Jäsenyys

Jäsenyys

SF-Caravan ry:n jäsenenä on 80 jäsenyhdistystä, joissa oli yhteensä 65 562 henkilöjäsentä 31.12.2023.

Liity jäseneksi tästä!

Ota sähköinen jäsenkortti käyttöön tästä!

Jäsenyhdistysten henkilöjäsenet ovat varsinaisia, rinnakkais-, kunnia- ja/tai vapaajäseniä. Ensimmäisen vuoden maksun (48 €) eli liittymismaksun maksettuaan varsinainen jäsenyys on voimassa vuoden eteenpäin. Tämän jälkeen varsinainen jäsen maksaa jäsenyhdistyksen maksun lisäksi SF-Caravan ry:n eli liiton vuosimaksun. Varsinaisen jäsenen vuosimaksu (toisesta jäsenvuodesta alkaen) kokonaisuudessaan vaihtelee jäsenyhdistyksestä riippuen 34 eurosta 57,50 euroon. Katso mikä on sinua lähinnä oleva yhdistys ja liity mukaan! 

Jäsenenä saat hyviä etuja ja alennuksia, Caravan-lehden vuosikerran sekä tuet liiton tekemää tärkeää työtä liikenne- ja leirintäturvallisuuden kehittämisessä sekä matkailuajoneuvon käyttömahdollisuuksien edistämisessä. 

Jäsenedut tiivistettynä:

 • Liittymislahjaksi Leirintäopas sekä jäsennumerotarrat matkailuajoneuvoon
 • Caravan-lehti digiversio (5 numeroa vuodessa), Caravan-Plus erikoissisällöt, sähköinen näköislehti ja lehden digiarkisto
  Caravan-lehden painettu versio toimitusmaksullinen 16,50 €/vuosikerta (5 numeroa)
 • Leirintäopas painettuna ja diginä 
 • Alennusta leirinnästä yli 500 jäsenetu- ja SF-Caravan-leirintäalueella sekä ulkomaisilla leirintäalueilla
 • Hotelli- ja hostelliedut, polttoaine-edut, vakuutusedut, autolauttaedut ja muut valtakunnalliset edut
 • Paikallisten jäsenetuliikkeiden alennukset ympäri Suomea
 • Mahdollisuus hankkia kansainvälinen leirintäkortti
 • Mahdollisuus osallistua jäsenyhdistyksen toimintaan, kerhotoimintaan, kansainvälisiin tapahtumiin ja esimerkiksi Vapaaehtoisen Pelastuspalvelun toimintaan

Varsinaisen jäsenen liittymismaksu on 48,00 euroa. Se sisältää jäsenyyden jäsenyhdistyksen kautta SF-Caravan ry:een, eli liittoon, jäsennumerotarrat, viisi kertaa vuodessa ilmestyvän Caravan-lehden, Leirintäoppaan vuosittain sekä kaikki valtakunnalliset jäsenedut. Varsinaiseksi jäseneksi voi helposti liittyä tästä. Jäsenyys on voimassa liittymisestä vuoden eteenpäin. Jäsenpaketti postitetaan liittyneille viikon kuluessa liittymismaksun maksamisesta. Aiemmin jäsenenä olleilta kysytään liittymisen yhteydessä vanhaa jäsennumeroa. Jos ei numero ole muistissa, voi sitä tiedustella SF-Caravan ry:n liiton toimistosta.

Rinnakkaisjäsenen liittymismaksu on 15,00 euroa. Se sisältää varsinaisen jäsenen jäsenyhdistyksen kautta jäsenyyden SF-Caravan ry:een, eli liittoon, jäsenkortin sekä kaikki valtakunnalliset jäsenedut (Caravan-lehti postitetaan ainoastaan varsinaisille jäsenille). Rinnakkaisjäseneksi voidaan hyväksyä henkilö, joka asuu samassa taloudessa varsinaisen jäsenen kanssa, ja joka suorittaa päätetyn jäsenmaksun. Rinnakkaisjäseneksi voi helposti liittyä tästä. Rinnakkaisjäsenen jäsenkausi on aina varsinaisen jäsenen jäsenkaudesta 3 kuukautta myöhäisempi, liittymisajankohdasta riippumatta. Rinnakkaisjäseneksi kannattaa siis liittyä vasta silloin, kun varsinainen jäsen on jo maksanut vuosittaisen jäsenmaksunsa. Rinnakkaisjäsenen on asuttava samassa taloudessa varsinaisen jäsenen kanssa. Jos osoite on eri kuin varsinaisella jäsenellä, jäsenyyttä ei hyväksytä. Rinnakkaisjäseneksi liittyneet saavat jäsenkortin noin kahden viikon kuluttua liittymispäivästä.

Jäsenten osoitteita voidaan käyttää suoramarkkinointiin. Voit kieltää osoitteesi käytön tekemällä suoramarkkinointikiellon tästä. Lue lisää osoitteen käytöstä rekisteriselosteesta

Yritys- ja yhteisöjäsenyys 
Yritys- ja yhteisöjäsenyys tarjoaa yrittäjälle mahdollisuuden tarjota henkilökunnalleen SF-Caravanin jäsenyyden. Jokainen yritys- ja yhteisöjäsenyyteen liitetty henkilö saa oman henkilökohtaisen jäsenkortin. Jäsenkausi on kalenterivuosi 1.1.-31.12. ja jäsenyydet tarkistetaan vuosittain. Jäsenmaksu on porrastettu seuraavasti:

 • 1-5 hlöä            145 €
 • 6-10 hlöä          290 €
 • 11-15 hlöä        435 €
 • 16-20 hlöä        580 €
 • 21-25 hlöä        725 €

Yritys- ja yhteisöjäseneksi voi liittyä tästä.
Lisätietoja yritys- ja yhteisöjäsenyydestä:  Hanna Jokinen puh. 03 615 3135 tai jasenrekisteri@karavaanarit.fi

Yhdistyksen vaihtaminen

Jos haluat vaihtaa jäsenyhdistystä, voit tehdä sen täällä. Yhdistyksen vaihtamisesta ei aiheudu sinulle kuluja ja voit vaihtaa jäsenyhdistystä myös kesken jäsenkauttasi. Jos olet saanut uuden jäsenmaksulaskun ja haluat vaihtaa yhdistystä, älä tällöin maksa saamaasi jäsenmaksulaskua, vaan ilmoita liiton toimistoon, mihin yhdistykseen haluat vaihtaa jäsenyytesi. Postitamme sinulle uuden jäsenmaksulaskun, jolla voit maksaa uuden yhdistyksen jäsenmaksun. Jäsenkortti postitetaan noin kahden viikon kuluttua jäsenmaksun maksamisesta.

Yhdistyksestä eroaminen

Voit ilmoittaa erostasi täällä. Yhdistys voi erottaa jäsenen, jos jäsen on jättänyt jäsenmaksun maksamatta, eikä ole huomautuksen saatuaan suorittanut sitä asetetussa määräajassa. Jäsenyhdistysten säännöissä voi olla tästä erilaisia käytäntöjä. Jäsenyys päättyy automaattisesti, jos laskun jättää maksamatta. Jos laskun jättää maksamatta eikä ole ilmoittanut eroavansa, lähetetään laskusta muistutuskirje.

Lisätietoa jäsenyyksistä saat SF-Caravan ry:n asiakaspalvelusta
puh. 03 615 311 tai jasenrekisteri@karavaanarit.fi.