Suomalaisilla hyvä menestys pohjoismaisissa taitoajoissa Tanskassa

Suomalaisilla hyvä menestys pohjoismaisissa taitoajoissa Tanskassa

10.7.2003

Suomalaiset karavaanarit ovat pohjoismaiden taitavimpia matkailuajoneuvo-yhdistelmän käsittelijöitä. Matkailuvaunujen taitoajon eli caramban pohjoismaisissa mestaruuskisoissa Tanskassa suomalaiset voittivat naisten sarjan, nuorten sarjan ja joukkuekisan.

Miesten henkilökohtaisen kilpailun voitto meni tänä vuonna Ruotsin Christian Björklundille. Hopeaa otti vantaalainen Lasse Aaltonen Suomesta ja pronssia Ruotsin Bernt Fredriksson.
Miesten joukkuekilpailun vei jälleen Suomi.

Naiset ja nuoret voitokkaita+

Naisten sarjan paras oli neljännen kerran perättäin loviisalainen Anne-May Wiberg.
Juniorisarjan voitti seitsemännen kerran peräkkäin loppilainen Erkki Lepola, joka ajoi nopeimmin kaikista, myös miesten sarjassa ajaneista. Hyvinkääläinen Janne Kallio oli toinen nuorten sarjassa, kolmas sija meni isäntämaahan Tanskaan.

Caramba (= CARavan clubs Avencerade MästerskapsBAna) on matkailuvau-nujen taitoajokilpailu. Kilpailussa ajetaan auto+matkailuvaunu -yhdistelmällä kaksi kierrosta, jossa on tietyt ratakuviot. Kilpailussa auto on ajajan oma tai muutoin vapaavalintainen, mutta kaikki käyttävät samanlaista matkailuvaunua (yksiakselinen 2,00-2,23 m leveä ja 5,50-6,50 m pitkä). Suomessa taitoajo-harrastus on erityisen suosittua Itä-Uudellamaalla, Porvoon ja Loviisan seuduilla sekä pääkaupunkiseudulla.

Kilpailu ajettiin 6.-12.7. pidettävien Pohjoismaisten Karavaanipäivien yhteydessä Tanskan Vilhelmsborgissa.

Lisätietoja: Caramba-joukkueen johtaja Olof Bussman,050-5691 511
SF-Caravan ry:n toiminnanjohtaja Timo Piilonen, 050-5926 561