Suojapeite polkupyörälle kuljetukseen

Lauri Niittynen 07.08.2022 19:28

Löytyyköhän jostain suojapeite yhdelle polkupyörälle matkailuauton takatelineellä käytettäväksi?

Kahdelle niitä löytyy. Puuilon mallista arvosteltiin, että olisi pieni kahdelle ja saattaisi sopia yhdelle. Onko kokemuksia? Liian isoa ei viitsisi ottaa, ettei siitä tule mitään purjetta eikä älä hakkaamaan jos siihen ilmavirta osuu. Onkohan Bilteman selkeästi suurempi? Voikohan säilytyspeitettä käyttää, jos tekee kunnon paketin vaikka kuminauhojen avulla?

Juhani Backman 07.08.2022 20:53

Eikö isosta saa pienemmän? Ompelukone käymään jos ei löydy sopivaa löydy..

Toivo Koistinen 07.08.2022 20:56

https://www.tabena.fi/products/polkupyrn-kansi-fiamma-bike-cover-caravan?gclid=EAIaIQobChMI7o-Yo6W1-QIVQuuyCh2ZpgmpEAQYECABEgI9pPD_BwE
https://sahkopyorakeskus.fi/tuote/pyoran-sadesuoja/?utm_source=vertaafeed&utm_campaign=productfeed&utm_medium=cpc&utm_term=847&gclid=EAIaIQobChMI7o-Yo6W1-QIVQuuyCh2ZpgmpEAQYAiABEgJHXvD_BwE
https://hobbyhall.fi/fi/urheilu-ja-vapaa-aika/pyorat-potkulaudat-rullaluistimet-ja-skeittilaudat/polkupyoran-lisavarusteet-ja-tarvikkeet/muut-pyoratarvikkeet/polkupyoran-paallinen-dresco-musta?id=46423&mid=79928&gclid=EAIaIQobChMI7o-Yo6W1-QIVQuuyCh2ZpgmpEAQYByABEgIWmPD_BwE
Onko noista apua Tp


https://www.verkkokauppa.com/fi/product/706250/GZR-big-bag-suojapussi?gclid=EAIaIQobChMIp6jUm6i1-QIVSAWiAx0iJggpEAQYFyABEgJD_vD_BwE
muokattu: 7.8.2022 21:05
Lauri Niittynen 08.08.2022 06:59

Verkkokaupan pussi näyttäisi asialliselta. Onkohan noissa missään pusseissa huomioitu telineen kiinnitysvarsia? Omassa telineessäni ne ovat vielä silmukalla pyörän runkoon kiinnittyviä, joten pussin päältä puristaminen ei onnistu. Ja ompelukonetta ei ole sopivien reikien tekemiseen, mutta siihen voisi sopia jokin liimattava vahvikekangas.

Toivo Koistinen 08.08.2022 09:06

Miten jos halkasee siittä tuen kohdalta sen pussin jotta saa pujotetua sen paikalleen.
Miten sen vahvistaa ne halkeaman laidat, en siihen osaa neuvoa, koska nuo ompeluasiat on minulla, että minä hoitelen kamppeisini repeämät, ja reijät, niin korkeampi taho hoitaa sen korjailun oman mielensä mukaan ammattimaisesti meillä.
Sitten jos tarvii sitoa jotenkin niitä, nin autaisiko siihen tun sorttiset pressurenkaat. https://www.biltema.fi/vapaa-aika/puutarha/pressut-ja-peitteet/kiinnitysrenkaat-10-kpl-2000041953.
Tp

Timo Haapanen 08.08.2022 10:09

Teki mitä vaan niin pyörät ovat pölyssä käyttöön ottaessa. Siinä käy helposti niin että kun on oikein ne paketoinut ei tule kovin helposti otettua alas.

@timppa

Markku Hämäläinen 08.08.2022 14:04

Meillä on ollut ainoastaan satulat suojattuina niillä sinisillä kenkäsuojilla.
Pussi haittaisi peruutuskameran näkymää. Runkoputkien välistä näkyy ilman suojapussia, riittävästi.
Pyörien käyttöönotto vaatii joskus hieman pyyhintää, mutta se on helpompi kuin suojapussin viritys, lisäksi pyörien sitominen on helpompi tehdä ilman suojaa.

Lauri Niittynen 08.08.2022 16:27

Oma suojaustarpeeni on lähinnä voimansiirto, muulla pyörällä ei ole niin väliä, joskin olisi pieni bonus. Kun ketjuissa ja rattaissa on vähänkin öljyä, ne ovat kuivallakin ilmalla nopeasti täysin hiekkapölyssä, ja puhdistaminen on hankalaa. Voisi tietysti ennen reissua putsata täysin kuiviksi, jos viitsisi, mutta eipä sekään turhan helppoa ole ja homma pitäisi uusia joka käytön jälkeen. Satulan ja muun saa pyyhkäistyä kuivana tai märkänä helposti puhtaaksi.

Voisihan voimansiirron paketoida jätesäkkiin tai pariin tai muuhun muoviin. Kelmutuskin olisi vaihtoehto.

Toivo Koistinen 08.08.2022 18:14

Kyllä se kunnollinen suojapussi on aina parempi kun ilman jos se on kunnolla sopiva, ja suljettu. Paljon näkyy olevan autojen perässä nin kulkevia jalgarattaita.
Monta on lastia minun mukana pressun alla kulkenut leipomotarvikkeista eläinten rehuun ja muuta siltä väliltä
Tietysti jos oikeen haluaa nin ellei auton tavaratilaan mahdu, niin koukku, ja kuomukärri perään, niin kyllä, ja mene samala muutakin tarvekalua siinä.

Markku Hämäläinen 08.08.2022 18:15

En kokenut ketjujen likaantumista mitenkään ongelmalliseksi.
Liikuimme autolla Italiaa myöten, tosin asfalttiteillä.
Ehkä jos liikkuu paljon hiekkateillä se likaantuminen voi olla ongelma.
Euroopassa pl. Suomi oli reiteillä hiekkateitä vähemmän
Nyt viime vuosina liikkuminen on jäänyt vähiin.

Toivo Koistinen 08.08.2022 18:27

https://tarvikekauppa.bestcaravan.fi/verkkokauppa/288/Py%C3%B6r%C3%A4telineet%2C%20py%C3%B6r%C3%A4huput%2C%20kattokaiteet%2C%20tikkaat/14733/Ultra%20Box%20Fiamma%20360L
Tuosa on peli, ettei sotkeennu, ja helppo laittaa pyörä sisään, ja ulos säilöstä.
Tp

Markku Hämäläinen 08.08.2022 19:50

Tuhon boksiin mahtuu korkeintaan lasten pyörät

Timo Haapanen 08.08.2022 20:43

Kuljetin puhtaita pyöriä yli kymmenen vuotta ja sen mahdollisti ruma laatikko auton takana. Muuta täysin toimivaa keinoa ei ole. Laatikossa oli pyörien lisäksi pöytä ja pyykkiteline.

Nyt ei pyöriä enää mukana pidetä ja laatikko on kutistunut pyörätelineen seinän puolelle sisältäen pöydän ja pyykkitelineen.

Laatikkokuva on Stellplatzilta Pöhlin padolta Saksasta ja kutistunut laatikko on Pultuskin linnan Stellplatzilta Puolasta.

@timppa

Jari Ahola 10.08.2022 09:47

Kokoemusta 20 vuotta 2-4 fillaria reissussa rahdanneena (m-vaunulla ja -autolla) eri näköisissä telineissä on useamman kymmenen tuhannen kilometrin verran. Jäämerta, Atlantia, Adrianmerta, Pohjanmerta ja Välimerta käyty läträämässä ja aina fillarit mukana. Vaunussa aisalla ja autolla takaseinällä sekä nykyisin takatallissa.

Fiamman suojapussia mulla 2 eri kokoa, mutta totuus niistä on se, että vesitiiviitä ne ei ole, eikä pölyltäkään suojaa.. jostain raosta vesi ja pöly pääsee kuitenki vaikka sadetta pitäisikin. Aivan pussiksi pakkaamalla vesisateessa jäi pussin pohjalle useita litroja vettä. Virosta alaspäin etelään, vesi seisoo teillä sateella ja sumu perässä sitten isoa. Edes yhtä pyörää ei pussiin saa niin napakasti paketoitua ettei suojapussi pumppaisi ilmaa sisään ulos - kokeiltu on. Takakamerasta ajonaikana on tullut katsottua livekuvaa - pussin pumppaus perätuulissa vetää sen veden ja pölyn sisään..
Aikoinaan katselin sakun ison takaluukun avaamista ja fillareiden nostelua siitä, totesin että "tuo on tavoite"..

Aika sulkeiset oli 4 fillarin purku/pakkaaminen/pussittaminen telineeseen.

Tapio Pankka 10.08.2022 13:23

Tähän voisi joku P. Peloton suunnitella sellaisen vaatesäilytyspussin tapaisen pussi, josta ilma imetään pois. Ei lepata ja olisi vesi/pölytiivis.
Idea käytettävissä 10%:n provisiolla mahdollisesta myyntituotosta.

Veli-Pekka Merikallio 10.08.2022 16:21

Kolmekymmentä vuotta ovat pyörät aina olleet mukana reissatessa, ilman pussukoita, meidän emännällä kun pysyy riepu kädessä, harvemmin sitä on edes tarvittu, se tuo auton peräosa kun on hyvin tuulettuva.

Bilteman pusseille on ollut käyttöä sähköpyörien talvisäilytyksessä pannuhuoneen lämmössä, ei tarvitse keväällä edes pölyjä pyyhkiä, rasvaa ketjuihin ja menoksi.

Tapio Pankka 10.08.2022 17:06

Pussukan käyttöhän on täysin vapaaehtoista!
Itse en juuri sitä käyttänyt luomupyörien aikaan. Nyt sähkö pyörien kanssa kylläkin. Kosteutta, eikä pölyä se ei estä pyöriin pääsemästä. Rankkasateen ja lätäköitä loiskumisen kylläkin.
Eräs henkilö raportoi 5000€ maksaneen sähköpyörän lopettaneen toiminnan jäätyäään sateeseen. Sitä välttääkseni olen nyt pussukka käyttänyt.

Timo Haapanen 10.08.2022 17:18

Tietysti pussittamisen vaiva on erilainen jos esim. ajaa suoraa Espanjaan, purkaa siellä ja muutaman kuukauden kuluttua sama toisinpäin.

Me olemme tähän asti olleet 1-4 päivää paikoillaan ja kyllä pyörät oli saatava nopsaan esille. Vaimo on aina ollut arka ajamaan pyörällä vilkkailla kaduilla ja viime aikoina pyörät ovat jääneet pienelle käytölle joten jo yksi kevätreissu on tehty ilman pyöriä. Muutaman kerran olisivat olleet tarpeelliset mutta näillä mennään. Lähtihän siinä n. 30 kiloa painoa samalla.

@timppa

Jari Ahola 11.08.2022 10:06
Timo Haapanen

Tietysti pussittamisen vaiva on erilainen jos esim. ajaa suoraa Espanjaan, purkaa siellä ja muutaman kuukauden kuluttua sama toisinpäin.

Me olemme tähän asti olleet 1-4 päivää paikoillaan ja kyllä pyörät oli saatava nopsaan esille. Vaimo on aina ollut arka ajamaan pyörällä vilkkailla kaduilla ja viime aikoina pyörät ovat jääneet pienelle käytölle joten jo yksi kevätreissu on tehty ilman pyöriä. Muutaman kerran olisivat olleet tarpeelliset mutta näillä mennään. Lähtihän siinä n. 30 kiloa painoa samalla.

@timppa

Juurikin noin - onko päivittäiselle pussittamiselle viitseliäisyyttä, ja auttaisiko edes. Sitähän aiheen aloittaja kokemuksilla kait hakee. Tarjolla on paljon mielipiteitä tarpeettomuudesta.

Veli-Pekka Merikallio 11.08.2022 17:23

Tapio kertoo yhdestä tapauksesta, että sähköpyörä ei kestä sadetta, voihan surku.

Meidän molemmat sähköpyörät kulkevat myös sadekelillä, kuljetuksesaa akut ovat kuitenkin sisätiloissa, pehmeällä penkillä, luultavimmin tärinää ja töyssyjä paossa.

Noh, asioitahan tapahtuu laidasta laitaan, lienee viisainta vain luottaa maalaisjärkeen, omiin silmiin ja korviin.

Lauri Niittynen 11.08.2022 17:52
Jari Ahola

Juurikin noin - onko päivittäiselle pussittamiselle viitseliäisyyttä, ja auttaisiko edes. Sitähän aiheen aloittaja kokemuksilla kait hakee. Tarjolla on paljon mielipiteitä tarpeettomuudesta.

Pakko jotain on tehdä. Varmaan kun ajelee asvalttiteitä pohjoiseen/itään Suomessa, eka pyöräily onnistuu. Mutta sitten tulee hiekkateitä ja ketjut ja rattaat imevät pölyn, joka muutoin menisi takaseinään. Kokemuksesta niissä on parin millin hiekkapölykerros eikä sellaisella voi polkea. Ehkä mummopyörällä voisi käydä kaupassa (paitsi että niihin on niin pitkä matka), mutta muutoin pyörä jää telineeseen.

(Osittaisen) pussittamisen vaihtoehto voisi olla akkukäyttöinen painepesuri. Pesuainevettä pintoihin ja huuhtelua luonnonvesillä ympäristöstä huolehtien. Rätittämällä ketjujen ja rattaiden pesu ei onnistu. Ja vahapohjainen ketjuöljy olisi vähemmän tahmeaa pölynimijää.

Takaovellinen retkeilyauto on pyöräilijälle hyvä ratkaisu. Pyörä(t) mahtuu ajon ajaksi sisälle ja on helppo nostaa ulos pysähtyessä.

Jari Ahola 12.08.2022 09:50
Lauri Niittynen

Pakko jotain on tehdä. Varmaan kun ajelee asvalttiteitä pohjoiseen/itään Suomessa, eka pyöräily onnistuu. Mutta sitten tulee hiekkateitä ja ketjut ja rattaat imevät pölyn, joka muutoin menisi takaseinään. Kokemuksesta niissä on parin millin hiekkapölykerros eikä sellaisella voi polkea. Ehkä mummopyörällä voisi käydä kaupassa (paitsi että niihin on niin pitkä matka), mutta muutoin pyörä jää telineeseen.

(Osittaisen) pussittamisen vaihtoehto voisi olla akkukäyttöinen painepesuri. Pesuainevettä pintoihin ja huuhtelua luonnonvesillä ympäristöstä huolehtien. Rätittämällä ketjujen ja rattaiden pesu ei onnistu. Ja vahapohjainen ketjuöljy olisi vähemmän tahmeaa pölynimijää.

Takaovellinen retkeilyauto on pyöräilijälle hyvä ratkaisu. Pyörä(t) mahtuu ajon ajaksi sisälle ja on helppo nostaa ulos pysähtyessä.

Juurikin noiden monirattaisten vaihdekoslien kohdalla pöly ja sadekelien sotkut on ikävä riesa takatelineessä pitämisessä. Reilu 10 v sitten ostin Ohlsonilta akkukäyttöisen tupsytistä ladattavan/käytettävän matalapainepesurin. Näkyy aiemman viestin 3. kuvassa (vihr. 18L säiliö) - käytännössä aina reissussa mukana, talvisinki. Mukana mm. "koiraharjasuutin" kun on rekkujakin matkassa - ja on sillä hautakiviä pesty, ja jopa matkailuautoakin usein.. pesuaineena Pineline ja lämmintä vettä autosta.

Kunhan pesee telineeltä noston yhteydessä ennen ajamista, ettei murskaa pölyä vahan/öljyn sekaan - sen jälkeen ei lähde irti vesipesulla ilman liottimia, jolloin lähtee voitelukin..

Toivo Koistinen 13.08.2022 08:32

Yksi mahdollisuus on jos haluaa tosihyvän, ja omalle mitoituksellle sopiva, tehdä kuljetusboksi sille pyörälle vesivanerista, tai muovista.
Muovilevyjähän on moneen lähtöön. Kulmat vaikka alumiinisesta kulmaraudasta.. Semmosiia olen nähnyt joskus asuntoautojen peräsä pyörän kuljetus telineessä, ja jopa takaseinään kiinnitettynä
Sittenhän on mahollista jos vetokoukku, niin kuomuperävaunu, niitähän on moneen lähtöön, kulkee muutakin tavaraa samalla
Tp


Tul bvain ajatus siittä, että jos on parin tonnin sähköpyörä, nin pari tonnia, ja saa jo kärryn kuomuineen sitä kulettamaan. Tai sitten tehhä, teettää boksi hyvä
muokattu: 13.8.2022 08:48
Lauri Niittynen 14.08.2022 14:30

Jossain vaiheessa kannattaa jo jättää oma pyörä kotiin ja kokeilla kohteessa erilaisia pyöriä. Voisi innostua ostamaan kotiinkin isopyöräisen maasturin, läskin tai sähköavusteisen.

Toivo Koistinen 14.08.2022 15:45

Tottahan se on. Tosin meillä ei ole pyöriä mukana, van jallaan kuletaan leireillessä kuten nytkin kun pikkureisu ajeltiin viikolla.
Mutta polvinivelet alkaa olla, ja minä ajelen vanhalla Norjalaispyörällä, kai jostain 60 luvulta se tässsä kotnurkissa. Tosin vain maantiellä, koska mehtään ei ennää tehe mieli, se aika on historiaa,, että pitäisi tasailla mäkiä.
Tosin siinä on kolme vaihdetta, jotka toimii tavallaan sähkönä, mutta mutta.
Tp

Osallistuaksesi keskusteluun siirry jäsenkirjautumiseen tai vierailijoille tarkoitettuun Facebook-tunnistautumiseen.