Matkaparkeista ja niiden hinnoittelusta

SUOKKO OIVA J M 15.05.2007 11:58

no nii..nyt sitten kaikki tienvarsien P-paikat ovatkin matkaparkkeja kunhan vaan niihin emme leiriydy ja sama koskee myös markettien ym.pihoja jos pysäköimme kulkuvälineemme lisäkilvellä varustetulle paikalle ellei nyt siellä ole kieltoa pysäköinnistä esim. klo 22-06. Pitäis hakee uusi tietyökartta että sais päivitettyä itselle nämä matkaparkit :)

SILMUNEN HANNU 15.05.2007 12:03

Enpä jaksa jäädä tätä suunsoittoa enempää seuraamaan.ei millään pahalla,mut kuvittelin että näistä asioista ihan oikeesti keskusteltaisiin. Hyvää kesää vaan kaikille, t.kaarina

LIIMATAINEN HANNU 15.05.2007 12:17

Eiköhän tästä asiasta ole piankohta riittävästi keskusteltu, ei se siitä muuksi muutu. Se alkuperäinen idea. Joten parempi vetää läskiksi koko juttu ennenkuin jotkut menevät vakaviksi ja riita saadaan aikaiseksi. Eikä tämä enää mitään 'keskustelua' ollutkaan viime löpinöissä, kukin pitää asemansa ja puolustaa näkemystään tiukasti. Voitaisiin lopettaa hyvinkin suunsoitto asian ympärillä.

Ps. Hyvä Kaarina, mikä on sitten 'keskustelua'? Ja mikä suunsoittoa? Aikuisten oikeesti?

TIKKANEN MIRJA 15.05.2007 12:20

Väärinkäsitystähän tässä keskustelussa on ja paljon, minäkun käsitin että Kaarina on asiasta hyvinkin paljon samaamieltä kuin me jotka tässä intämme. Eli intämmekö turhasta? Aivan turhaa hukkaanheitettyä energiaa. Keksikäämme joku muu inton aihe =) Äläkä Kaarina karkaa, sulla on mukavat jutut =)

PALIN MATTI 15.05.2007 16:15

No voihan jeekale sinua Hannu! Kirjoitit: "Kun ajelen itä-suomen syrjäseutuja niin miksei kohdalle osuvan koskenlaskuja tarjoavan yrityksen p-paikka olisi matkaparkki-jos se on edullinen,nopea jne.???"

Jos sinulta veloitetaan yhdestä yöpymisestä mainitsemassasi ohjelmapalvelupaikassa ilman mitään palveluita 20 - 50€, niin onko se silloin EDULLINEN? Näitä tällaisa paikkoja on tuossa Leirintäoppaassa ihan pilvin pimein! Ei ole matkaparkkiluettelon tietojen keräämisen tarkoitus liittää sinne näitä tällaisia palveluyrittäjien tietopaketteja.

Jotenkin alkaa tuntuun, että vois olla tällainen matkailupalveluiden tuottaminen aika lähellä sinun omaa toimenkuvaasi, vai erehdynkö kovastikin?

PALIN MATTI 15.05.2007 16:20

Sorry Hannu! Nyt vasta hokasin, että kirjoittaja ja mielipiteiden varsinainen omistaja olikin Kaarina. Luulin ensin, että se Kaarina olisi Hannun kotipaikkakunta... :-))

T: Matti, Tornio

LIIMATAINEN HANNU 15.05.2007 17:00

Seetana Sinun kanssais Palliini, pitäisihän Sinun muistaa että alle satakiloisilla miehillä EI OLE MIELIPITEITÄ! Niin että mitenkäs tämä nyt asiaan liittyy? No ei sitten mitenkään! Vai että minä Kaarinasta, mieluummin Kaarinassa! Jos vaimolta kysyt sopivalla hetkellä niin Hän ilmoittaa että Hannu "ei ole mistään kotoisin"! KJON!

IPATTI VEIKKO 15.05.2007 17:23

Lukaisin minäkin nuo liiton matkaparkkisivut ja etsin niille koordinaatteja mutta eniron karttaohjelma ei löytänyt puoliakaan sivulla olevien paikkojen osoitteista kuin postinumeron osoittaman paikan. Monessa oli aikamoinen litania reitistä, mutka mutkan jälkeen ja pieneltä tieltä pienelle menoa. Olisi helpompi jos matkaparkeissa olis paikkaa osoittava koordinaatti, niin ei tarvitsisi kenenkään harhailla ja etsimällä etsiä tietä. Lähtiessä aamulla kuin asettaa päätepisteeksi paikan koordin, ei yksinkertaisesti voi eksyä.

PALIN MATTI 15.05.2007 18:27

No entäs alle satakilosilla naisila? Sen mie uskon, että sulla ja mulla on aikas painavakki mielipitteet. Nuista muista tinkaajista en tiijjä... :-)

IJÄS MINNA 15.05.2007 20:56

jos matkaparkkipaikan hinta rupeaa olemaan jossain 20 erkin tietämissä niin kyllähän se kuuluu silloin jo leirintäaluepuolelle. Ei se mielestäni ole enää mikään matkaparkki vaan törkeää hintaryöväystä jos hintaan ei sis. muutakuin se yöpyminen. Miksei sellainen yrittäjä ole sitten leirintäaluella yrittäjänä??

NYYSSÖNEN KAJ 15.05.2007 21:21

Näitä Quickstop paikkoja täällä kehä kolmosen sisäpuolella vaikka sinne kaamosrajalle jaettavaksi.

Ne on helppo tunnistaa: Quickstopit on varustettu kolmella lampulla, punainen keltainen ja vihreä. Punaisen palaessaei Quickstopista saa lähteä (sakon uhalla ja kolmesta kerrasta kortti hyllylle). Punaisen valon palessa voi hyvin ottaa torkut. Takanasi olevat lajitoverit huolehtivat herättämisestä kun vihreä on syttynyt.

Quickstopin rahastus on ulkoistettu poliisille. eikä tästä matkaparkista selviä halvälla jos lähtee ennen aikoja.

PALIN MATTI 15.05.2007 22:02

Ja vielä helepommin kävis, jos olis ihan oikia katuosote! Nykyaikaset navigaattorit toimii osotteillaki, eikä tartte niitä lumeroita sinne konneistoon näpytellä.

KEMPPAINEN OLAVI 20.05.2007 21:25

En jaksanut lukea koko ansiokasta mielipidelistaa, sorry. Kysyisin vain kokemuksesta keväältä, tuntuuko Kuopiossa Hotelli Rauhalahden parkkipaikalla yö sähköllä 14 euroa kohtuulliselta ilman palveluja. Neljään euroonhan lienemme jo tottuneet, mutta, kun väsyneitä oltiin ei tien viereenkään jääty.

KALLELA PENTTI 08.06.2007 16:35

Toisaalta jos haluaa olla rauhassa kannattaa käyttää kalleimpia matkaparkkeja nin ei oo koppia heti vieressä..... :-)

SUUMÄKI HEIKKI 11.06.2007 10:27

Eiköhän se ole niin, että jokainen osaltaan "äänestää jaloillaan". Luulisi niiden kalleinpien putoavan itsestään pois ajan kanssa. Hyvää matkakesää t. Hekuli

SUOKKO OIVA J M 11.06.2007 18:00

Ei ne minnekään putoa kun ovat ilmaiseksi listalla. Hyvää mainostahan tuo vaan on niille ja meille "tyhmille" rivijäsenille ja koko systeemin kustantajille Liitto voi osoittaa, että jäsenten etua tässä ajetaan. :(

SUOMI SEPPO S 11.06.2007 18:35

Koordinaatti homma olisi aivan ehdoton mikäli olisi vain yksi järjestelmä. Juuri nyt laittelen läppäriin leirintäalueiden koordinaatteja ja välillä ollaan maassa jossa vaadittaisiin viisumi tai pitkällä Barentsin merellä. Koordinaatti olisi ehdoton jos se olisi VARMASTI OIKEA. Mikäli käyttää esim. TomTomia niin se ei edes anna varoituksen aavistustakaan että nyt mennään kohta iivanan puolelle; se kertoo vaan että vasemmalle seuraavasta. t. seppo

NIEMINEN RAIMO 11.06.2007 20:18

Juuri näin... Pitäisikö kysäistä jos tuo GPS-waypoints alkaisi tekemään matkaparkkilistaa ja kun kyseessä on todella matkaparkki niin sinne ei missään nimessä eikä missään tapauksessa kelpuuteta mitään mikä maksaa sanotaan yli 8-10 € vrk,siis ei mitään Farmareiden mainoksia hatusta vedettyine hintoineen,näille muille ihmeellisyyksille voi joku halukas pitää omaa listaa,vaikka Caravan-lehti.

IPATTI VEIKKO 17.06.2007 20:23

Ne matkaparkkien (jo tiedossa olevien) koordinaatit löytyvät sivulta www.koti.mbnet.fi/pes1tol. Jatkossa olisi syytä ilmoittaa matkaparkeista myös koordinaatit.

PALIN MATTI 17.06.2007 23:59

Ookko muuten Veikko huomanu, että nykyaikaset navikaattorit tuntevat osoitejärjestelmän ja Suomessa on nykyään jokaisella kohteella olemassa myös katuosoite. Siis myös maaseudulla ja jopa öisinkin. Alaskassa tai Grönlannissa matkailtaessa tämä peräänkuuluttamasi koordinaattijärjestelmä on ihan paikallaan, mutta urbaanissa yhteiskunnassa pelataan ja pärjätään nykysin ihan vaan katuosoitteilla.

IPATTI VEIKKO 18.06.2007 20:09

Olen kannasasi samaa mieltä, mutta on helpompi ajella perille ilman osoitekylttien,katunumeroiden jne perusteella. Se on jopa paljon turvallisempaa kun on reitti nokan alla, ei yhtää kertaa tarvitse ajaa harhaan, saatikka töppöillä liikenteen sessa. Kaiken lisöksi kartanlukija voi katsella vaikka maisemia ja muuta. Ei koskaan tule riitaa kartanlukijan kanssa. Ajatteles Matti sitä. Lisäksi on erittäin paljon paikkoja jonne sinäkin menet etkä tiedä paikan osoitetta.

HAAPANEN TIMO S 18.06.2007 20:56

Just noin se menee navigaattorilla,etkös sitä nyt selittänyt.

SUOKKO OIVA J M 18.06.2007 21:00

...eikä tarvi laittaa ku katuosoitteen ja paikkakunnan ellei nyt välttämätä halua niitä koordinaatteja asetella.

WILHELMSSON LEIF 18.06.2007 21:34

Kuinka tiedät missäpäin se paikka on kun ei ole muuta kun kordinaatit eikä paikkakuntaa? Täytyy ensin laittaa kordinaatit ja jotta näkee onko lähellä tai edes matkan varrella.

SUOKKO OIVA J M 18.06.2007 21:57

luepas muutama kommentti ketjussa taaksepäin niin sinulle selviää ketjun nykyinen asiaosuus.

NIEMINEN RAIMO 18.06.2007 22:04

Valaiseva esimerkki: Ladataan navigaattorille esim: Red Light Districts valitaan sopiva kuvake tälle ryhmälle.Ja kun siltä tuntuu valitaan navigaattorista tämän ryhmän näyttö kartalla.Ajellaan ympäri Eurooppaa ja toivotaan että osuu kohdalle.Ja kun siltä ei taas tunnu otetaan ryhmän näyttö pois kartalta ja valitaan tilalle esim kirkot ja poiketaan kun kohdalle sattuu ja jos oikein on kirkonmies voi kirkkoja jäljittää jo ennen matkaa kotona jollain karttaohjelmalla syöttäen siihen ko kirkon koordinaatit ja merkata se sitten löytyneen osoitteen perusteella Suosikit kansioon.On se vaan niin kivutonta ladata joku ryhmä koordinaattien perusteella kuin näpytellä kosketusnäytöllä esim 5000 eriosoitteista majoittumispaikkaa Saksassa.Tästäkin päivänselvästä asiasta voi joku olla erimieltä.

PALIN MATTI 18.06.2007 22:26

Aivan oot Veikko sieki oikiasa, mutta ajatteleppa, jos sie et tiiä jonku osotetta, mihin sie oot menosa ja sitte soitat vaikka sinne ja kysyt, että misä tet oikeen asutta. Mulla on vaan semmonen pito, että helepompi niilä on kertoa sen paikan osote, ku jokku koordinaatit. Vai mitä oot sie Veikko asiasta mielipuolta?

PALIN MATTI 18.06.2007 22:33

Mie en kyllä ymmärtäny höykäsen pölähtämmää tuosta sun selityksestäs, joten en voi kysyä muuta ko: Kirkkolaiva-lehesäkö net julukasevat näitten kirkkojen koordinaatit, vai pittääkö net tilata jostaki "ylempää"?

LAHTI ANTTI 18.06.2007 22:43

Kyllä täytyy sanoa, että niitä navigaattoreita käyttäessä menee matkan jännitys piloille. Paljon mukavampi on vanhan karttakirjan kanssa suunnistaa, ja jos menee pieleen niin onhan syy silloin sen kartturin. On aihe josta voi sanoa jollei muuta syytä keksi. Kyllä jännitystä pitää olla matkatessakin tuntemattomilla seuduilla. Itse en ole koskaan niin pahasti eksynyt, etten olisi kotiin löytänyt. Täällä nytkin olen.

NIEMINEN RAIMO 18.06.2007 22:51

Totta on tuokin.Kun 70-80 luvulla Euroopassa seikkailtiin telttamajoituksella,useasti oltiin eksyksissä,mutta ei niin pahasti etteikö kotiin oltaisi jossain vaiheessa löydetty.

LAHTI ANTTI 18.06.2007 23:23

Ja silloin -70 luvulla seikkailtiin tosiaan ensin telttaillen ja sitten vaunulla. Ja niinkuin totesit, aina löydettiin kotiin. Ennemmin tai myöhemmin. Eka seikkailut alkoivat tosin jo -50 luvun alkupuolella Euroopassa, toki silloin vanhempien mukana. Mutta siitä se kärpänen iski. Kiitos jo edesmenneille vanhemmille.

PALIN MATTI 19.06.2007 10:42

Niinpä. Voihan tämän piironkimatkailun ottaa tietenki ihan extremelajinaki. Eikä sitte pimiällä sytytetä ajovalojakkaan. Ja pyrimä aina ku vähänki mahollista aijjaan vastaantulijan kaistalla. Kyllä tästä jännitystä löytyy...:-)

PIIRONEN KARI 26.06.2007 19:14

Hei vaan! Terveiset kesälomilta. Vietimme juhannuspäivän ja seuraavan 2 yötä Joutsassa Rantasipin matkaparkissa. Sää suosi ja saimme rannan läheltä uimahallin ja saunan vierestä paikan. Sähköt löytyy 6 vaunuku&nnalle ilman rajoituksia. Yö sähköineen huimat 10 euroa auto/vaunukunta sisältäen hotellin palvelut saunoineen ja uimahallin käytön. Löytyy siis edullisiakin matkaparkkeja Suomenmaasta. Hyvää kesänjatkoa kaikille tielläliikkujille. terv. Kari&Riitta!

Osallistuaksesi keskusteluun siirry jäsenkirjautumiseen tai vierailijoille tarkoitettuun Facebook-tunnistautumiseen.