Jäsenyys

Jäsenyys

SF-Caravan ry:n jäsenenä on 79 jäsenyhdistystä, joissa oli yhteensä 62 812 henkilöjäsentä 31.12.2019. Jäsenyhdistysten jäsenet ovat varsinaisia, rinnakkais-, kunnia- ja vapaajäseniä sekä yritys- ja yhteisöjäseniä. Katso mikä on sinua lähinnä oleva yhdistys ja liity mukaan!

Jäsenenä saat hyviä etuja ja alennuksia, Caravan-lehden vuosikerran sekä tuet liiton tekemää tärkeää työtä liikenne- ja leirintäturvallisuuden kehittämisessä sekä matkailuajoneuvon käyttömahdollisuuksien edistämisessä. 

Jäsenedut tiivistettynä:

  • Liittymislahjaksi uusin Caravan-lehti sekä jäsennumerotarrat matkailuajoneuvoon
  • Caravan-lehti (6 numeroa vuodessa), Leirintäopas vuosittain
  • Alennusta leirinnästä yli 400 jäsenetu- ja SF-Caravan-leirintäalueella sekä ulkomaisilla leirintäalueilla
  • Hotelli- ja hostelliedut, polttoaine-edut, vakuutusedut, autolauttaedut ja muut valtakunnalliset edut
  • Paikallisten jäsenetuliikkeiden alennukset ympäri Suomea
  • Mahdollisuus hankkia kansainvälinen leirintäkortti
  • Mahdollisuus osallistua jäsenyhdistyksen toimintaan, kerhotoimintaan, kansainvälisiin tapahtumiin ja esimerkiksi Vapaaehtoisen Pelastuspalvelun toimintaan
  • Sähköisen Leirintäoppaan ja Caravan-lehden verkkolehtiarkiston käyttöoikeus

Varsinaisen jäsenen liittymismaksu on 48,00 euroa. Se sisältää jäsenyyden jäsenyhdistyksen kautta SF-Caravan ry:een, eli liittoon, jäsennumerotarrat, kuusi kertaa vuodessa ilmestyvän Caravan-lehden, Leirintäoppaan vuosittain sekä kaikki valtakunnalliset jäsenedut. Varsinaiseksi jäseneksi voi helposti liittyä tästä. Jäsenyys on voimassa liittymisestä vuoden eteenpäin. Jäsenpaketti postitetaan liittyneille viikon kuluessa liittymismaksun maksamisesta. Aiemmin jäsenenä olleilta kysytään liittymisen yhteydessä vanhaa jäsennumeroa. Jos ei numero ole muistissa, voi sitä tiedustella SF-Caravan ry:n liiton toimistosta.

Rinnakkaisjäsenen liittymismaksu on 15,00 euroa. Se sisältää varsinaisen jäsenen jäsenyhdistyksen kautta jäsenyyden SF-Caravan ry:een, eli liittoon, jäsenkortin sekä kaikki valtakunnalliset jäsenedut (Caravan-lehti postitetaan ainoastaan varsinaisille jäsenille). Rinnakkaisjäseneksi voidaan hyväksyä henkilö, joka asuu samassa taloudessa varsinaisen jäsenen kanssa, ja joka suorittaa päätetyn jäsenmaksun. Rinnakkaisjäseneksi voi helposti liittyä tästä. Rinnakkaisjäsenen jäsenkausi on aina varsinaisen jäsenen jäsenkaudesta 3 kuukautta myöhäisempi, liittymisajankohdasta riippumatta. Rinnakkaisjäseneksi kannattaa siis liittyä vasta silloin, kun varsinainen jäsen on jo maksanut vuosittaisen jäsenmaksunsa. Rinnakkaisjäsenen on asuttava samassa taloudessa varsinaisen jäsenen kanssa. Jos osoite on eri kuin varsinaisella jäsenellä, jäsenyyttä ei hyväksytä. Rinnakkaisjäseneksi liittyneet saavat jäsenkortin noin kahden viikon kuluttua liittymispäivästä.

Jäsenten osoitteita voidaan käyttää suoramarkkinointiin. Voit kieltää osoitteesi käytön tekemällä suoramarkkinointikiellon tästä. Lue lisää osoitteen käytöstä rekisteriselosteesta

Yhdistyksen vaihtaminen

Jos olet muuttanut ja haluat vaihtaa jäsenyhdistystä, voit ilmoittaa siitä muutoslomakkeella. Huom! Kun olet saanut uuden jäsenmaksulaskun ja haluat vaihtaa yhdistystä, älä tällöin maksa saamaasi jäsenmaksulaskua, vaan ilmoita liiton toimistoon, mihin yhdistykseen haluat vaihtaa jäsenyytesi. Postitamme sinulle uuden jäsenmaksulaskun, jolla voit maksaa uuden yhdistyksen jäsenmaksun. Jäsenkortti postitetaan noin kahden viikon kuluttua jäsenmaksun maksamisesta.

Voit vaihtaa jäsenyhdistystä myös kesken jäsenkauttasi. Yhdistyksen vaihtamisesta ei aiheudu sinulle kuluja. Suosittelemme kuitenkin yhdistyksen vaihtamista muutamaa kuukautta ennen jäsenkautesi päättymistä tai jäsenmaksulaskun saamisen yhteydessä ennen jäsenmaksun maksamista.

Yhdistyksestä eroaminen

Voit ilmoittaa erostasi muutoslomakkeella. Yhdistys voi erottaa jäsenen, jos jäsen on jättänyt jäsenmaksun maksamatta, eikä ole huomautuksen saatuaan suorittanut sitä asetetussa määräajassa. Jäsenyhdistysten säännöissä voi olla tästä erilaisia käytäntöjä. Jäsenyys päättyy automaattisesti, jos laskun jättää maksamatta. Jos laskun jättää maksamatta eikä ole ilmoittanut eroavansa, lähetetään laskusta muistutuskirje.

Lisätietoa jäsenyyksistä saat SF-Caravan ry:n jäsenrekisterinhoitajilta Päivi Fjällströmiltä puh. 03 615 3133 ja Antti Rätöltä puh. 03 615 3135 tai jasenrekisteri@karavaanarit.fi.