Vuoden karavaanari ja Vuoden yhdistys palkittiin Caravan Show:ssa

Vuoden karavaanari ja Vuoden yhdistys palkittiin Caravan Show:ssa

10.1.2014

SF-Caravan ry on nimennyt espoolaisen Anssi Siukosaaren Vuoden karavaanariksi ja SF-Caravan Turku ry:n Vuoden yhdistykseksi. Valinnat julkistettiin Caravan Show-messujen avajaisissa Turussa. Leirintämatkailun valtakunnallisen liiton SF-Caravan ry:n perustamisesta tulee kuluneeksi tänä vuonna 50 vuotta.

Vuoden karavaanari 2013 - Anssi Siukosaari

Anssi Siukosaari, 78, on pitkäaikainen karavaanari, joka on tehnyt varsinaisen elämäntyönsä auto- ja liikennetoimittajana, viestinnän kouluttajana ja yrittäjänä sekä monien historiateosten ja oppikirjojen kirjoittajana. Aktiivisena karavaanarina Siukosaari on seurannut SF-Caravanin perustamisen ja kehittämisen alkuaikoja. Hän on itse vaikuttanut henkilökohtaisella panoksellaan alkuaikojen SF-Caravanin toimintaan, kuten nykyisen liitto-organisaation ensimmäisten sääntöjen laatimiseen.

Anssi Siukosaari oli SF-Caravanin ”tekton” eli teknisen toimikunnan puheenjohtajana vuosina 1969-1971. Siukosaaren kokoaman asiantuntijaryhmän tehtävinä olivat mm. silloin uuden ja tuntemattoman järjestön jäsenistön turvallisuusneuvonta, tekninen apu matkailuvaunujen käytössä sekä viranomaisyhteistyö mm. liikenteen, katsastusmääräysten ja ajoneuvotekniikan kysymyksissä. Siukosaari toimi myös merkittävänä yhteyksien tekijänä kuluttajajärjestön ja matkailuvaunukauppiaiden välillä. Ajoneuvojen käyttöön ja tekniikkaan perehtyneenä liikennetoimittajana hän kirjoitti matkailuajoneuvoista, alan uutuuksista ja uutisista. Siukosaari piti tiedotusvälineissä koko matkailuajoneuvoalaa esillä, ja vaikutti merkittävästi alan tunnettavuuden ja arvostuksen kasvuun.

Viime vuosina Anssi Siukosaari,  SF-Caravanin jäsen numero 79, on ollut aktiivinen Caravan-lehden ”Oi niitä aikoja”-palstan kirjoittaja. Lehtijutuissaan Siukosaari tekee tärkeää kulttuurityötä kertomalla mielenkiintoisesti matkailuajoneuvojen tekniikasta, ominaisuuksista ja käytöstä menneiden vuosikymmenten aikana. Kirjoitustyön ohessa Siukosaari on toiminut aktiivisesti entisöityjen matkailuajoneuvojen harrastajien kokoavana voimana, messuosastojen henkenä ja viime syksynä käynnistetyn  SF-Caravanin Nostalgia-kerhon perustajajäsenenä.

SF-Caravan ry:n 50-vuotisjuhlavuosi 2014 avattiin historiakirjan ”Loma edessä, mökki takana”-kirjan julkistamisella. Historiakirjan ohjausryhmätyössä Siukosaarella oli keskeinen merkitys ajoneuvojen, matkailuajoneuvokaupan ja järjestötoiminnan alkuaikojen vaiheiden asiantuntijana.

Vuoden karavaanarin nimennyt SF-Caravan ry:n liittohallitus perustelee valintaansa myös sillä, että Anssi Siukosaaren yhteistyövalmius, sitoutuneisuus järjestön arvoihin ja pitkäaikainen, tuloksellinen työ karavaanareitten hyväksi ansaitsee tulla palkituksi ”Vuoden karavaanari”-tittelillä.”.

Anssi Siukosaari sai vuodeksi haltuunsa Unto Vuolan lahjoittaman kiertopalkinnon. Tunnetuimpia Vuoden karavaanareita ovat olleet mm. ministeri Pertti Paasio, enduro-moottoripyöräilyn maailmanmestari Kari Tiainen, tv-ohjaaja Sirpa Teräs ja viihdetaiteilija Kari Salmelainen.

Vuoden yhdistys 2013 - SF-Caravan Turku ry

SF-Caravan Turku ry on perustettu 15.6.1969. Yhdistys on SF-Caravan ry:n aktiivisimpia jäsenyhdistyksiä. Yhdistyksen jäsenmäärä vuoden 2013 lopussa on 1 623.

SF-Caravan Turku ry on ollut toimintansa aikana moneen otteeseen järjestämässä suurtapahtumia, kuten valtakunnallisia karavaanipäiviä, Caravan Show-messujen yhteydessä olevia karavaanareitten treffejä sekä Pohjoismaisia Karavaanipäiviä. Pohjoismaiset Karavaanipäivät on järjestetty Turussa vuosina 1971, 1993 ja 2013.

Yhdistyksellä on hoidossaan Vehmaalla oleva Kesäniemen leirintäalue. Lisäksi yhdistys hoitaa Ruissalon talvileirintäaluetta Turun Saaronniemessä. Yhdistyksellä on myös Turun seudulla olevia käyttösopimusalueita Yläneellä, Mynämäellä ja Livonsaaressa.

SF-Caravanin hallitus arvostaa yhdistyksen toiminnan monipuolisuutta ja jäsenlähtöisyyttä. Yhdistys on vuosien ajan osoittanut hyvää talkootyöhenkeä, organisointikykyä ja ammattitaitoa suurten karavaanaritapahtumien järjestelyissä. Myös yhdistyksen tiedotus, jäsenlehti ja internet-sivut on hoidettu nykyaikaisesti ja tehokkaasti.

Yhdistyksen puheenjohtajana toimii Pentti Groth.

Lisätietoja:              

SF-Caravan ry:n toiminnanjohtaja Timo Piilonen, puh. 050 592 6561      
Vuoden karavaanari, Anssi Siukosaari, puh. 0400 443 593
SF-Caravan Turku  ry:n puheenjohtaja Pentti Groth, puh. 0400 824 471