Ikkunaturvalliset pesuaineet

Lauri Niittynen 11.05.2022 11:21

Joku vanha päätti pilata aloittamani ketjun, joten poistin sen.

Kysytäänpä uudelleen, onko kellään tiedossa muovi-ikkunaturvalliseksi todettua tai valmistajan taholta sellaiseksi vakuutettua tehopesuainetta ja joka puhdistaa kunnolla ilman mekaanista hankausta?

Pineline Tehopesu näkyy olevan erilainen, ei emäksinen, kuin viimeksi kokeilemani Wurthin Woimapesu. Tehopesu lupaa jättää pintaan vahamaisen kalvon, ilmeisesti mäntyöljyä, joka ei ole toivottu autonpesussa. Pinta pitäisi siis saada puhtaaksi, pinnoitteet tulevat eri pullosta.

Timo Haapanen 11.05.2022 11:48

Kyllä taitaa Lauri olla pineline yhtä emäksinen kuin woimapesukin.
https://www.puuilo.fi/pineline-tehopesu-4l

Noissa tuoteissa jäljet johtaa sylttytehtaalle Riihimäen viereen.

@timppa

Lauri Niittynen 11.05.2022 13:31

Valmistaja mainostaa: "Yleisimmin markkinoilla olevissa pesuaineissa on korkea pH arvo (pH yli 12), jolloin pesuteho perustuu syövyttämisilmiöön ja siksi monet pesuaineet joudutaankin luokittelemaan syövyttäviksi. Mäntyöljyliuottimessa tilanne on toinen, koska pesuteho perustuu liuottamiseen eikä syövyttämiseen. Alkuperäinen Pineline Tehopesu soveltuukin lähes kaikkeen yleispuhdistukseen aina saunan pesusta mattojen pesuun ja autonpesuun saakka."

Woimapesun käyttöliuoksen pH on 11, Tehopesun 8,2. Asteikkohan on logaritminen, niin tuo taitaa olla ihan merkittävä ero. Mutta laimein käyttöliuos on vain parin prosentin vahvuista, että tiedä saako sillä mitään puhtaaksi ilman mekaanista työtä. Täytyy kokeilla tuota Woimapesua henkilöautoon pesuharjan kanssa.


Tehopesun tietoja eli pH raakana ja laimennettuna yhteen prosenttiin: Olomuoto ja väri kellertävä neste pH-arvo (20 ºC) 10,7 pH-arvo (1 p-%, 20 ºC) 8,2 Suhteellinen tiheys 1,03
muokattu: 11.5.2022 17:07
Timo Haapanen 11.05.2022 13:46

Linkin tiedoissa on pH 10,7 Onko sitten eri seoksia myynnissä.

@timppa

Toivo Koistinen 11.05.2022 18:27

Mennenekö aiheen viereen. Mutta pohtinnu, kun puhutan noista erimoisista kestokiilto pinnotteista.
Niin miten ne toimii, tarviko niitä putsatessa kun suihkutella, ja kauanko semmonen kestää, että pitää uusia.
Kuin kova homma semmosen laitto on.
Että onko paremmus ero iso, jos vertaa, että muutama kerta vahaa kapineen, kun pesee, ja sitten käytön jälökin kevyt pesu, ninkun minä olen kymmenet vuuet elelly noitten kanssa.
Tp

Antero Virkkala 12.05.2022 09:12

Uuden painepesurin myötä (vanha Kärcher 5.85 kesti 16 vuotta) katselin Youtube-videoita mm. lisävarusteista. YT tarjosi minulle JyväsCaravanin videon, jossa asiansa osaavan oloinen nainen pesi asuntoautoja ja -vaunuja. Hän kehotti käyttämään neutraalia pesuainetta, joka saa vaikuttaa hyvän aikaa ja joka pestään sitten puhtaalla harjalla.

Vanha tuttu ulkokalusteiden pesuaine Tolu näyttää olevan varsin emäksinen, pH > 10. Lienee vastaavaa kuin trendikkäämmältä kuulostava Pineline. Mutta autotallista löytyy kahta lajia Kärcherin aineita. Viiden litran kanisterissa oleva sininen Car Shampoo ilmoittaa pH:ksi n. 8,5. Siis lähellä neutraalia. Uuden K5 Premiumin mukana tullut kolmikulmainen pullo, joka tulpan irrottamisen jälkeen laitetaan suoraan pesurissa olevaan pitimeen, sisältää ainetta nimeltä Universal Cleaner, jonka pH on etiketin mukaan vähän yli 7. Siis niin neutraali kuin olla voi. Kärcherin tuoteturvallisuustiedotteen mukaan pH on 6 - 8. Pullon ranskankielinen etiketti antaa arvon 7,3 mutta englannin- ja saksankielisissä etiketeissä pH:ta ei ilmoiteta. Samasta sarjasta löytyy myös 3-in-1 Plastic Cleaner. Sen pH on 7,4.

Timo Haapanen 12.05.2022 11:54

Alkaa Pinelinekin olla vanha tuttu kun parikymmentä vuotta sitä on ollut. Tolun nimi on kyllä vakuuttavampi.

@timppa

Markku Hämäläinen 12.05.2022 15:48

Minä olen käyttänyt Eko Sol-pesuainetta, enkä ole havainnut mitään ongelmaa ikkunoiden kanssa.
https://www.alfakem.fi/PRO_TEOLLISUUS/EMAKSISET_PESUAINEET/EKO_SOL

Tosin olen toiminut sen, kuten kaikkien pesuaineiden kanssa huuhtomalla aineet pois mahdollisimman nopeasti harjauksen jälkeen. Myös tiivisteet kiittää toiminnasta.
En ole havainnut mitään hyötyä niiden liottamisesta seinillä.

Timo Haapanen 12.05.2022 16:43

Eko-Sol pH 11-12

https://www.alfakem.fi/PRO_TEOLLISUUS/EMAKSISET_PESUAINEET/EKO_SOL

Taitaa olla kaikki hyvät vahvasti emäksisiä.

@timppa

Veli-Pekka Merikallio 12.05.2022 18:35

Jospa se vahva emäksisyys onkin niiden salaisuus tarkoituksensa toteuttamiseen eli puhdistukseen.

Omituisesti tuli tuosta ph:sta koko jutun ydin. Markun kanssa samaa mieltä, Pinelinellä pesu ja runsas huuhtelu perään, ei mitään ongelmia ja tuloksena puhdas ja kaupan päälle kiiltävä pinta kuin...., eikä kaipaa mitään vahauksia. Panenpa myöhemmin kuvia, kun viitsin ensin pestä autoja.

Lauri Niittynen 13.05.2022 07:09

Happoja ja emäksiä käytetään tunnetusti juuri puhdistusvaikutuksen takia, se ei ole suoranainen ongelma, jos materiaalit sen kestävät. Muovit kestävät varsin hyvin, paremmin kuin metallit, mutta huonommin kuin lasi.

Jos joku kaipaa rasvankiiltävää pintaa, niin ei siinä mitään. Joskushan autot saatiin kiiltämään polttoöljyllä, mutta maalipintaa se ei suojannut ja lika tarttui siihen todella nopeasti. Kyselin siis puhdasta pintaa tuottavaa pesuainetta, jonka avulla autoon saisi oikeaa pinnoitetta, Korrek Prota vai vahaa. Sinänsä on samantekevää kiiltääkö auto vai ei.

Timo Haapanen 13.05.2022 11:04

Kyllä pH on se ratkaiseva asia. Kahdella kodin aineella, kylppärin happamalla ja keittiön emäksisellä saa ihmeitä aikaan. Yllättävää on käsiastianpesuaineiden ja yleispesuaineiden neutraalisuus.

http://siivousaineet.com/ph

https://yhteishyva.fi/koti/pesuaineet-vertailussa/article-513038

@timppa

Osallistuaksesi keskusteluun siirry jäsenkirjautumiseen tai vierailijoille tarkoitettuun Facebook-tunnistautumiseen.