Yhdistysviestijä-verkkokoulutus

20.3.2023 - 27.5.2023
Deadline: 13.3.2023
Verkkokoulutus

Aika
20.3.-27.5.2023

Paikka
Howspace/Teams

Kohderyhmä
Koulutus on tarkoitettu kaikille niille SF-Caravan ry:n jäsenyhdistysten viestinnän suunnittelusta, kehittämisestä ja toteutuksesta vastaaville henkilöille, jotka haluavat vahvistaa osaamistaan yhdistyksen viestinnän suunnittelussa ja kehittämisessä yhdessä muiden viestijöiden kanssa.

Erityisesti mukaan ovat tervetulleita puheenjohtajien ja sihteereiden lisäksi myös yhdistysten tiedottajat sekä netti- ja somevastaavat.

Sisältö

  1. Aloitus ja yhteinen orientaatio. Viestinnän merkitys yhdistystoiminnassa. Miksi viestintä on yhdistykselleni tärkeää? Mitä vaikutuksia se tuottaa?
  2. Viestinnän suunnittelu ja tavoitteiden asettaminen. Miten asettaa tavoitteita, jotka toteutuvat? Millaisia työkaluja tarvitsemme viestinnän suunnitteluun?
  3. Viestinnän kohderyhmät ja kanavat. Kenelle viestimme? Missä kanavissa tavoitamme heidät parhaiten?
  4. Mitä viestimme? Viestinnän sisällöt, sävy ja tyyli. Miten rakennan houkuttelevan viestin? Visuaalisen viestinnän merkitys.
  5. Varautuminen yllättäviin viestintätilanteisiin. Viestinnän tulosten arviointi. Millaisia yllättäviä ja hankalia viestintätilanteita yhdistys voi kohdata? Miten varautua niihin? Miten mitata ja arvioida viestinnän onnistumista?
  6. Kurssin päätös. Viestintäsuunnitelmasta toteutukseen! Miten varmistan, että suunnitelmat toteutuvat? Mitä tarvitsemme seuraavaksi

Koulutuksen aikana pääset myös laatimaan omalle yhdistyksellesi viestintäsuunnitelman.

Koulutuksen sisällön toteuttaa Opintokeskus Sivis. Käytännön toteutus SF-Caravan ry.

Miten koulutus toimii?
Koulutus toteutetaan Howspace-verkkoalustalla, josta löytyy kurssin videotallenteet, oppimistehtävät ja lukumateriaali sekä keskustelualusta. Koulutus sisältää myös kolme yhteistä webinaaritapaamista. Itseopiskelun voi suorittaa oman aikataulun mukaisesti. Tehtäviin sisältyy itsenäisen työskentelyn lisäksi yhteistä sparrailua ja verkostoitumista muiden yhdistysviestijöiden kanssa.

Howspace-verkkoalustan käyttö on helppoa. Saat siihen tarvittaessa perehdytyksen jo ennen koulutuksen alkamista.

Osallistujalla tulee olla verkkokoulutukseen tarvittavat välineet eli tietokone, internetyhteys, mikrofoni ja mielellään myös webkamera.

Howspace-perehdytys
To 16.3. klo 18-18.30

Webinaarit
Aloituswebinaari ma 20.3. klo 18-19.30
Väliwebinaari ke 12.4. klo 18-19.30
Päätöswebinaari ti 23.5. klo 18-19.30

Ilmoittautuminen
Ilmoittautuminen on päättynyt. Voit kysellä osallistumismahdollisuutta hanna.jokinen@karavaanarit.fi.

Koulutuksen toteutuminen edellyttää vähintään 10 osallistujaa.

 

Koulutuskalenteri

Lisää