Puheenjohtajan palsta

Parhaat kokemukset

Matkailukesän vilkkain jakso on nautiskeltu. Siirrymme syksyn kuukauteen ja hienoimpiin ulkoilukeleihin. Vaihtelu ja rentoutuminen itselle mieluisten asioiden parissa tuo mielihyvää ja tasapainoa elämään. Entistäkin enemmän meille on nyt tarvetta harrastuksemme tuomalle hyvinvoinnille. Karistetaan mielestä pois korkojen ja hintojen nousut sekä kaikkinainen maailman epävarmuus. Elämä on tässä ja nyt, konkreettisesti.

Tunnelmat ovat jotakin muuta kuin vain matkareitit ja nähtävyydet. Kovin kiinnostavia eivät lopultakaan ole kilometrit ja litrat tai kaupunkiluettelot. Olisi hedelmällisempää tutkailla mitä kokemuksemme itsessämme herättävät. Kysyin taannoin, että osaammeko kertoa harrastuksesta muille. ”Totta kai!” kuului vastaus. Kysyin mikä vastaajalle itselleen oli hienoin hetki harrastuksen parissa. Niistä ei juurikaan ole muistettu kertoa. Useille se oli hiljainen aamun hetki kahvia nauttien, ympärillä olevan luonnon ääniä ja valoja tarkastellen. Jollekin tuo hetki voi olla riemullinen kesäteatteri matkalla, hieno elämys luonnossa tai hetket itselle tärkeässä tapahtumassa. Joillekin tuo tunnelma liittyy perheen omaan aikaan, lasten oivalluksiin tai riemuun matkan varrella. Onnen hetkiä, jotka matkailuajoneuvo mahdollistaa.

Kokemukset vapaasta ja omaehtoisesta ajasta ovat ravintoa mielelle. Kesän mieluisten muistojen ja elämysten kertaaminen ja jakaminen muiden kanssa vahvistavat niitä itsellemme ja yhtä lailla myös niille, joille kokemukset jaamme. Se mitä ajattelemme, lisääntyy. Ansaitsemme hyvän olon vahvistamisen, kuten myös lähipiirimme.

Hyvää oloa on mahdollista monistaa. Luomme energiaa läheisiin jakamalla hyvän mielen kokemuksia. Meihin itseemme on vaikuttanut muiden jakamat mukavat asiat. Voimme auttaa myös lähipiiriä nauttimaan monista mahdollisuuksista. Se, jos jokin on vastuun ottamista sekä omasta että muiden hyvinvoinnista.

Katse tulevaan! Tuleva vuosi 2024 näyttää innostavalta. SF-Caravan ry täyttää kuusikymmentä vuotta. Järjestämme Kiuruvedellä Pohjoismaiset karavaanaripäivät 7.–11. heinäkuuta ja jatkamme heti perään liiton 60-vuotisjuhlatreffeillä. Halukkaille on perään Iskelmäviikko. Ohjelmasta tulee upea, silti edullinen. Juhlavuoden teema on ”Vapaasti vastuullinen”, joka tulee näkymään eri yhdistysten tapahtumissa. Käy kurkkaamassa nct2024.fi. Parasta tietenkin on ystävien tapaaminen ja uusien ystävien saaminen.

Karavaanarille harrastus tuo mielihyvää ja hyvinvointia – jota monistetaan myös muiden saataville!

Olli Rusi
SF-Caravan ry:n puheenjohtaja