Renkaiden ilmanpainemittarit

Hannu Mankisenmaa 30.04.2022 11:55

Ostin uudet renkaat ja tarkistin kotona rengaspaineet, niin 3-mittaria näytti noin 0,3 kg enempi, kuin liikkeessä. Soitin rengasliikkeseen, onko tullut virhe, vai valehteleeko minun mittarit, yksi mittari oli uusi, toki hinta noin 10€. Menin rengasliikkeseen mittarit mukana ja tarkistettiin, niin heidän ammattikäyttöön Michelin-mittarit näytti 0.3 kg vähemmän, kuin omat "halpismittarit". Itse olen näköjään ajanut liian pienillä rengaspaineilla, myös moottoripyörällä. Kannattaa ottaa selvää mitä lukemia todellisuudessa renkaisiin laittaa.

Lauri Niittynen 30.04.2022 12:11

Yleensä renkaisiin sopii jonkinlainen painealue ja kannattaa kokeilla niitä vaikka sillä vähän heittävällä mittarilla. Kun sopiva paine löytyy, mittarin pitää vain toistaa tulos mittauksesta toiseen eikä absoluuttinen heitto haittaa. Ja paineita voi säätää tuntemuksien ja lämpenemisen mukaan. Selkeästi vajaapaineinen rengas lämpiää ajossa. Jos ei lämpiä, 0,3:n vajaus ei taida vaikuttaa.

Mahtaako liikkeenkään mittaria olla kalibroitu tarpeeksi usein ja onko se saanut sen jälkeen siipeensä. Mikä on mitta-alue analogisessa mittarissa. Digitaaliset taitaa olla usein melko tarkkoja.

Heimo Turunen 30.04.2022 21:40

Noita on testattu mutta mallit muuttuu kuten valmistajatkin liikkeiden valikoimissa. Se vanha mekaaninen kynämalli on hyvin tarkka paineiden tarkastamiseen joskin hankalampi käyttää.

Hannu Mankisenmaa 06.05.2022 08:49

Googletin testiä mittareista, niin eräässä testissä tarkimmat olivat bilteman digimittarit ja hinta alle 10€. Onkohan hyvää/halpaa olemassa.

Heimo Turunen 07.05.2022 23:42

Bilteman kamoissa voi olla hyvä tuote tänään mutta huono huomenna. Samaan varmaan moni muukin butiikki sortuu, valmistaja vaihdetaan taloudellisista tai tuotannollisista syistä.

Alpo Kontinaho 09.05.2022 21:41

Mulla ollu painemittarina Moskvits Eliten-66 matkassa tullut.Vaan toissakesänä aloin epäillä sen näyttöä vialliseksi ja ostin Kärkkäiseltä uuden. Mutta suotta ostin kun täysin saman lukeman kumpikin antaa. A.K

Osallistuaksesi keskusteluun siirry jäsenkirjautumiseen tai vierailijoille tarkoitettuun Facebook-tunnistautumiseen.