World Camping Day 29.6. - nyt ensimmäistä kertaa

World Camping Day 29.6. - nyt ensimmäistä kertaa

29.6.2022

Kesäkuun 29. päivänä vietetään Maailman leirintämatkailupäivää. World Camping Day on Maailman matkailujärjestö UNWTO:n kalenteriin rekisteröity virallinen huomionosoitus leirintämatkailulle, jota juhlistetaan nyt ensimmäistä kertaa.

Maailman leirintämatkailupäivän juuret ulottuvat apostolien aikakaudelle. 29. kesäkuuta on apostoleista Pietarin ja Paavalin nimipäivä sekä marttyyrikuoleman muistopäivä. Paavalin tiedetään olleen teltantekijä ja sen aikakauden maailmanmatkaaja.

Leirintämatkailu on kehittynyt merkittäväksi vapaa-ajan- ja lomanviettomuodoksi. Siitä on tullut merkittävä tulonlähde ja työllistäjä tuhansille ihmisille, matkailun vastuullisuutta käytännössä toteuttaen.

Kansainvälisen leirintämatkailujärjestö F.I.C.C.:n presidentti João Alves Pereiran sanoin Maailman leirintämatkailupäivä on ilon päivä kaikille ulkoilun ystäville ja luontoa rakastaville - lapsille, nuorille ja aikuisille ympäri maailman – ystävyyttä, rauhaa ja ymmärrystä muita kulttuureita kohtaan korostaen. Näinä aikoina nuo arvot ovat ajankohtaisempia ja kaivatumpia kuin vuosikymmeniin.

Leirintämatkailijoiden asiaa Suomessa ajava SF-Caravan ry on Pohjoismaiden suurin leirintämatkailijoiden järjestö, jossa on jäsenenä 67 000 harrasteen parissa viihtyvää perhettä. SF-Caravan ry:n puheenjohtaja Olli Rusi painottaa leirintämatkailun tuovan hyvinvointia niin harrastajille itselleen kuin myös heidän vierailujensa kohteille. Moniin aikamme haasteisiin leirintämatkailu on osa ratkaisua, ei osa ongelmia.

Leirintämatkailun tunnelmaan pääset Maailman leirintämatkailupäivänä julkaistujen videoiden myötä.
Karavaanarielämää - Vapaus liikkua
Karavaanarielämää - Vapaus liikkua (15 s)

YouTube-linkit ovat vapaasti jaettavissa ja videoita on lupa näyttää tilaisuuksissa ja tapahtumissa.

SF-Caravan ry