Suomalaiskaravaanareilla huikea menestys PM-tasolla

11.7.2002

Suomalaiset karavaanarit ovat pohjoismaiden taitavimpia matkailuajoneuvo-yhdistelmän käsittelijöitä. Matkailuvaunujen taitoajon eli caramban pohjoismaisissa mestaruuskisoissa Ruotsin Tjolöholmissa suomalaiset voittivat kaikki sarjat: miesten, naisten ja nuorten sarjat sekä joukkuekilpailun.

Henkilökohtaisen miesten sarjan voiton otti jo kolmannen kerran inkoolainen Elis Bussman, toisena oli norjalainen Trond Johnsbråten ja kolmantena ruotsalaisen Christian Björklund. Bussman ajoi molemmat kierrokset täysin virheettömästi, joten hän sai myös tyylipalkinnon.
Joukkuekulta tuli myös Suomeen. Bussmanin lisäksi joukkueeseen kuului Lasse Aaltonen Monninkylästä ja Niels Nielsen Loviisasta.

Naisten sarjan paras oli loviisalainen Anne-May Wiberg. Hän voitti myös edellisenä vuonna ja on noussut hallitsevaksi ajajaksi naisten sarjaa pitkään hallinneen norjalaisen jälkeen.

Juniorisarjan voitto tuli siis myös Suomeen, riihimäkeläiselle Erkki Lepolalle. Lepola on hallinnut suvereenisti nuorten sarjaa vuodesta 1997.

Caramba (=CARavan Clubs Avencerade MästerskapsBAna) on matkailuvaunujen taitoajokilpailu. Kilpailussa ajetaan auto + matkailuvaunu -yhdistelmällä kaksi kierrosta, jossa on tietyt ratakuviot. Kilpailussa auto on ajajan oma tai muutoin vapaavalintainen, mutta kaikki käyttävät samanlaista matkailuvaunua (yksiakselinen 2,00-2,23 m leveä ja 5,50-6,50 m pitkä). Suomessa taitoajoharrastus on erityisen suosittua Itä- ja Länsi Uudellamaalla.

Kilpailu ajettiin karavaanareitten Pohjoismaisten päivien yhteydessä keskiviikkona 10.7.

SF-Caravan ry:n puheenjohtaja Eero Ollila, 0400-683 495