Puheenjohtajan palsta

Toteuta unelmasi!

Uusi vuosi, uudet mahdollisuudet. Maailmanympäripurjehtija Tuomo Meretniemi kertoo tarinoissaan ”Kun kaikki on epävarmaa, kaikki on mahdollista”. Se on niin totta – voimme nähdä edessämme haasteita tai mahdollisuuksia. Valitsemme itse. Serkkuni Ari teki vuonna 1977 nuorena miehenä huikean matkan Japaniin junalla silloisen Neuvostoliiton läpi. Hän kohtasi pelottavan tuntemattoman ja teki siitä itselleen tutun. Arin kertomukset avasivat silmäni sille, että maailma on avoin ja voimme tavoitella valitsemiamme asioita, erikoisiakin. Onni suosii rohkeaa.

Mahdollisuuksia riittää jokaisen omien haaveiden toteuttamiseen. Voimme olla vastuullisia matkailijoita ja rikastuttaa elämäämme ympäristöä, paikallista taloutta ja kulttuuria kunnioittaen. Kotimaan matkailuajoneuvoharrastus on sekä helppoa että vahvalla eettisellä pohjalla. Voimme valita itseämme kiinnostavan matkailun teeman ja ryhtyä toteuttamaan sitä vuoden aikana viisaasti harkiten. Voimme keskittyä ihmisiin tarpeetonta kulutusta kaihtaen ja saada läheisyydestä voimaa tai lapsillemme unohtumattomia muistikuvia yhteisestä ajasta. Voimme myös laajentaa kokemus- ja ystäväpiiriämme keräten elämyksiä uusiin kulttuureihin tutustumisesta. Laajentaa omaa kuplaamme. Matkailuajoneuvo tarjoaa valintasi mukaan rauhaa ja omaa aikaa tai halutessasi seuraa ja aktiviteetteja. On joskus sanottu, että todellista köyhyyttä on se, jos koetaan että on vain yksi vaihtoehto. Harrastuksemme tarjoaa loputtomasti vaihtoehtoja.

Kattaus vaihtoehtoja on tarjolla SF Caravan ry:n kautta. Huipputapahtumina vuodelle 2023 on FICC Camping Festival kesäkuussa Kroatian Zaton Holiday Resortissa (vaikka ilman matkailuajoneuvoa) tai Pohjoismainen tapaaminen Norjan itärannikon Arendalissa heinäkuun alussa. Löydät yltäkylläisesti vaihtoehtoja liiton julkaisemasta tapahtumakalenterista. Voit toteuttaa haaveen kotimaisissa kansallispuistoissa patikoinnista tai vierailuista tuttavien luona oman ”huushollin” kanssa. Voit myös tehdä alkaneen vuoden elämyksistä täsmälleen oman suunnitelmasi mukaisia. Vapaus valita on kuulunut harrastukseemme aina.

Omakohtaisuus on arvokasta. Luot hyvinvointia ensisijaisesti itsellesi ja läheisillesi. Useamman tutkimuksen mukaan karavaanari on onnellisempi ja tasapainoisempi kuin verrokit. Jospa keskittyisimme löytämään itsellemme tärkeimmät asiat tulevalle kaudelle ja ollaan sopivan itsekkäitä. Oma ja perheen hyvinvointi on pääasia!

On aika unelmoida itsellemme nautinnollinen vuosi 2023!

Olli Rusi
SF-Caravan ry:n puheenjohtaja