Rauman Poroholma ja SFC-Hiilimutka Vieremältä Vuoden 2009 Caravan-alueiksi

Rauman Poroholma ja SFC-Hiilimutka Vieremältä Vuoden 2009 Caravan-alueiksi

8.1.2010

Karavaanarit ovat valinneet Rauman Poroholman sekä Vieremällä sijaitsevan SFC-Hiilimutkan Suomen parhaiksi leirintäalueiksi. Huomionosoitus on tunnustus pitkäaikaisesta ja tuloksekkaasta työstä karavaanareiden parhaaksi.

SF-Caravan ry nimeää vuosittain Vuoden Caravan-alueet jäsenäänestyksen perusteella. Poroholman lomakeskus nimettiin parhaaksi yleiseksi leirintäalueeksi. Parhaaksi jäsenalueeksi eli SFC-alueeksi nimettiin Vieremän Salahmilla sijaitseva Hiilimutka.

Vuoden Caravan-alueet julkistettiin Caravan Show & Camping–messujen avajaisissa Turussa.

SF-Caravan ry:n palkintoraati kiitteli Poroholman lomakeskusta ensiluokkaisesta ja ripeästä alueen monipuolisesta kehittämisestä. Alue on uusin viiden tähden leirintäalue maassamme. Alueen uusi yrittäjä on investoinut sekä tekniseen laatuun että asiakkaiden viihtyisyyteen merkittävästi. Erityisesti raati arvostaa alueen palveluja, jotka sopivat yhtenevästi sekä leirintämatkailijoille, veneilijöille että muille alueen vapaa-ajan viettäjille. Alue sijaitsee lähellä kaupungin keskustaa, mutta tarjoaa puistomaisen, idyllisen ja merellisen ympäristön vierailijoilleen. Tasokas leirintäalue toimii koko kaupunkinsa matkailullisena käyntikorttina.

Hiilimutka on SF-Caravan Ylä-Savo ry:n ylläpitämä leirintäalue Vieremän Salahmilla. Alue sijaitsee luonnonkauniilla paikalla Salahmijärven rannalla ja on avoinna ympäri vuoden. Kesäaikaan 1.6-31.8 paikalla on isäntäpäivystys. Alueella on 150 sähköistettyä matkailuajoneuvopaikkaa. Alueen vetovoima perustuu luontoharrastuksiin, kuten kalastukseen ja marjastukseen. Alue on panostanut viime aikoina palveluidensa parantamiseen investoimalla rakennuksiin ja alueen ilmeeseen. Yleistä tasoa on parannettu yhdistyksen ahkeralla talkoovoimalla huomattavasti, ja kehitystyötä jatketaan edelleen. Tänä vuonna 30-vuotista toimintaansa juhliva SF-Caravan Ylä-Savo ry on kehittänyt Hiilimutkaa 20 vuoden ajan.

Lisätietoja: SF-Caravan ry, toiminnanjohtaja Timo Piilonen, puh. (03) 615 3121, 050 592 6561

Poroholman Lomakeskus, yrittäjä Riku Räsänen, puh. (02) 533 5522

SF-Caravan Ylä-Savo ry, puheenjohtaja Kauko Eskelinen, puh. 040 729 7312