Ikkunanpielen kupruilu

PERÄLÄ TOMMI 16.09.2008 22:09

Onko kokemusta saako sisäpuolen ja ulkopuolen ikkunatiivisteen välissä olevan muovin kupruilla ? Eli kysymyksessä on muovi joka tulee näiden kahden tiivisteen väliin ikkuna aukon kohdalla. Pelkään että kun tuo ikkunapieli pullistelee, ikkunanpielen reunassa oleva tiiviste ei ole pitävä ja kosteus voisi päästä sitä kautta seinärakenteeseen.

JANHONEN MATTI 16.09.2008 22:55

Muivi voi kupruilla ihan muista syistä kun kostumisesta. Muovi kun ei kosteuteen reakoi muotoaan muuttamalla. Asian voi helposti tutkia avaamalla ikkunarakenteen sisäpuolen muovin. Se tapahtuu siten, että poistat suojatulpat ja avaat niiden alla olevat ruuvit. Ruuvari on tässä hommassa hyvä apu. Ikkuna on yleensä asennettuna hyvin väljään reikään ja mahdollisen vuodon havaitse lampulla kyllä helposti. Yleisemmin vuoto ilmasee itsensä siten, että sisäikkunan alareunasta seinä värjäytyy, kun kostea pölynsekainen kosteus valuu seinälle. Moni on kyllä saanut saman aikaan pesemällä autoa liian läheltä painepesurilla.

PERÄLÄ TOMMI 17.09.2008 16:02

Tässä on varmaankin erilainen ikkunanarakenne mitä kuvailit.

Ikkunan pielessä on sisä ja ulkopuolella tiiviste. Toinen puoli tiivisteestä tulee seinään ja toinen ikkuna-aukon puolelle. Ikkuna-aukossa on muovi joka tulee ulkopuolisen ja sisäpuolisen tiivisteen väliin. Tämä muovi kupruilee, siten että tiivisteen ja kupreilevan muovin väliin jää joissain kohti aukkoja. Tämä kumitiiviste on yhtenäinen, eli tulee myös tämän muovin alle. Tämän kommentin sain paikallisesta liikkeestä.

Tuo tiiviste on vaan kiinnitetty nitojan niiteillä ikkuna-aukon runkoon. Käytännössä tuossa on mahdollista että sisäpuolinen ikkunakosteus valuu noista kupruilevien muovi "listojen" välistä niittien kautta runkoon. Tämän näkivät riskinä myös huoltoliikkeessä.

LAHTI ANTTI 17.09.2008 16:43

Auttaisi ehkä, jos kertoisit mikä vaunu, vm.,tyyppi on kyseessä. Silloin voisi hahmottaa paremmin asian ja kohteen.

PERÄLÄ TOMMI 17.09.2008 16:50

Vaunu on adria classica vm 2005. Vastaavanlaisia ikkunarakenteita olen nähnyt muissakin vainuissa.

PERÄLÄ TOMMI 17.09.2008 18:20

Jonkinlaisen kuvan saa tilanteesta linkistä olevasta kuvasta. Keittiön ikkunassa ko vaunussa samanlainen rakenne mitä meillä. http://www.nettikaravaani.com/viewVehicle.php?id_travel_truck=1269135

KOSKINEN OLLI J 17.09.2008 23:02

Arvelen sen muoviliuskan olevan vain koriste osa. Muoviliuskan tiiviys kumiin nähden ei liene vedenpitävä, joten jos ikkunasta valuu kondensoitunutta vettä kyllähän on mahdollista että se kulkeutuu muovilistan alla ja sieltä nitojanreijistä runkorakenteeseen. Sattuu olemaan samanlainen ikkuna omassa kulkinessani, mutta siinä ei ole nitojanreikiä, vaan on kiinnitetty liimalla kumitiiviste runkoon.

Jos haluaa varmuuden ikkunan alusen kosteustilanteesta, parhaiten sen saa ostamalla piikkikosteusmittarin ja mittaamalla itse. Rautakaupasta saa piikkikosteusmittarin muutamalla kympillä. Googlettamalla hakusanaa piikkikosteusmittari, löytyy tietoa kyseisistä mittareista. Ikkunaa pitkin ei pitäisi valua kondenssivettä merkittäviä määriä, tuuletusta ja esilämmitystä parantamalla veden kondensoituminen vähenee.

PERÄLÄ TOMMI 18.09.2008 12:55

Kyllä tässäkin tapauksessa näyttä tämä tiiviste olevan liimalla(butyyli massa), mutta huoltoliikkeen mukaan tuossa olisi vielä niititkin pitämässä tiivistettä paikoillaan.

Vuosi sitten teetin kosteusmittauksen eikä tuossa mitään ollut. Tuo muoviliuska on ruvennut vasta tämän kesän jälkeen kupruilemaa ja siinäkin lähinnä kulmista mistä se laskeutuu sivuosalta alas. Eikä edes kaikissa ikkunoissa vaan kahdessa ikkunassa, yhdessä kulmassa. Huoltoliikkeen mukaan tuo on "normaali" ja kuuluu normaaliin huoltotoimenpiteeseen vaihtaa nuo. Esittivät että tuota voi myös lämmittää ja sitä myötä venyttää/taivuttaa listaa alkuperäiseen paikkaansa. Tuota kokeilin hiustenkuivaajan avalla ja sehän näytti toimivan. Lista ei enään oikaise alakulmista, vaan menee aikalailla ikkupielen mukaan.

Tulevasta olinkin huolissani, kun tulee talvi ja tuota kondensio vettä rupeaa taas muodostumaan. Totta on ettei sitä nyt hirveitä määriä tule, riippuen noista aiemmin mainituista asioista ja lisäksi henkilömäärästä ja ulkolämpötilasta. Kova pakkanen kosteutta tulee enempi.

Osallistuaksesi keskusteluun siirry jäsenkirjautumiseen tai vierailijoille tarkoitettuun Facebook-tunnistautumiseen.