TAKAISINVETO Kierreventtiililliset nestekaasupullot, jotka on merkitty leimalla 2036

TAKAISINVETO Kierreventtiililliset nestekaasupullot, jotka on merkitty leimalla 2036

19.11.2021

Oy Linde Gas Ab:n tiedote tiettyjen nestekaasupullojen takaisinvedosta

Hyvä AGA-nestekaasun käyttäjä,

Markkinoille on päätynyt erä nestekaasupulloja, joiden venttiilissä saattaa olla turvallisuusriski. Täyttölaitosten sisäisissä tarkastuksissa on löydetty yksittäisiä pulloja, joiden venttiilit ovat liian löysällä aiheuttaen mahdollisen vuotoriskin kovassa käytössä.

Pullot on tarkastettu täyttölaitoksilla ennen toimituksia asiakkaille eikä niissä ole havaittu silloin vuotoja, mutta varotoimenpiteenä nestekaasutoimijat Oy Linde Gas Ab (AGA) ja Kosan Gas Finland Oy ovat päättäneet yhdessä viranomaisten kanssa vetää takaisin markkinoilta kaikki tämän erän nestekaasupullot.

Takaisinveto koskee 11.10. – 17.11.2021 myytyjä kierreventtiilillisiä teräspulloja oheisen kuvan mukaisella 2036-merkinnällä.

Mikäli olet ostanut kierreventtiilipullon kyseisellä aikavälillä, tarkistathan merkinnät huolella ja palauta vain kriteerit täyttävät kierreventtiilipullot (ei painoventtiilillisiä tai eri aikaan ostettuja).

Linden osalta takaisinveto koskee seuraavia pullokokoja:
11 kg teräspullo kierreventtiilillä (tuotekoodi 119314)
33 kg teräspullo kierreventtiilillä (tuotekoodi 119315)


Pulloa ei tarvitse palauttaa seuraavissa tapauksissa
- Pulloa ei tarvitse palauttaa, jos pullo on ostettu ennen 11.10.2021 mistä tahansa liikkeestä, vaikka se sisältäisi merkinnän "2036"
- Pulloa ei tarvitse palauttaa, jos pullossa on merkintä 2036, mutta sen lisäksi pulloon on painettu leima "UN1965". Näissä pulloissa ei ole viitteitä viasta. Huomioithan että mahdollisesti viallisissa pulloissa UN-merkintä on tarrassa, ei pulloon painettuna.
- Mikäli pullo on komposiittipullo, alumiinipullo tai pullossa on painoventtiili (päälliventtiili) pulloa ei tarvitse palauttaa.

Ohjeistus kuluttaja-asiakkaille mikäli hallussasi on takaisinvedon piiriin kuuluva pullo
Pyydämme asiakkaita suosimaan pullon palautuksessa ensisijaisesti Linden omia palvelupisteitä, joita on noin 150 ympäri Suomen. Listauksen palvelupisteistämme ja lisätietoa palautuksesta löydätte nettisivuillamme http://linde-gas.fi/takaisinveto

Huolehdi turvallisesta kuljettamisesta
Kuljettaessasi kaasupulloa varmista, että pullo pysyy kuljetuksen aikana turvallisesti pystyasennossa ja että venttiili ei pääse vahingoittumaan. Älä koskaan kuljeta kaasupulloa, mikäli epäilet kaasuvuotoa.

Toiminta vaaratilanteessa
Vuotava pullo
→ vältä kosketusta ulosvuotavaan kaasuun
→ älä tupakoi
→ älä käytä sähkökytkimiä
→ sulje pulloventtiili, jos mahdollista

Mikäli pulloventtiiliä ei voi sulkea
→ siirrä pullo mieluimmin ulkotilaan kauaksi kaikista sytytyslähteistä
→ anna paineen poistua pullosta, eristä ympäristö ja kiellä pääsy asiattomilta
→ hälytä palokunta

Koska nestekaasu on selvästi ilmaa raskaampaa, se saattaa suuren vuodon seurauksena kerääntyä alhaalla oleviin paikkoihin, kuten viemärit tai kellarit ja aiheuttaa räjähdysvaaran.

Nestekaasu on palavaa, väritöntä, voimakkaasti hajustettua kaasua, joka on noin 1,5 kertaa ilmaa raskaampaa. Kaasupullossa se on nestemäisessä olomuodossa. Nestekaasu ei ole myrkyllistä, mutta suurina pitoisuuksina se on tukahduttavaa.

Yhteystiedot Lindelle
Nettisivu ja palautuspisteet http://linde-gas.fi/takaisinveto
Linden asiakaspalvelu tilaus.fi@linde.com tai puh. 010 242 9001

Pahoittelemme takaisinvedosta aiheutuvaa vaivaa ja vastaamme mielellämme kysymyksiinne.
Ystävällisin terveisin,
Oy Linde Gas Ab