Puheenjohtajan palsta

Elämysten Vuosi 2019!

Karavaanari tavoittaa nautinnollisia tunteita, jotka antavat hyvän mielen ja syyn harrastaa. Kun muistelet kokemuksiasi matkailuajoneuvolla, palaa mieleen mukavia tunteita. Huippuhetket ovat jokaiselle omiaan ja omanlaisia. Niitä voi jakaa muiden kanssa, mutta kukaan meistä ei voi toisen puolesta päättää mikä hänestä tuntuu parhaalta.

Taas on odotettavissa miljoona erilaista hyvää hetkeä alkaneena vuonna. Palkitseva elämys tai tunne voi liittyä paikkoihin, ihmisiin, harrastuksiin tai luontoon. Useimmiten se taitaa edelleen liittyä vapauden tunteeseen sekä uusiin elämyksiin, joita harrastuksen parissa tulee vastaan joskus yllättäen, toisinaan valmisteltuna. Haaveilen että SF-Caravan ry matkailuajoneuvoharrastajien etujärjestönä on valppaana läsnä siellä, missä ihmiset alkavat haaveilla elämyksellisestä ja tyydyttävästä vapaa-ajasta. Meille on yhteinen tarve tasapainottaa muun elämän meille rakentamia paineita. Me karavaanarit itse sekä karavaanareiden etujärjestö voimme kirkastaa tarkoitustamme helpottamalla muita ihmisiä löytämään ja toteuttamaan näitä huippuhetkiä tuottavia asioita. Mahdollisuuksia on paljon. Voimme tehdä niiden tavoittamisesta entistä helpompaa ja turvallisempaa. Meillä yhteisönä on mahdollisuus tunnistaa elämysten huippuja ja saada ne kiinnostuneiden löydettäväksi. Jakaa hyvää ympärillemme.

Mitä ihmiset ympärillämme, silmäkkäin tai vaikka sosiaalisessa mediassa, kuulevat ja näkevät kertomastamme? Saavatko he kuulla haasteista ja harmistuksista vai kenties noista huippuhetkistä? Kerronko mistä en toisen harrastamisen tavassa pidä, vai siitä mistä omassa harrastamisen tavassa nautin? Meitä on lähes 63 000 ihmistä jotka tekevät harrastuksestamme kiinnostavaa, kukin omalla tavallaan. Mitä monipuolisempi tuo positiivinen kuva on, sen useampi haluaa osaksi sitä.

Minulla on alkamassa toinen vuosi tämän hienon harrastuksen etujärjestön puheenjohtajana. Kiitos siitä teille! Jo ensimmäinen vuosi oli minulle tosi innostava ja värikäs. Uudenvuoden lupauksena lupaan kiinnittää vielä enemmän tarmoani ja huomiotani siihen, että onnistumme tartuttamaan ympärillemme ymmärrystä siitä, millaisia mukavia asioita matkailuajoneuvoharrastaja tavoittaa. Minua kiinnostaa ihmisten hyvinvointi, sehän on tämän harrastuksen ydintä. Niin moni ansaitsisi päästä osalliseksi tästä. Levitetään hyviä tuntemuksia yhdessä muidenkin tietoon, eikö vain?

Toivotan Sinulle elämyksellistä, antoisaa ja turvallista karavaanarivuotta 2019!

Olli Rusi
SF-Caravan ry:n puheenjohtaja