Matkailuautojen ajoneuvovero aiheuttanee verovalituksia

Matkailuautojen ajoneuvovero aiheuttanee verovalituksia

2.6.2010

Monet matkailuauton omistajat ovat saaneet ajoneuvoverolipun, jossa pyydetään suorittamaan matkailuauton ajoneuvoveron perusvero-osuus vuodeksi eteenpäin. Useita matkailuautoilijoita on järkyttänyt ja närkästyttänyt perusveron huomattava korotus aiempaan käytäntöön verrattuna.

Matkailuautojen ajoneuvoveron perusvero määräytyy ajoneuvoverolain 10 §:n perusteella auton valmistajan ilmoittaman hiilidioksidipäästön perusteella. Mikäli CO2-lukemaa ei auton rekisteriosassa ole, määräytyy vero ajoneuvon massan perusteella. Massaperusteinen vero korottaa matkailuauton omistajan päiväkohtaista perusveroa 0,35 eurosta/päivä 1,33 euroon/päivä. Korotus aiempaan veron määrään on 280 prosenttia.

Matkailuautoilijat pitävät uutta verotusta eriarvoistavana ja kohtuuttomana. Yksi keino yrittää saada oikeutta kohtuuttomana pitämäänsä verotukseen on verovalituksen tekeminen. Valitusaika on 5 vuotta veron maksuunpanovuoden päättymisestä.

Ajoneuvoverovalituksen voi halutessaan tehdä oheisella SF-Caravan ry:n laatimalla sähköisellä pdf-lomakkeella. Lomakkeen aukaisuun ja täyttämiseen tarvitaan ilmainen Adobe Reader -ohjelma, jonka voi ladata osoitteesta: www.adobe.fi. Lomake täytetään koneella, tulostetaan ja lopuksi allekirjoitetaan.

Valitus osoitetaan Helsingin hallinto-oikeudelle ja toimitetaan osoitteella Trafi, Liikenteen turvallisuusvirasto, PL 320, 00101 HELSINKI.

Jäsenet, joilla ei ole tulostinta käytettävissään voivat tilata lomakkeen SF-Caravan ry:n toimistosta puh. (03) 615 311.