SF-Caravan esittää matkailuautojen nopeusrajoituksen poistamista tai korottamista

SF-Caravan esittää matkailuautojen nopeusrajoituksen poistamista tai korottamista

26.9.2002

Matkailuajoneuvon käyttäjien kuluttajajärjestö SF-Caravan ry esittää matkailuautojen nopeusrajoituksen poistamista tai ainakin korottamista 100 kilometriin tunnissa. SF-Caravan ry jätti asiaa koskevan aloitteen liikenne- ja viestintäministeri Kimmo Sasille perjantaina 20.9.

Suomessa on tällä hetkellä rekisterissä noin 17 000 matkailuautoa. Matkailuautoilla on 80 kilometrin ajoneuvokohtainen tuntinopeusrajoitus. Suurin osa matkailuautojen käyttäjistä on SF-Caravan ry:n jäseniä.

- Jäsenistöämme on pitkään keskusteluttanut nykyisen nopeusrajoituksen tarkoituksenmukaisuus. Katsomme, että tänä päivänä uudehkojen matkailuautojen tekniset ominaisuudet ja turvavarusteet sekä maamme liikenneympäristö ovat tarpeeksi kehittyneitä siihen, että matkailuautolla voidaan liikennöidä turvallisesti suuremmillakin nopeuksilla kuin 80 kilometriä tunnissa, sanoo aloitteen ensimmäinen allekirjoittaja, SF-Caravan ry:n puheenjohtaja Eero Ollila.
- Liikennevirrat pääteillämme, joilla on 100 kilometrin tiekohtainen nopeusrajoitus, liikkuvat noin 95 kilometrin tuntinopeudella. Matkailuautojen nykyisen nopeusrajoituksen poistaminen tai korottaminen 100 kilometriin tunnissa lisäisi liikenteen sujuvuutta ja vähentäisi ohitustilanteita, arvioi Ollila.

Suomi on tällä hetkellä ainoa Euroopan maa, jossa alle 3 500 kg painavan matkailuauton nopeus on moottoritiellä rajoitettu 80 kilometriin tunnissa. Lisäksi Suomi on Tanskan lisäksi ainoa Euroopan Unionin jäsenvaltio, jossa matkailuauton nopeus on taajamien ulkopuolella rajoitettu 80 kilometriin tunnissa.

Lisätietoja: Puheenjohtaja Eero Ollila, p. 08-378 815, 0400-683 495 tai toiminnanjohtaja Timo Piilonen, p. 03-6153 121, 050-5926 561, sähköposti
sf-caravan@karavaanarit.fi