Herätkää leirintä alueet

VIRTALA ANTTI 16.10.2008 21:00

Olen tänä vuonna aloittanut tämän karavaani homman. Tässä tämän vuoden aikana olen tullut siihen tulokseen että alan käyttämään pelkästään matkaparkkeja. Leiritä alueet tuntuvat olevan todella syvältä. Noin kuudesta leirintä alueesta yksi saa välttävän arvosanan. Yhdestä sanottin että ei kannata pitää työntekijöitä ja käännytti portilta pois.Yhdesssä Isäntä ei vastannut puhelimeen eikä soittanut vaikka jätin viestin. Vihdoin sain omistajan kiinni ja hän sanoi että etsi itse paikka. Helppo homma kun on pimeetä kun siellä ryssän... Tein U-käännöksen ja lähdin pois. Yhdessä ei löytynyt ketään ja eikä kellään ollut haluja antaa neuvoja. Ja ne tiet leirintä alueille. Eikö niille mitään pysty tekemään. Ettei mene ihan vuodatukseksi niin yhdessä sain palvelua. Mutta En ymmärrä miksi maksan 25 euroa jos samat palvelut saan noin 10 eurolla matkaparkissa. Jos bisnes on huono niin laittakaa luukut kiinni. Voisin tietenkin mainita kyseiset leirintä alueet nimeltäkin mutta jos nyt tämän kerran näin.

TUPPURAINEN PETRI 16.10.2008 21:11

"Voisin tietenkin mainita kyseiset leirintä alueet nimeltäkin mutta jos nyt tämän kerran näin."

Just joo, noinhan täällä suurin osa valittajista tekeekin. Mitä järkeä on valittaa jos ei uskalla tuoda suoraan nimiä ja paikkoja julki. Tämän jälkeen noi urputukset voivat saada ehkä hieman keskusteluakin aikaan, sekä puolesta että vastaan.

p.s. jos yhden kerran sattuu kohdalle joku tuollainen ns. "paska juttu" niin enpä lähtisi sitä heti yleistämään kaikille leirintä alueille, olipa sitten yrittäjävetoinen tai SFC-alue.

Nää jutut on kuin suomen murtsikka hiidosta. Kaikki on tietävinään jotain mutta kukaan ei lopulta uskalla kertoa kertalaakista ulos koko totuutta. Eli otsikoissa tänään mutta huomenna ei enää kiinnosta ketään.

RAUTIAINEN KARI 16.10.2008 21:25

Kutsuvat markkinataloudeksi. Sitä pitäs ruveta harjotteleen...

Jos olet nyt ihan viimeaikoina tota kiertelyä tehnyt, ja muualla kuin SFC alueilla niin varmaankin totta. Leirintäalueilla kausi on ohi. SFC alueilla pelaa kuitenkin pääsääntöisesti. Ainakin viikonloppusin.

VIRTALA ANTTI 16.10.2008 21:37

Arvostan kuitenkin yrittäjiä, vaikka yritys toiminta olisikin sieltä. Siksi en välttämättä halua hallaa tehdä yrittäjälle. Enkä puhunut yhdestä puhuin kuudesta.

RAUTIAINEN KARI 16.10.2008 22:46

Älä arvosta yrittäjää jonka toiminta on sieltä. Sen ei olisi pitänyt alkaa yrittäjäksi. Joku sen vaan on pakottanut palveluammattiin. Olis tarvinnut olla ammatinvalintaoppitunnilla pikkasen tarkempana.

Toisaalta jokaisella yrityksellä, yrittäjällä, yritysidealla on elinkaarensa. Ne alkaa ja ne päättyy. Ennen päättymistä on monenlaista rimpuilua...

PALIN MATTI 16.10.2008 23:08

On olemassa vielä yksi vaihtoehto; nämä meidän omat, eli SFC_alueet. Käsittääkseni olet vielä tietämättömyyksissäsi tai nuoruuden innolla kolunnut noita kaupallisia alueita. Ainakin yöpymismaksu 25€ viittaa siihen. Omilla jäsenalueillamme saat tuplasti paremman palvelun, sekä myös kohtelun, ja puoleen hintaan tuosta.

AHONEN KAI 16.10.2008 23:59

Tule Antti tänne Tuuriin, hinta/laatu ihan kohdillaan, ainoa paikka jossa mekin maksellaan suomessa oikein leirintämaksu, ja vielä sähköllä ;)

Ja tänne tulee oikein pikitie

UUSITALO MARKO 17.10.2008 07:41

Omalta osalti olen tehnyt päätöksen, että ensi kesänä aion kiertää Suomen kaikki leirintäalueet. Kaukaa.

KUJANPÄÄ MARKKU J 17.10.2008 09:49

Minä aion kiertää kaukana.

HUOVINEN SIRPA 17.10.2008 13:55

Missähän päin Suomea se Antti on kierrellyt, kun noin huono mäihä on sattunut.Me on vaimon kanssa tänä suvena käyty pitkästi toista kymmentä leirintäaluetta, välillä huonompaa, välillä parempaa.Palveluakin on joka paikasta löytynyt senverran mitä on tarvittu,eikä joukossa ole ollut yhtään SFC-aluettakaan. Hyvin on päässyt perille joka alueelle ja mikä parasta joka alueella on ITSE saanut valita paikkansa, eikä ole tarvinnut mennä määrätylle paikalle. Eiköhän se pitkälle asenne ja vaatimustaso tässäkin lajissa ratkaise aika paljon. Se mikä kelpaa yhdelle, voi toisen mielestä olla ihan peestä. Siitä huolimatta hyvää syksyn jatkoa,matkailukausihan jatkuu vielä. Esko

TUOMI JYRKI S 17.10.2008 16:48

Jos Antti on aloittanut karavaanarihommelit tänä vuonna, siinä on saattanut käydä niin, että odotukset hipovat pilviä ja aloittelijan innokkuus lisää mahdollisten pettymysten määrää. Ja jos ensimmäiset reissut ovat osuneet vasta elokuun lopulle, jolloin ehkä useimmat alueet alkavat valmistautu talven hiljaisuuteen, niin käsitykset saattavat olla lähellä sitä, mitä Antti kertoi. Sen sijaan SFC-jäsenalueista en usko Antin saaneen moisia kokemuksia ellei sitten Antille ole selvinnyt, että SFC-alueilla karavaanari on toisen kaveri ja omatoimisuuskaan ei ole kielletty. Kukaan ei tuo punaista mattoa ja yleensä vaunu/autopaikka etsitään omatoimisesti, isäntien ehkä hieman opastaessa.

Kyllä se Antti siitä muuttuu positiiviseksi, kunhan vähän aikaa olet kierrellyt.

HUOVINEN SIRPA 17.10.2008 23:21

Siinäpä se,hiljaa hyvä tulee, ei kaikkea mulle ja heti. Esko

ROOS EERO 18.10.2008 16:49

Juu,kyllä se vaan on niin,että mekin vanhapari aloitettiin tuo matkailuautoilu noin 3-4vuotta takaperin,sitä ennen "lenkkeilimme" tyttären asuntoautolla silloin tällöin.Kyllähän se asennetta vaatii tuokin reissuilu,mutta se fiilis on mielestämme itsestä kiinni myöskin. Olimme itse nyt reissussa elokuun lopulla ja syyskuun alussa ei ne alueet tietenkään oikein parhaimillaan ollee,mutta otimme huomioon jo lähtiessämme ,joten KYL SE SIIT SIT

JORVA OLLI 18.10.2008 18:12

Antti V. kokeileppa seuraavan kerran vaikkapa Kuninkaanlähdettä, Kankaanpäässä, uskon että et pety!

Kuten uskoakseni millään muullakaan SFC-alueilla.

LEHTIMÄKI VEIKKO 19.10.2008 19:32

Tässä minäkin syksyllä poikkesin muutamassa paikassa yöpymässä. Palvelusta en voi moittia ainakaan Sodankylä -Hanko välillä olleita leiripaikkoja. Useimmat oli kiinni ja henkilökuntaa ei näkynyt mutta puhelimella löytyi apu ja hintakin sorvattiin aina sopivaksi. Iso asia leirintäalueella yöpymisessa on se, että siellä ei useinkaan leiriydy epämääräistä porukkaa ja on semmonen turvallinen olo. No enpä kirjoittele tätä tän pidempään kun on tuota kesälomaa vielä 3 päivää jäljellä ja jossain vois vielä käydä...

VIRTALA ANTTI 23.10.2008 18:42

Tottapa tosiaan tarkastin niin yksi oli SFC alue jolle annoin välttävän. Tulipas kämmi. Kiitokset vinkeistä täytyypä tehdä poikkeus ja tulla tutustuun Tuuriin ja Kuninkaanlähteeseen. Paikat joista kirjoitin olivat Etelä-Suomessa. Vieläkään en niitä nimeä koska tarkoitukseni ei ollut ampua ketään alas. En toivo mitään ihmeellistä palvelua vaan että joku sanoisi Terve. Hinta 20 euroa. Paikka se ja se tai vaikka näyttää mihin ajan. Jos on se isäntä juttu niin opastus isännän luo. Hmm odotukset. Olikohan niitä? En ostanut autoa leirintä alueet mielessä vaan motiivit olivat muualla. Enkä nyt ihan poitsu ole. So so ennenkun alatte pojuttelemaan

HUOVINEN SIRPA 23.10.2008 23:17

Kyllä leirintäalueetkin vielä toimivat, tähänkin vuodenaikaan. Samanlaista isäntäpäivystystä sielläkin järjestetään, kuin SFC-alueilla. Huomenna mennään Hovimäkeen koko viikonlopuksi,tervetulleksikin vielä toivottivat. Esko

HEIKKINEN YRJÖ 08.11.2008 11:13

Karavaararialueiden tiedoissa on paljon puutteita, ainakin mitä internetistä löytyy. Niitä ei päivitetä riittävän usein. Olen aivan samaa mieltä että moni paikka on kritiikin ansainnut.

TOIVONEN ILPO P 09.11.2008 22:38

Ei yksin nettitiedoissa ole "wanhaa" tietoa, vaan valitettavan surkea on jopa CF-C:n julkaisema alueoppaskin.

Tietojen paikkansa pitävyyden kokee vasta alueella ja oppaan julkaisijat vain levittelevät käsiään eikä muuta. "Kun on niin mahdotonta tarkistaa mitenkään tietojen paikkansa pitävyyttä"??

Koko tuo systeemi pitäisi uusia ja saattaa tavalla tai toisella vastaamaan todellisuutta tai jättää ne kymmenet sivut painamatta.

Ois parempi olla vain alueen nimi ja osoite jotka voisivat jopa pitää paikkansakin kuin osittaista tai täyttä soopaa.

LINDHOLM HEIKKI S 19.12.2008 20:38

On se vaan niin syvältä, että helekutti vieköön. Kyllä on Etuniemessä ainakin yritetty tehdä kesäaikaan niin pirusti, kun on jaksettu. Ensi kesänä ei pitäisi olla vapaamatkustajia isäntävuoroilla, koska oikein kokouksen päätöksellä kausipaippalaiset velvoitetaan kahden vuorokauden isäntävuoroihin. Toivottavasti homma toteutuu, vaikka olen kuullut joidenkin jäsenten omasta mielestään tehneen niin pitkän rupeaman Etuniemen hyväksi, että se saa riittää. Ja onhan niitä muitakin syitä. tv.Lino

RAUTIAINEN KARI 19.12.2008 23:30

Juuri näin se hienosti menee. Kausipaikkalaiset velvoitetaan... jne.

Mites muuten sitte, onko siis kausipaikkalaisten oltava iältään ja terveydeltään sellaisia jotka tuon pystyy tekemään. Onko se isäntävuoroisuus siis rangaistus siitä että saa kausipaikan.

Ei helevata, juoskaa mutkille. Pakottaminen, velvoittaminen, jne. ei voi olla oikea tie tehdä vapaaehtoisia asioita.

Tapatte yhdistyksenne tuolla pelillä. Onneksi olkoon.

Palaan myöhemmin tähän muutoksen tuuli, juttuun. Vapaaehtoisia ei tahdo löytyä ja sitten kuvitellaan että pakottamalla asia korjaantuu. Hyvä hyvä. Ja talkoissa pullaa.

JANHONEN MATTI 20.12.2008 12:05

Tästä omien leirialueiden palveluiden tasosta keskustelemisesta on tullut meille tabu. Tavallisesti - ja niin nytkin - homma etenee niin, että ensin tulee kirjoitus jossa henkilö kertoo omakohtaisena kokemuksenaan siitä, että hänen alueella X kokemansa palvelun tekninen ja toiminnallinen laatu ei vastannut odotuksia. Tuntemus voi olla oikea tai väärä mutta se on kirjoittajan kokemus ja ohjaa jatkossa hänen käyttäytymistään.
Tämän jälkeen tulee joukko muita kirjoituksia jossa henkilön omakohtaiset kokemukset kiistetään - taas omakohtaisiin kokemuksiin vedoten - ja usein keskustelun avaaja jopa syyllistetään siitä kun on uskaltanut nostaa "kissan pöydälle". Lopputulos on Tuntemattoman Sotilaaan Sinisaloa siteeraten "meneppäs valittamaan niin herrat lyö sinulle sellaiset rätingit eteen, että sinulla EI VOI olla nälkä". Miksi tämä aina menee näin? Eihän tämä tällainen johda mihinkään - paitsi siihen - että alueiden kehityksessä jäädään yleisestä kehityksestä jälkeen yhä enemmän.

Eikö juuri nyt, ennen kun olemme altavastaajina keskellä karavaanarimatkailun "ekologinen jalanjälkikeskustelua" olisi sopiva aika käynnistää projekti omien alueiden teknisen ja toiminnallisen laadun parantamiseksi. Ei tämä ainakaan rahasta ole kiinni. Muutaman päivän päästä ollaan tilanteessa jossa liiton oma vapaa pääoma on 1,9 milj euroa ja hallituksen mielestä tälle rahalle ei juurikaan ole muuta käyttöä (perusteluni v. 2009 toimintasuunnitelma) kun lainata rahaa inflaatiota vastaavalla korolla pankeille. Ihan vaan mietittäväksi - tai sitten minä en taaskaan ymmärrä?

LAHTI ANTTI 20.12.2008 12:49

Kyllä niille liiton kassavarannoille olisi käyttöä juuri mm. jäsenalueiden kehittämisessä, jopa niin pienessä asiassa kuin tämän keskustelualueen ajantasaistamisessa.

Jostain syystä ainakin minulle on muodostunut mielikuva, että liitto kerää ja kerää varoja saattamatta niitä jäsenistön käyttöön. Ja me kuitenkin olemme ne vuosien ja vuosikymmenten aikana sinne keränneet.

Onko liiton taholta vieraannuttu kentästä ja alkuperäisestä toiminta-ajatuksesta ? Onko puhdas kaupallinen ja voiton tavoittelu saanut vallan toiminnassa ? Vaikuttaa siltä.

Saatan olla oikeassa tai sitten väärässä ajatusteni kanssa, mutta tällainen mielikuva minulle on muotoutunut menneiden vuosien aikana. Myös mitä olen keskustellut eri alueilla matkaavien kanssa, tämä käsitys ei ole vieras heillekään.

Olisiko liitolla aihetta itsetutkiskeluun ja toimintatapojen muuttamiseen ?

LIIMATAINEN HANNU 20.12.2008 13:53

No, onhan se rintaa nostattavaa, päättäjien, kun fyffee on tileillä ja paljon. 'Hyvä Me'! Vaan siitä samaa mieltä että tuskin sitä yhdistysten keskusjärjestöä, Liittoa tässä lyhyesti, perustettiin keräämään pankkitileille hynää. Pitäähän sitä toki olla, pienet varauksetkin yllätyksien varalle, mutta kyllä tuollaiset summat mitä jo siellä on, olisi ... niin, mitä niillä olisikaan tehtävä?

Mitä sitten omien alueiden kunnosta, kaikesta mitä siellä onkaan, niin ainakin itse olen hyvin tyytyväinen oman alueeni, Etuniemen olemassa oleviin juttuihin, alueen siisteyteen, rakennusten kuntoon ja siisteyteen, kaikken mitä karavaanari käyttää ja tarvitsee. Ja talkoilla paljon siellä tehty, itse en niinkään, tietystä syystä, mutta kyllä tekijöitä on riittänyt. Se kertonee alueen ja yhdistyksen jäsenten 'hyvästä hengestä' ja keskinäisestä sovusta.

Nykyisin ihmiset eivät vain ole niin valmiita niihin talkoisiin, yleisesti ottaen, odotetaan 'valmista' ja että joku toinen tekisi ne ikävät hommat. Etuniemessä esim. siivoushommat hoituvat käytännössä pitkälti monien ahkerien naisten toimesta, ihan vapaaehtoisesti. Siitä heille kehut ja kiitokset kuuluu. Ja siistiä on.

Ps. Koska muuten 'vaaliruhtinaat' sen jälkeen kun ovat valituiksi tulleet, kovinkaan kiinnostuneita olleet rahvaan ongelmista. "Emme voi ottaa kantaa johonkin yksittäiseen asiaan/ongelmaan"!

liimi@

HUOVINEN SIRPA 20.12.2008 14:44

No, senpä takia emme me vaimon kanssa käytetä noita "hienoja ja kuuluisia ja kaikistaparhaimpia jäsenetualueita" ei tuu velvotteita, eikä muitakaan pakotteita. Onneksi VIELÄ Finlandiassa saa yksityinen immeinen päättää, minne sä meet ja mistä sä tuut ja jos vielä tiedät kuka sä oot, niin silloin kaikki pelaa ; )) Esko

HUOVINEN SIRPA 20.12.2008 15:00

No pistämpä lusikkani tuohonkin soppaan pitkästä aikaa, lyhyesti. Joskus kuuskytluvulla ja seitkytkin matkailtiin eri alueilla sulassa sovussa kaikkien kanssa, mutta kun nyt seuraa näitä "juttuja",NIIN tänne ei sovi telttailijat ja tänne ei sovi "VÄÄRÄNLAISET" karavaanarit? Minkä takia ihmisten raha ei kelpaa jäsenalueille, jos ei ole jäsen? Hyvää Joulua kuiteskii kaikille karvanaamoille ja karvattomillekkiin Esko

HAAPANEN TIMO 20.12.2008 16:22

Näin on meilläkin. Ei haluta mennä mihinkään ikäänkuin "kylään". Tavallisilla kämppäreillä saat mennä ja touhuta aivan omiasi, eikä kukaan vahdi, tai ihmettele mitään. @timo

HUOVINEN SIRPA 20.12.2008 16:26

Timolle: jee, just niin

LIIMATAINEN HANNU 20.12.2008 16:48

Ihmeellisiä ja kovin erilaisia ovat karavaanarien tiet, paremminkin kokemukset. Laidasta laitaan, hyviä, huonoja ja hyvin huonoja. Ei saada 'palvelua', ei ole sitä tai tätä, on kuppikuntia, kytätään jossakin, koirot haukkuu jollakin alueella, saataa jopa sataa vaikka lomalla ollaan, jossain on nähty pullo olutta jonkun kädessä, jo vain löytyy syitä marmattamiseen. Harvemmin kehumiseen ja kiittämiseen.

Kuvaako tuo asenne meitä karavaanareita, laajemminkin. Tällaisiako me olemme? 'Kaikki on persiestä, mikään ei ole hyvin'! Ometuista, itse en ole tuollaista kokenut, en ainakaan noteerannut. En ynseilyä, kyttäämistä, kuppikuntia, huonoa palvelua, epäsiistejä paikkoja olen nähnyt ja yleensä kääntynyt saman tien takaisin tien päälle. Matkailukin on valintoja, kuten koko elämä, ja valinnat sitten usein kompromisseja, jostakin tingittävä jotakin saadakseen. Harvoin kaikki on hyvin ja hienosti, joku asia on toinen ei. Ja ne valinnat sitten mitä kukin arvostaa.

Talvi taas aikaa mietiskellä ja suunnitella tulevaa kesää, jos ei sitten myös talvella reissaile, monet matkailevatkin. Mutta asennettakin voisi suunnitella, ei onnistu aina se että 'meille kaikki hyvä ja hieno, heti ja nyt, sekä ilmaiseksi'! Nooh, vaikka ei ihan noinkaan niin himpan lisää ymmärrystä ja sietokykyä, elämä on ...!

Ps. SFC-alueet ovat liki aina siitä parhaasta päästä, kaikin tavoin!

LINDHOLM HEIKKI S 20.12.2008 17:04

Siivous tapahtuu Etuniemessä muistaakseni 3 kertaa viikossa ammattilaistem tekemänä sesonkiaikaan. Muulloin ammatti-ihmiset käyvät harvemmin. Sillä tavalla saadaan jatkoaikaa kovassa kulutuksessa oleviin tiloihi. Isännät ovat oma lukunsa ja käyntikortti alueeelle. Sitä lupsakkuutta ei voi ulkoistaa. Talkootoiminta on ollut vireää johtuen Etuniemitoimikunnan ja muiden aktiivien. Etuniemi liittyi kulunen vuoden aikana vesiosuskuntaan, jonka kulut ovat toistaiseksi arvoitus. Paljon on arvailujen varassa, mutta näillä näkymin nädään peltikuoriaisella eri alueilla. heikki.lindholm@mikkelilainen.com

ANTTILA MARKKU 20.12.2008 18:36

Aiheena mielenkiintoinen ajatellen tulevia vuosia.Tuskin löytyy kannattavaa kämppäriä yksityisen ylläpitämänä suomenniemellä.Tarkoitan ettei jostain maksettaisi alueen ylläpidosta avustusta.Tiedän että on muutama alue jotka ovat suosittuja,mutta ovtako ne myös kannattavia ilman avustuksia?Siltä pohjalta tuo isäntäpäivystys ei tunnu kohtuuttomalta.Minkä suuruinen korvaus pitäisi vaatia kausipaikasta jotta saataisi kokoaikaisen valvojan palkka maksettua?Kyllä yhteisen alueen hoito kuuluu kaikille jos sillä kompensoidaan alueen ylläpito kustannuksia.Tulevaisuudessa ympäristöasiat tulevat vielä tärkeämmiksi ja niistäkin on jonkun alueilla huolehdittava.En usko noiden pohjoisen vapaa-aika keskuksien kasvuun koska luonto ei tule kestämään turistien tuomaa kulutusta.Ihmettelen noiden alppi alueiden ja esim kanariansaarten kulutuskestävyyttä ja minne se jätemäärä on kätketty.

HUOVINEN SIRPA 20.12.2008 21:55

Sanoi hän! Esko

HUOVINEN SIRPA 20.12.2008 22:07

Riippuu katsantokannasta ; )) Esko

SUOKKO OIVA J M 20.12.2008 22:53

Nonnii.. tähän väliin onkin hyvä heittää kysymys: Ketkä ovatkaan päättämässä liitolle suoritettavan jäsenmaksun osuudesta? Miettikääpä asiaa.

LEPPÄNIEMI KEIJO 30.12.2008 11:13

Eikai kannata huolestua. sillä ennemin tai myöhemmin nämä valittajat palaavat ruotuun, kun ovat saanet epäkohdat korjatuksi.

NYYSSÖNEN KAJ 02.01.2009 13:35

Laskeskelin taannoin jos laittaisin karavanalueen tilalleni Kirkkonummen Veikkolaan tlaa on 14,6 ha.

Perustajana Osakeyhtiö jolla on muutakin vapaa-ajan toimintaa. Laski asian miten tahansa niin liketaloudellisesti ei 1 kk kesässä ei korvaa 11 kk hiljaiseloa ----> näin Suomessa.

Parhaillaan olen Portugalissa Olhão Campingissä ja tämä on enemmän kuin puolillaan 7,28€/päivä kun olet yli 29 päivää (sis 30% alennuksen), kaikki palvelut pelaavat Ravintola, kauppa ja kioski auki 7 pv/viikko.

Hinta: yli 6m asuntoauto + 2 aikuista + 6A sulakkeella 230V Sisltää: hyvän kansainvälisen seuran Seassa: 7 kpl Suomen rekisterissä olevaa hajaantuneena pitkin aluetta.

Tilaa: enemmän per auto kuin Suomessa, Linja-autot mahtuu tänne heittämällä, nytkin 4 kpl + kymmeniä 10m matkailuautoja.

lopputoteutuma: kausi Suomessa lian lyhyt jotta normaali tavalla voisi tarjota "majoituspalvelua", se on syynä SFC-caravaan alueiden muodostumiselle kautta aikain. Totta kai aina välillä pitää kalenteri päivittää ja tarkastella voisiko jonkin asian hoitaa toisin.

MIKKONEN MATTI 02.01.2009 17:08

Noinpa juuri. Olin aiemmin tehtävässä, jossa näin maaseutumatkailun rahoituskuvion. Se on vaikea, kun majoitusmökki on suuri investointi, jonka korot, vakuutus, sähkön perusmaksu jne pyörivät 52 viikkoa ja hyvä myynti on 12 - 14 viikkoa vuodessa.

Mutta toiminnassa olevan maatilan pitämä matkaparkki ilman suuria erillisinvestointeja voisi olla ihan mahdollinen. Sillä jos aluetta, rakennuksia, sähköä, jätehuoltoa, paikalla olevaa henkilöstöä jne. on jo olemassa ja toiminnan tarkoitus on tuoton optimointi, niin miksei.

JANHONEN MATTI 02.01.2009 17:37

Tuo kaiman kuvaama tosiasia on johtamassa siihen, että suuret kunnallisella omistuspohjalla olevat alueet säilyy niin kauan kun aluen omistavat kunnat maksattaa alueen pääomakulut veronmaksajilla ja alueen käyttökulut käyttäjillä. (Kunnan usko alueen tuomaan välilliseen hyötyyn elää vahvana)

Ne pienemmät alueet säilyy ja sattavat jopa kehittyä, jotka osaa integroitua kappakeskuksiin, hiihtokeskuksiin, huvipuistoihin, huoltoasemiin jne. ja tukeutuvat olemassa olevaan infraan (pienemmät pääomakulut) ja suuri osa alueen henkilöstökuluista on osa muuta kannattavampaa toimintaa. (Usko alueen tuomaan lisämyyntiin elää vahvana)

Mitä sitten tapahtuu tässä kehityksessä näille nyt talkoovoimin ylläpidettäville alueilla joita myös SFC-alueiksi kutsutaan? (Usko talkootyön jatkuvuuteen elää vahvana)

NYYSSÖNEN KAJ 02.01.2009 19:13

Talkootyö = halu auttaa toista ihmistä

Tätä verottaja ei aina uskokaj?

RAUTIAINEN KARI 02.01.2009 19:55

Kuulehan Kaj, älä ihmeessä rupee pitään aluetta. Vuokraa se maa jollekin yhdistykselle joka sen toteuttaa.

RUOSTELA RAUNO 03.01.2009 14:07

Asioista on varmaan yhtä monta mielipidettä kuin on "miestäkin" mutta kyllä kieltämättä joskus tuntuu siltä että nyt kaikki ei ole ihan kohdallaan.

Jos nyt esim. katsellaan parhaimpia/pahimpia vuorokausihintoja joita pyydellään niin nehän alkavat lähennellä jo 50€/vrk, siis pelkkä auto/vaunu paikka (onhan siellä sähköt & huoltorakennukset yms) kun "kiinteätäkin" majoitusta alkaa saada jo hieman päälle 50€/vrk (retkeilymajatyypit yms) - Ymmärrän kyllä bisneksen perusidean että tulot pitää olla suuremmat kuin menot mutta siltikin -> Onkos tää nyt ihan balanssissa?

Liiketaloudellisena perusteluna nykyiselle hinnoittelulle on esitetty että vuoden tulos pitäisi saada yhden kuukauden myynnillä (työllä), missähän muussa hommassa tää pätee?

Luulisi että Caravanalueet joiden välittömässä läheisyydessä on paljon muutakin aktiviteettia (huvipuistot, laskettelu, urheilu yms toiminnot - edellyttäen että omistaja on sama taho) kilpailisivat asiakkaista juuri sillä että itse oleminen olisi mahdollisimman halpaa ja näin houkuteltaisiin paikalle mahdollisimman paljon väkeä joka sitten kuitenkin kaikesta huolimatta kuluttaisi "vähäiset" euronsa siellä. Laivayhtiöthän (perinteinen "ees-taas" risteilyt) ovat tämän jo keksineet ajat sitten, eli itse risteilylippu "ei maksa mitään" vaan tulos tehdään siitä mitä laivalla kulutetaan.

Toisaalta ymmärrän kyllä nykyisenkin käytännön että jos esim. loma-aikoina alueet ovat viimeisintä paikkaa myöden täynnä (niinkuin totuus taitaa olla) niin miksi ihmeessä muuttaa käytäntöä ja tehdä itselle (siis alueen pitäjälle) mahdollisesti lisätöitä sillä jos saman katteen saa vähemmällä työllä niin näinhän se sitten kannattaa toimia.

Mitä tulee vielä tuohon lyhyeen kuukauden sesonkiin niin sehän on itse asiassa koko ajan "venymässä" koko vuodelle mutta siitäkin huolimatta tuskin tästä pelkästä leirintäalueen pidosta kovin kannattavaa tulee koskaan saamaan varsinkin jos siihen joutuu alkuvaiheessa sijoittamaan lainapääomaa tai/ja jos siinä samalla ei tee mitään muuta hommaa/sivubisnestä - vähän niinkuin nykyajan maanviljelys, kesät 24h/7vrk ja talvet jotain muuta ehkä hieman pienemmällä työmäärällä.

Saas kattoo missä meitin perhe (2+3) viettää talvilomaa, Himos - Tahko - Ruka - Levi - Ylläs vai jotain ihan muuta, noi hinnat ku kaikesta huolimatta hieman närästää!

SUOKKO OIVA 03.01.2009 15:03

Tuohon nyt voisi vastata Hjalliksen sanoin, että "Ottaa vähän enemmän rahaa mukaan niin ei tunnu niin kalliilta".

VALLIUS MARTTI 03.01.2009 15:29

Mutta se tuo yli hinoitelu on helppo kiertää ei mene selaisiin paikoihin jos siltä tuntuu.Tätä karavanaari matkailua juuri markinoidaan sillä ""vapauden arkumenttillä""elikkä me ollan vapaita nautimaan sielä missä parhalta tuntuu.ELÄKÖÖN VAPAUS VALITA.((Mutta muistetaan pelisäänöt,ja hienotunteisuus muita kohtaan.

LEHTIMÄKI VEIKKO 03.01.2009 16:06

Kausi on meillä Suomessa liian lyhyt jolla pitäisi kaikki kustannukset kattaa. Se pitää paikkansa. Olisiko aika meidän itsemme kertoa alueyrittäjille mitä ja milloin haluamme. Niin kuin tuolla aiemmin kertoilin itse alotin kesälomareisun 15.09.2008 ja käytin tyhjiä leirintäalueita. Lisävaivaa siinä tietysti oli kun joutui soittelemaan ja kyselemään leiriytymislupaa. Kaikissa paikoissa kerättiin kyllä maksu. Emolahdessa ale 25% ja Tammisaaressa ale oli liki 50%. Muut normihintaisia.

Moni yrittäjä, kaupat, hotellit yms pyytävät täyttämään palautelapun saamastaan palvelusta tms (hammaslääkärissäkin oli sellainen) Siinä kannattaa kertoa todellinen mielipiteensä eikä vastata vaan "osallistuneiden kesken arvotaan -ajatuksella"

Tiedustelemalla mahdollisen sesonkiajan ulkopuolella leirintämahdollisuutta luomme varmasti uskoa yrittäjään ja alue elää pidempään syksyyn ja tyhjä kausi lyhenee.

STRÖMMER HEIKKI 04.01.2009 13:10

Meidän karavaanari taipaleemme alkoi kesällä -07.Kesällä käytiin muutamalla leirialueella, ja syyskuussa lapissa ja vähän Norjan puolellakin.Viimeistään se lapinmatka opetti, että kun matkaillaan, niin matkaillaan sit ihan jossin muualla kuin Suomessa.Kun tuoreena karavaanarina menet leirialueelle, ja sinulla suuri, siis todella suuri karavaanari jäsen numero niin pääset huonoimmille paikoille,kauas kaikista palveluista. Herää siis kysymys,onko mitään järkeä maksaa surkeasta paikasta leirialueella, kun vaihtoehtoisesti voit pysäköidä johonkin P-paikalle järvenrantaan ilmaiseksi?Kemssankin saa tyhjennettyä huoltoasemalla ilmaiseksi. Keväällä -08 Käytiin eurooppaa kiertelemässä.Kesällä muutaman kerran vaunuilemassa, mut ei yhdelläkään suomalaisella leirialueella, eikä mennä.

SIRKIÄ MATTI 04.01.2009 15:54

Karavaanarin on helppo valita yöpymispaikkansa vapaasti. Muistaa vain, ettei ole muiden esteenä, ja häiriöksi. Minäkin suosin pääsääntöisesti vapaaparkkeja kulkiessani, omista liikunta tarpeistani johtuen.

Kohdallani ei ole kertaakaan mennessäni leirintäalueelle (kaupallinen alue) yöpymään (todella harvoin menen) katsottu, onko jäsennumeroa ollenkaa tai minkä suuruinen se on. Joskus paikka on määräytynyt alueen oman sijoittelun perusteella, kausipaikkalaiset omana ryhmänään, yhden yön viettäjät omalla laidallaan aluetta. Omilla jäsenalueillakaan ei ole katsottu jäsennumeroa kulkineesta, näkevät sen jäsenkortista. Paikan on saanut valita isännän kanssa yhteistuumin, sillä hetkellä vapaista paikosta itselleen mieluisimman.

REINI SEPPO 05.01.2009 22:24
Terve! Voisitko Heikki vähäsen täsmentää noita sun huonoja kokemuksia. Olivatko SFC alueita vaiko yleisiä leirintäalueita/matkaparkkeja ? Mikä oli se pahin asia josta noin ajattelet!! Oman kokemukseni mukaan olen kyllä saanut kohtuullista/hyvää palvelua ainakin SFC alueilla.Mutta on kyllä huonoja joiltain yleisiltä leirintä/ laskettelukeskuksista: Se jäs no: kaan ei ole auttanut,(pieni) kerroppas lisää mieluiten että myös ne alueet, että muukin osaa karttaa!! t.se
ANTTILA MARKKU 06.01.2009 11:18

Minä myöskin rikan roskiin.Ainoo varsinaisesti epämukava alue viimekesänä oli Oulun Nallikarissa.Täynnä kuin turusen pyssy,roskikset pursuaa, kemmsantyhjennys paikat lainehtii viemäritukoksista ja semmosta pientä.Sitten sateessa korpitaipaleen varrella poikettiin yöksi kämppärille.Alkuun oltiin respan kanssa ainoat,sitten pyörähti matkailuauto paikalla.Vessat ja suihku toimivat ei luksusta eli marmorit ja kullatut kahvat vähän kulahtaneet,mutta toimivat.Kaikki toimi vessat,kemssantyhjennys,respasta sai kahvia ja kaljaa mitään ei puuttunut.Taisi maksaa 20e/vaunu mielestäni hinta laatu kohdallaan.

REINI SEPPO 06.01.2009 19:52

Onko Nallikari jo SFC alue , kun on niin pitkä aika kun oon poikennu? Vaiko jäsen etualue? Oulun lähellä on OMA alue,tosi nätti ja hyvä palvelu (edullinen) t.se

LAHTI ANTTI 06.01.2009 20:00

Ei ole SFC:n alue.

http://www.nallikari.fi/FI/etusivu.html

REINI SEPPO 06.01.2009 21:14

JOOPAS, näin se tahtoo olla, että hakut menee vika suuntaan!! Noita alueita on niin paljon ja kaikki ei ole karavaanarien ylläpitämiä!!! Alue oppaassa , kyllä löytyy tietoa t.se

Osallistuaksesi keskusteluun siirry jäsenkirjautumiseen tai vierailijoille tarkoitettuun Facebook-tunnistautumiseen.