Uudenmaan eristäminen puretaan – vapaa-ajan matkustusta ei suositella vieläkään

Uudenmaan eristäminen puretaan – vapaa-ajan matkustusta ei suositella vieläkään

15.4.2020

Maamme hallituksen valmiuslain nojalla asettamat liikkumisrajoitukset Uudellemaalle ja Uudeltamaalta pois puretaan välittömästi. Hallituksen tiedotustilaisuudessa keskiviikkona pääministeri Sanna Marin kuitenkin korosti, että kaikki muut rajoitukset, kokoontumisten kielto ja suositus sosiaalisten kontaktien välttämisestä kuitenkin jatkuvat. ”Nyt ei ole aika matkustaa mökille”, painotti Marin.

Vaikka ihmisten perusoikeutta liikkumisesta oman maan sisällä ei ole välttämätöntä jatkaa, on suositeltavaa, että kaikkea vapaa-ajan matkustamista vältetään. Pandemian tartuntahuippua ei vielä Suomessa ole saavutettu. Ihmisten terveys on laitettava etusijalle.

- Matkalle ei ole siis syytä lähteä sen paremmin mökkimatkalle, sukulaisiin kuin leirintäalueillekaan matkailuajoneuvoilla. Ei edes kausipaikoille, tulkitsee viranomaisohjeita SF-Caravanin toiminnanjohtaja Timo Piilonen. – Vastuu määräysten noudattamisesta on meillä jokaisella itsellämme.

- Kokoontumisrajoitukset pysyvät edelleen. Siten ei ole suositeltavaa järjestää vappukokoontumisia, kokouksia tai muita karkeloita tämän hetken tiedon mukaan ennen toukokuun loppua, sanoo Piilonen.

Julkiset kokoontumiset on rajoitettu kymmeneen (10) henkilöön. Lisäksi tarpeetonta liikkumista yleisillä paikoilla tulee välttää. Aiempien määräysten mukaisesti kokoontumisrajoitus on voimassa 31.5.2020 saakka.
 

Lisätietoja koronavirusepidemiasta ja siihen liittyvistä määräyksistä:
https://valtioneuvosto.fi/tietoa-koronaviruksesta

Lisätietoa koronaviruksesta:
https://thl.fi/fi/web/infektiotaudit-ja-rokotukset/ajankohtaista/ajankohtaista-koronaviruksesta-covid-19

SF-Caravan ry:n tiedotteet koronaviruspandemiaan liittyen:
https://www.karavaanarit.fi/ajankohtaista/covid-19/