Uusia karavaanariyhdistyksiä perustettu viikonloppuna

Uusia karavaanariyhdistyksiä perustettu viikonloppuna

22.1.2007

Viime viikonloppuna on perustettu kaksi uutta karavaanareitten yhdistystä. Uudet yhdistykset ovat Matkailuautoilijat ja Kristillinen karavaanariyhdistys. Molemmat yhdistykset ovat tehneet perustamiskokouksissaan päätöksen rekisteröitymisestä ja SF-Caravan ry:n jäsenyyden hakemisesta. Molemmat yhdistykset ovat myös hyväksyneet itselleen säännöt, jotka ovat sisällöltään ja muodoltaan lähellä SF-Caravan ry:n jäsenyhdistysten mallisääntöjä.

Mikäli em. yhdistykset hakevat liiton jäsenyyttä, käsitellään hakemukset ensin liiton hallituksessa. Hakemuksen käsiteltyään hallitus tekee esityksen liittokokoukselle hakemusten hyväksymisestä tai hylkäämisestä. Mikäli liittokokous hyväksyy jonkun uuden yhdistyksen liiton jäseneksi, on jäsenellä täydet jäsenoikeudet (esim. puhe- ja äänioikeus liittokokouksessa) sen jälkeen, kun yhdistys on rekisteröity yhdistysrekisteriin. Yhdistys voi halutessaan käyttää nimessään etuliitettä "SF-Caravan" ja liitettä "ry". Seuraavat liittokokoukset ovat 20.5 ja 18.11.

Molempien perustettujen taustalla on SF-Caravan ry:n kerhoissa toimineita jäseniä. Kerhojen toiminta jatkuu tässä vaiheessa SF-Caravanissa entisellään. SF-Caravanin liittohallitus kommentoi uusien yhdistysten toimintaa ja mahdollista liiton jäsenyyttä aikaisintaan siinä vaiheessa, kun yhdistykset ovat hakeneet liiton jäsenyyttä.TP.