Puheenjohtajan palsta

Oho mikä kesä!

Miesmuisti on sellainen – yhtään vastaavaa kesää ei ole muistissa, ei tosin kyllä tilastoissakaan. Syyskelitkin ovat jo tervetulleita. Olethan päässyt nauttimaan leirintämatkailusta? Harmittaa niiden puolesta, joilta se on jäänyt kokematta. Vielä ehtii hyvin.

Millainen harrastuksemme on tulevaisuudessa? Kokoamme liittohallituksessa yhteen mielikuvia harrastuksestamme 5–10 vuoden kuluttua. Kirjoitamme jokainen kaksi tulevaisuuskuvaa. Toinen on sellainen, jossa olemme onnistuneet hyvin. Toisessa taas asiat ovat menneet pieleen. Siis ihannekuva ja kauhukuva tulevasta. Ideana on kuvata tuota kuviteltua tilannetta, ja kertoa myös siihen johtaneita syitä vapaassa muodossa. Varmuudella voi sanoa, että täsmälleen oikeaan osuvaa arvausta ei synny. Toisaalta tulevaisuuden siemeniä voidaan havaita jo nyt. Paras tapa ennustaa tulevaisuutta on tehdä se itse, eikä tyytyä vain jälkiviisauteen.

Monen moisia harrastukseemme mahdollisesti vaikuttavia asioita on ilmassa. Ilmastonmuutos voi vaikuttaa meihin merkittävästikin esimerkiksi verotuksen tai lainsäädännön kautta. Asia on varmasti tapetilla tämän kesän jälkeen. Uusi teknologia voi mullistaa käsityksiämme. On aivan mahdollista että Pohjoismaista tulee Keski-Euroopan karavaanareille keidas, jonne paetaan ruuhkia ja ankeita olosuhteita. Ehkä jopa kauempaakin? Katso www.clubcampings.fi .

Alkuvuonna jäsenten keski-ikä on laskenut lähes vuoden. Harrastajamme ovat nuorentumassa nopeasti ja kysyntää saattaa tulla entistä enemmän nuoria ja lapsiperheitä kiinnostavalle harrastuksen sisällölle. Matkailu on nyt valtakunnallisesti kiinnostava toimiala. Päädymmekö jopa virallisemmin houkuttamaan matkailutuloja Suomeen matkailumarkkinoinnin toimijana? Minkä asioiden itse uskot vaikuttavan toimintaedellytyksiimme 5–10 vuoden aikajaksolla? Olisi hienoa jos haluaisit osallistua tuohon tulevaisuuden kuvittamiseen kirjoittamalla näillä vihjeillä minulle omista tulevaisuuskuvistasi matkailuajoneuvoharrastuksen suhteen (olli.rusi@karavaanarit.fi).

Kirjoitin keväällä erilaisista harrastamisen tavoista ja miten paras karavaanari on se, joka nauttii omasta harrastamisen tavastaan eniten. Itselle uusiin tapoihin tutustuminen on puheenjohtajalle hyödyllistä. Olen päässyt ensimmäistä kertaa puskaparkkiin sekä FICC-Rallyyn. Olen käynyt antoisia yhteistyökeskusteluja ulkomaisten toimijoiden kanssa. Tietenkin olen tutustunut moneen mukavaan SFC-alueeseen. Mihinkähän kaikkeen ehdinkään vielä tutustua?

Tätä on mukava tehdä kanssanne!
 

Kunnioittaen

Olli Rusi
SF-Caravan ry:n puheenjohtaja