Vuoden 2007 Karavaanariksi Tuula Nieminen

Vuoden 2007 Karavaanariksi Tuula Nieminen

18.11.2007

Tuula Niemisestä Vuoden karavaanari

Hämeenlinnalainen Tuula Nieminen on valittu Vuoden karavaanariksi. Valinta julkistettiin karavaanareiden valtakunnallisen liiton SF-Caravan ry:n liittokokouksessa Jyväskylässä viikonvaihteessa.

Tuula Nieminen on pitkäaikainen SF-Caravan ry:n järjestöaktiivi. Nieminen on toiminut SF-Caravan ry:n liittohallituksessa 1994-1999 ja 2001-2006. Hän on ollut liiton varapuheenjohtajana 1997-1999 ja 2001-2006. Nykyisin Tuula Nieminen toimii liiton leirintätoimikunnassa vastuualueenaan leirintäpalvelujen kehittäminen.

Hämeen alueella Tuula Nieminen tunnetaan tehokkaana ja aikaansaavana karavaanareitten tapahtumien, treffien järjestäjänä. Tuula Nieminen on toiminut mm. hyväntekeväisyystreffien leiripäällikkönä. Hyväntekeväisyystapahtumilla karavaanarit ovat keränneet varoja mm. kehitysvammaisten lasten ja nuorten apuliikuntavälineiden hankintaan.

Vuoden karavaanarin nimennyt SF-Caravan ry:n liittohallitus perustelee valintaansa seuraavasti: "Tuula Nieminen on hoitanut kaikki luottamustehtävänsä esimerkillisen tunnollisesti ja vastuullisesti. Hän on paneutunut tehtäviinsä huolellisesti ja edistänyt järjestön yhteisöllisyyttä. Järjestön päätöksenteossa Tuula Nieminen on ollut joukkuepelaaja, jolla on ollut kykyä ja kärsivällisyyttä vaikuttaa yhteisen ratkaisun löytymiseen vaikeissakin asioissa. Hänen esiintymisissään järjestön tilaisuuksissa on välittynyt aina asiahallinnan lisäksi ihmisläheisyys, inhimillisyys ja syvällinen karavaanarielämän tuntemus. Tuula on tuonut liiton päättäviin elimiin järjestökentän tuntoja ja jäsenten antamaa palautetta. Aktiivisena, helposti lähestyttävänä ja ulospäin suuntautuva henkilönä Tuula on voittanut SF-Caravan ry:n jäsenistön ja yhteistyökumppaneiden luottamuksen tavalla, joka ansaitsee tulla palkituksi Vuoden karavaanari-tittelillä".

Kokenut matkailija

Tuula Nieminen ja puolisonsa Erkki ovat aloittaneet karavaanariharrastuksensa vuonna 1975. Niemisten matkailuvaunu on liikkunut aktiivisesti; kotimaan kaikkien kolkkien lisäksi ovat tutuiksi tulleet myös Euroopan tiet.

Tuula Nieminen sai vuodeksi haltuunsa Unto Vuolan lahjoittaman kiertopalkinnon. Tunnetuimpia Vuoden karavaanareita ovat olleet mm. ministeri Pertti Paasio, enduromoottori-pyöräilyn maailmanmestari Kari Tiainen, tv-ohjaaja Sirpa Teräs ja viihdetaiteilija Kari Salmelainen.

SF-Caravan ry:n jäsenmäärä on 57 000 suomalaista perhettä. Karavaanimatkailun harrastajia on maassamme yli 180 000.