Talviloma-kyselyn tulokset julki

Talviloma-kyselyn tulokset julki

18.2.2016

Karavaanarit.fi -sivustollakin uutisoitu suomalaisten talvilomamatkustusta selvittävä kysely on päättynyt, ja tulokset ovat selvillä.

Käynnistymässä oleva talvilomakausi saa suurimman osan suomalaisista panostamaan matkailuun. Suomen matkatoimistoalan liiton (SMALin) yhdessä jäsenyritystensä kanssa tekemään kyselyyn vastanneista noin 87 prosenttia ilmoitti matkustavansa tai harkitsevansa matkalle lähtöä talvilomien aikana. Noin 30 prosenttia matka-aikeisiin myönteisesti vastanneista kertoo koulujen talvilomien ajankohdan (viikot 8-10) vaikuttavan lomamatkasuunnitelmiin.

Kotimaan matkakohteet kiinnostavat suomalaisia myös talvella, ja kotimaassa aikookin lomailla yli 28 prosenttia matkalle aikovista. Euroopan suosittuihin kaupunki- ja rantalomakohteisiin suuntaa yli 24 prosenttia matkailevista. Myös Suomen lähialueet Baltia ja Pohjoismaat pitävät hyvin pintansa talvikohteiden kisassa. Noin 17 prosentilla ajatukset, ja lentokoneen nokka, suuntaavat puolestaan kaukokohteisiin.

Lähes 60 prosenttia matkoista on yli 4 vuorokautta kestäviä ja näistä noin 40 prosenttia jopa 7 vuorokautta tai sitä pidempiä. Lyhyempikin reissu auttaa jaksamaan talven selätyksessä, ja yli 40 prosenttia vastanneista kertoo tekevänsä päivämatkan tai maksimissaan 3 vuorokautta kestävän matkan.