi hiekkatietä noin 1/2km tulee paikallisten venelaituri ja vaikkapa sen alta nousee elämäsi suurin rapu. Syötiksi tarvitset esim palan seitä. Sido kala rautalangalla vanhaan verkkoresuun ja pudota siitä laiturilta alas. Virveli johonkin tukevasti paikoilleen ja siima pingotetaan sopivasti paikoilleen. Kun vapa alkaa nyökkimään, odota. Anna ravun sotkea itsensä kunnolla kiinni ja kas, kohta voit hiissata ylös 2 tai 6 kg rapua. jatkakoon se jolla juttua riittää. tapani

TIKKANEN MIRJA 13.06.2007 09:09

Jollekin vastasin pitkän löpinän joka kiertyy aiheeseen. Tai sitten vaan kuvittelen. No, jossain Norja ketjussa on tästäkin asiaa jossain välissä. Mutta Ifjordiin päin minäkin lähtisin jos rautua mielii. =)

Sitten merikalaa sieltä Lintukalliolta ( Vesisaaren jälkeen) jne. )

HYTÖNEN REIJO T 13.06.2007 20:48

Muistetaan sitten kalojen kanssa maalaisjärki eli ei vedetä sitä niin,että saa hukkaan heittää.Siitä ei paikalliset tykkää.

Paitsi kerran vuokramökkimme isäntä heitteli avattuja turskia kiville lokkien ruuaksi. Kysyessäni hän kertoi,että kesällä pyydetyssä turskassa on hyvin usein madon toukkia. Talvi turskassa niitä ei kuulemma ole. Mahtoiko ukko puhua totta.No eipä tuota turskaa juuri nykyään ole tullut syötyä.

Hyvä turskaresepti: Paista turskat pannulla voissa,lisää pannulle pari pakettia viipale pekonia, kaada turskat pois ja nauti pekonit vaalean leivän kanssa.

HONKANEN JUHANI 15.06.2007 08:48

Kiitos vinkistä, tämähän olikin mielenkiintoista. Ei ihan matkan varrella, mutta saattaisi hyvinkin olla poikkeamisen arvoinen paikka.

Oliko tämä Adamselva vielä Finmarkin tai nykyisen Fefon luvalla kalastettava, vai tarviiko tämä oman lupansa. Yleensähän jos lohi ei jokeen nouse, niin ei tarvi erillistä lupaa, vaan tuo läänikohtainen riittää.

Pääsikö tälle joelle autolla, vai monokyydillä... :) En kysele tätä laiskuuttani, kävely tekee yleensä hyvää. Ei vaan välttämättä kannata jättää minnekään syrjäiselle paikalle matkailuautoa yksikseen pitkäksi aikaa.

HONKANEN JUHANI 15.06.2007 08:53

Jos itse lukisi viestit kunnolla niin ei tarvitsisi kysyä turhia, näyttäisi tuo joki tarvitsevan oman lupansa... :)

Hytöselle ja muillekin kiitokset vastauksista. Kalaa ei ole koskaan tullut otettua liikaa, aina on syöty kaikki. Tosin kerran Lofooteilla vuokramökissä (Rorbu)ollessamme saukko pisti poskeensa koko päivä saaliin, eli itse jäätiin ilman.

Vinkkinä: turska on oikeasti hyvää kalaa. Ota selkäfile turskasta. Tulee lähes ruodoton kolmion mallinen file, joka on helppo paistaa savustaa yms..

POKKINEN TAPANI 15.06.2007 09:23

Tulipa tässä mieleen; jos olette menossa sinne Berlevågin suunnalle elokuun puolella, niin pysäytäppä ihmeessä Julelvan laaksossa syömässä hävyttömän hyviä mustikoita. Niitä kasvaa pitkin rinteitä ja usein varret kääntyvät nurinkurin valtavien marjojen koetellessa varsien kantoa. Julelva nousee siitä punaisten kallioiden kaivoslouhos perukasta Leifpollenista (30km Tenalta) Ennen Varangin päälle nousua on oikealla puolella niityt, mutta nousutietä korotettu useaan otteeseeen ja pistoa katsottava matkailuajoneuvvolle huolella. Purossa myös pientä rautua. Sen alueen hotspotti on ehdottomasti Harrivatnet ja Klokkevatnet. Parkkipaikka siinä oik puol noin 22 km tenan sillalta. Nousupolku solan kautta. Paikoin aika jyrkkää pykkää, mutta perilläolo kyllä kattaa alun hikoilun, koska Harrit lihavia ja rautu mukavan innokkaita, jos sille pälle sattuvat. Tutustumisen arvoiseksi sopii myös pieni järvi tien oik juuri ennen Kongsfjordia. Parkki siinä verkolla suojatun dynämiittikopin kohdalla ja ne suurimmat saattavat iskeä sen pääjärven merenpuoleisista pikkulompoloista. Se siinä paikallisen tielaitoksen risteyksessä oleva Getnijärvikin kyllä kantaa kalaa, mutta enimmiltä osin varsin pientä. Sen padotun lähtöpuron suussa on usein norskeja heittelemässä ja purossa on pikkurautua noin 10-20cm. tapani

POKKINEN TAPANI 15.06.2007 09:34

Terve Juhani, Se Adams, sinne nousee tie joka avataan liikenteelle aina 22.7. Alueella heti riittävästi alan miehille järviä ja niissä sitä ihteään. Billubierret Skaarvatnet Sopmir... suomalisia usein niillä alun lutaikoilla kiinni, mutta jos olet valmis astumaan muutaman aske.. tapani

TIKKANEN MIRJA 15.06.2007 10:04

Me keitettiin seitikeitto, kaikki söi kolme lautasellista. Toisena päivänä piti vielä syödä, sen jälkeen ei saattanu ajatellakaan =)

Turskaa joku laitto samalla levikkeellä suolaan ja lisäs pippuria roimasti ja oli kuulemma hyvää. Tiedäppä häntä.

Haukipullatkin ovat hyviä; yksi sika ja yksi hauki jauhetaan ja tehdään kalapullia. =)

Jos merikalaa ei ole pyytäny nin muistaa sen ettei se ole tosiaankaan sama asia ku Suomessa. Uistin heitetään mereen, poltetaan tupakka ootellessa että laskeutuu syvemmälle ja sitte kelaamaan. Me tehtiin uistimia rosteriputkesta; molemmat putken päät leikataan vinoon ja koukku perään. Toimii.

TIKKANEN MIRJA 15.06.2007 10:06

Piti vielä lisätä, me ostettiin meriuistimia Norjasta, ei paljoa maksanu ja niillä lähti kalaa. Hinta oli melkein halvempi kuin Suomessa.

HONKANEN JUHANI 15.06.2007 16:41

Hienoa, suuret kiitokset kaikista vinkeistä, nyt eiku karttoja tutkailemaan :)

Tapanilta olisin vielä kysäissut tuosta 22.7 avattavasta tiestä, eli onko sellainen että matkailuautollakin voi mennä, vaiko tuollainen norjalainen kapea serpentiinivuoristotie, jossa henkilöautossakin pitää olla sarana keskellä..

HYTÖNEN REIJO T 15.06.2007 22:05

Meillä on toiminut parhaiten mepps in pienin lippa kuparin värisenä.Mini vaappuja kannattaa myös olla mukana. Jos jonkinlaiset UL vehkeet tulee mukaan niin hyvä on,ei oikein lennä meri kelalla :)

Melkein joka lutakosta mahdollisuus tulla pientä rautua tai Örre ä.Niillä ei tietääkseni ole ala mittaa kun ovat kääpiöityneet. Oikaiskaa toki jos olen väärässä.

HONKANEN JUHANI 15.06.2007 23:11

Reijo puhuu asiaa, pienet lipat ja vaaput ovat toimivat kapistukset. Olen myös uittanut perhoja ja varsinkin siialle pieni pinturi on ollut tehokas vehje.

Norjassahan saa käyttää myös multaperhoja, eli matoja. Suomessa jostain kummasta syystä tämäkin on kiellettyä.

Puron varsilla paikalliset kalastavat usein pitkällä onkivavalla, jossa on pelkkä paino ja koukku. Koukku lasketaan puroon pinnan alle ja tammukka pussiin. Kerran näin paikallisten mopopoikien kalastavan näin pari muovikassillista kalaa.

POKKINEN TAPANI 16.06.2007 18:32

Tervehdys Juhani, se tunturiin 30km nouseva tie on hyvä, paikoin aika kaita,vaikkakin asfaltoitu, mutta paikoin voi olla veden syömiä reikiä ja syyvyyttä niillä löytyy, joten maltti on valtti. Alueelle voi toki kulkea aiemminkin jalan tahi munamankelilla. Erityisesti kannattaa infestoida karttalehti 2135 ykköseen ADAMSFJORD NORWAY toinen painossaan kultaakin arvokkaampi lehdykkä on topografisk kart 1:50 000 IFJORDFELLET blad 2235 lv m7ll. Siitä felletin päältä, saamelaisten kesäkirkolta hieman tenalle päin on pisto maan puolelle, poliisien majalle ja siitä ylös ei rautuvesiä tarvitse moittia.
Jos tuonne aiot ja haluat vielä joitain lisävinkkejä niin rimpauta 044 5543076 tapani

HONKANEN JUHANI 16.06.2007 21:18

Voipi hyvinkin olla, että käymme tuollakin viivähtämässä. Mielenkiintoiselta vaikuttaa. Saattaisi olla parin kolmen yön paikka meidän suunnitelmissa.

On ainakin niin hyvin paikat neuvottu, että loppu on itsestä kiinni :) Kiitos Tapanille opastuksesta. Pitänee hankkia isompi savupönttö mukaan ;)

Samaten aiemmin mainittu mustikkapaikka jää sopivasti matkan varrelle, joten sekin pitää vesi kielellä käydä katsastamassa.

HONKANEN JUHANI 25.07.2007 15:39

Toisaalta luin, että teillä tuli pitkä reissu tehtyä. Me täällä vielä odotellaan loman alkua kieli pitkänä...

Oliko antoisa reissu ja ahti hyvällä päällä, eli savupönttö kuumana useinkin ...)

Tapanille vielä kysymys Adamselvan luvista... Katselin tuota Finmarkin sisävesiluvan karttaa ja ainakin sen mukaan tuolla normaalilla sisävesiluvalla saisi myös Adamaselvalla kalastaa. Vai onko sinne sittenkin oma lupansa?

Kalavehkeitten desinfioinneista sen verran, että meillä tulo alueelle osuu viikonloppuun, mahtaako nämä desinfiointipisteet olla myös viioknloppuisin auki?

HYTÖNEN REIJO T 27.07.2007 10:19

Moi. Pitkä reissu tuli tehtyä,Näätämö-Kirkenes-Tana-Berlevåg-Tana-Lakselv-Karasjoki jne. Vadsö ja Vardö jäi käymättä kun ovat umpikujia ja arveltiin,että siellä olisi enimmäkseen erikoislupa jokia kuten Komag jne.Jää seuraavalle kerralle.

Kalasteltiin keveillä virveleillä eikä menty perhostelijoiden suosimiin paikkoihin.Kongsfjordelva n latvat oli eka hyvä paikka,pannukarkeita tammukoita tuli ihan mukavasti ja yksi parikiloinen meni menojaan.Sitten Ristfjord elva joka oli tyhjä.

Tana sta taas kohti Lakselviä ja lotakoissa ja pikku joissa kalasteltiin,tammukkaa(örre på norska)melkein joka paikassa.

Adams elvalla ei käyty,aiottiin siinä lähellä olevalle pistotielle joka johtaa voimalaitoksen altaille mutta kilsan päässä puomi ja puskat täynnä kalastajia yöpymässä,varmaan kova kalastuspaine.

Siitä eteenpäin on Luobbal jokka.Minusta aivan paras paikka reissulla.kolme Graavattavaa tammukkaa(yli puol kiloista). Oltiin pari yötä kun n.pari kiloiset Harrit härnäsivät kavereita selkäevät näkyen.Eivät saaneet niitä huijattua ylös. Siellä vain oli kalastuskielto kyltti 31 heinäkuusta eteenpäin.

Sen jälkeen ei siten kalastettukaan,Arveltiin,että Laks elviin ja karasjokeen tarvii erikoisluvat,ja onhan sitä muutakin elämää kuin kalastus.

Savustuspussi on kyllä kätevä jos on uuni kulkimessa,miksei joku pönttökin mutta aika usein tuli taas vettä niskaan kuten Norjassa on tapana.

Kuuluu olevan radion mukaan ennätys paljon lohikalaa tänä vuonna,mekin nähtiin Neiden joessa hyppäämässä n.5 kiloisia.

Tuo Nordkinin niemimaa näyttää houkuttelevalta ja se Gamvik kuulemma on hieno paikka,meillä jäi katsomatta.Toisen kerran sitten.

Siellä on usein ohje kylttejä joissa kerrotaan myös suomeksi,että kuivista kalastusvälineistä lohi loinen ei leviä. Desinfiointi asemia näkyi taajamissa siellä täällä mutta aukiolosta ei otettu selvää.

Terv.Reijo

TIKKANEN MIRJA 27.07.2007 10:40

Juu. Ovat tosi äkäisiä desinfioinnin suhteen, ainakin Karasjoen Essolla. Sitä juuri ihmettelin että kelpaako se kuiva virveli vai ei, ja kun desinfioin sen Finnmarkissa niin täytyisikö se desinfioida sitten joka välissä koska desinfioinnilla estetään loisen siirtyminen eri vesistöön...Semmoiseen käsitykseen pääsin että välineet pitäis desinfioida joka välissä. Jostain syystä myyjä oiken tuohtui vaikka yritin sievästi kysyä.

Meidän saldo oli tammukkaa, harria, rautua ja merikalaa. Siinä Karasjoen tien varressa on muuten hyviä tammukka ja harripaikkoja. Saatiin 6 sellasta 50 cm harria. Kampelakin on muuten tosi hyvää savustettuna ja siinä on tosi vähän ruotoja.

Me opittiin ainakin se että sellaista paikkaa ei ole mihin ei kannata mennä kokeilemaan. Saatiin ne harritkin ihan olemattomasta rutakosta. Samoin merikalaa saatiin sellasesta paikasta ettei tullu aluksi mieleenkään että siitä sais kalaa. Aina on etitty jyrkkiä kallioita.

Luvat me ostettiin kahteen kertaan. Eipä niitä kukaan kysyny mutta mielummin ostan ku joudun liriin vieraalla maalla =)

Pikku vinkki vielä: Lakselvissa on ihan tien lähellä 500 järveä ja lampea ihan siinä keskustan tuntumassa, Ifjordiin päin mentäessä oikealla puolella ja Karasjoelle vasemmalla puolella. Siellä on kuulemma kalaa ja paljon.

HONKANEN JUHANI 02.08.2007 17:50

Terve Reijo

Mukava kuula, että pysyitte soppakaloissa. Savupussi on tosiaan näppärä. Me ollaan sen verran optimistisia, että mukana kulkee kalaonnea uhmaten savupönttö :)

Ei kai se Admasin tie jonka kävitte kurkkaamassa ollut se tuntureille vie pitkä tie? Sen puomi avataan kuulemma 22.7.

Huomenna vihdoin päästään starttaamaan auto kohti Norjaa :)

HYTÖNEN REIJO T 02.08.2007 20:00

Piti oikein kelata noita viestejä ja sama paikkahan se varmaan on mistä Pokkisen Tapani kertoi.Kyllä se tosi lupaavalta näytti mutta ei tosiaan päästy puomia pidemmälle..siellä varmaan sais meneen heti viikon mesotessa. Enhän mä tota viestiä edes muistanut,mentiin sinne ihan omin neuvoin.

Se Tapanin rapu niksi oli hyvä,koitin muistella reissussa et miten se meni kun ei ollu konetta mukana mut kyllä se jäi kokeilematta.

Siinä missä se Adams elva laskee mereen on hieno paikka ja muutama paikka puskassa matkailijoille,siinä on kartoissa "näkymän" merkki.Ei siitä haarasta ainakaan kala nouse ylös ilman hissiä vaikka näkyivät kalastavan.

Hyvää reissua vaan ja kirjoittele sit miten meni. Olisko Tikkasen porukoilla viime hetken vinkkejä kans..

TIKKANEN MIRJA 02.08.2007 20:07

Heh, voi että inhoan näitä sivuja ku on niin hankalaa lukea mitä on aiemmin kirjottanu =(

Honkasen poppoolle kumminkin että oransseja ja punaisia lottoja mukaan ja matoja paljon. Siinäpä ne isoimmat asiat. Ja kuuluvaiset jättäsin kotio =)

Mukavaa matkaa ja nauttikaa! Ilmatkin näkyy paranevan, toivottavasti myös pohjoisessa!

HONKANEN JUHANI 18.08.2007 12:49

Nonnii reissu on tehty ja arki odottaa... Kilometrejä 3584 ja löpöäkin paloi 413 litraa.

Kiitos kerran vielä kaikille vinkeistä, etenkin tuo Tapanin mainitsema Adamsin seutu oli mahtava paikka. Parin päivän piipahdus venyi viikoksi :) Kalaa, rautua ja tammukkaa, tuli paikoin hyvinkin lujasti, joskin kalattomia päiviäkin oli.

Norskeja oli seudulla aika vankasti ja tienvarressa kalastivat kovasti verkoilla, jotta se siitä turistien ryöstökalastuksesta :) Taitaa norjassakin paikalliset hoitaa sen puolen (kuten ylä-lapissakin suomessa...) Semmoisia pikkasen silakkaa suurempia rautuja irroittelivat verkoistaan.

Tie alueelle oli varsin mielenkiintoinen koppiautolla, varsinkin jos sattui samanmoisia tulemaan vastaan.

Vadsön takana piipahdettiin noukkimassa muutama kilo hilloja ja Pykeijassa vuokrattiin vene ja 4 tunnin juksauksen jälkeen fileerattiin urakalla seitä ja turskaa :) Paikallinen adhd-lokki kävi siimasta nokkimassa kaloja ja näytti meille veneen vieressä peräpuoltaan moneen kertaan. Ko. lintu nimettiin erään elokuvan roolihahmon mukaan "Perse-Arskaksi"...

Kaikenkaikkiaan kalassa pysyttiin niin hyvin, että suomeen tullessa piti ostaa heti ensimmäisestä kaupasta paketti lihapiirakoita ja löylylenkkiä.

POKKINEN TAPANI 18.08.2007 14:30

Terve Juhani! Mukava kuulla että se paikka noin "yleis-silmäilyllä miellytti. Monessa paikassa olen kuuhaillut, mutta jostain syystä Aatamin seutu on se joka pistää luoksensa yhä uudelleen ja uudelleen palaamaan. Pahasti vain pelkään, että alue saattoi saada uuden kävijän. Tulikos sattumalta käytyä Soppa tahi Pelkkajärvellä? Siinä on kaksi paikkaa jossa melkein aina on pakko päästä käymään, jos ja kun noille main eksyn. Se Soppajärvi sijaitsee melko lähellä Kyneneesin luokse laskevaa puroa, Skaarvatnetin kupeessa, jossa muuten myös komeita rautuja, vaikkakin hieman nirsoja muille ottipeleille kuin pintureille, toimii myös heittokohoa käyttäen. Pelkkajärvi on vastoin siitä putouksen pöytä-parkkitasanteesta merelle katsottuna siinä vasemmalla 1,5km niemessä. Kulku rantaa pitkin kohti pikkuniemekkeen ankkurilahtea, josta solaa, poropolkua ylös-alas ja paras heittopaikka pikkuruisessa kallioniemessä heti järven päässä. Tuolla järvellä laitetaan aina nuotio kallionkoloon, sytyttämistä vaille valmiiksi ja kun ekat raudut nousee, niin ei muuta ko tikussa paistamaan. No suolaa tulee väliin ripoteltua hätäisesti pintaan, mutta useinmiten sulavat ekat kalat poskilihaksiin pelkään koivusavun ryydittämänä.

HANNUS ARI 18.08.2007 20:20

Mekin kalastelimme Adamsin alueella heinäkuun lopulla yhden yönseudun. Noilla Soppa tai Pelkkäjärvillä tosin emme käyneet. Järviähän tuolla alueella on varmasti satoja, kun 5 km:n sääntö ei ole voimassa. Porukkaa tuppaa vaan olemaan kapean tien täydeltä... Minua kiinnostaisikin kuulla, onko tuon tien varrella paljonkin paikkoja, johon as.auton saisi yön seuduksi? Me yövyimme n. 5km:n päässä päätieltä norjalaisten asuntovaunujen lähellä. Finnmarkin alueelta on kuulunut tältä kesältä ikäviäkin viestejä. Lukuisten suomalaisten autoja on rikottu ja ryöstetty ainakin Pyssyjoen lähistöllä. Porosaamelaiset ei kuulema katsele suopeasti alueella liikkuvia kalamiehiä ja jopa erämaassa on telttoja ryövätty. Toivottavasti tilanne rauhoittuu ensi kesäksi.

HONKANEN JUHANI 18.08.2007 22:17

Soppa- ja Pelkkajärvi jäi käymättä, mutta pistetään korvan taakse. Ensi kerralla voi tutustua niihinkin.

Adamsin tien varressa on kyllä paikkoja piironkiautolle vaikka pidempäänkin olemiseen. Pikkutietä pääsee trippimittarin mukaan n. 32 km, jonka jälkeen tarvitaan jo nelivetoa ja isoa maavaraa.. Onhan norskeja paljon tuolla alueella, mutta on alueella kokoakin

Itse oltiin kolmessakin eri paikassa viikon mittaan, Eka paikka taisi olla n. 15 km isolta tieltä. Hyvät paikat joka kerta ihan rannalta.

Norskien kanssa jutusteltiin paljonkin ja mukavaa porukkaa pääosin tuntui olevan. Jotkut jopa neuvoivat tunturista kalapaikkojakin :)

Osallistuaksesi keskusteluun siirry jäsenkirjautumiseen tai vierailijoille tarkoitettuun Facebook-tunnistautumiseen.