Raskaan kaluston kuljettajien yläikäraja poistui helmikuun alussa

Raskaan kaluston kuljettajien yläikäraja poistui helmikuun alussa

16.2.2010

Tämän vuoden tammikuun loppuun asti voimassa olleen lain mukaan ajokortin raskaan yhdistelmän E-osuus ja/tai linja-auton D-osuus poistui ajokortista haltijan täyttäessä 70 vuotta. Tähän ei ollut mahdollisuutta saada mitään poikkeusta.

Helmikuun 2010 alussa tämä laki muuttui siten, että E- ja/tai D-osuus ajokortissa säilyy, vaikka haltija täyttää 70 vuotta. Hänen on sen jälkeen vain esitettävä oheisen liitteen mukaisesti lääkärintodistus terveydentilastaan vähintään kahden vuoden välein.

Moni karavaanari on (entinen) rekka- tai bussikuljettaja. Osalla karavaanareista on myös yli 3500 kg:n matkailuauto ja C1E- tai CE-luokan ajokortti. E-luokan voi säilyttää ajokortissaan, kun muistaa huolehtia lääkärintodistuksestaan oheisen tiedotteen mukaisesti.

Ne henkilöt, jotka ovat tämän lain voimaantuloa edeltäneen vuoden aikana (1.2.2009 - 31.1.2010) ehtineet menettää E- tai D-oikeuden, saavat sen takaisin esittämällä asianmukaisen lääkärintodistuksen ja hakemuksen poliisille viimeistään kahden kuukauden kuluessa tämän lain voimaantulosta eli 31.3.2010 mennessä. Tämän jälkeen tai jos oikeuden menettämisestä on kulunut yli vuosi, tulee hakijan suorittaa hyväksytysti uusi kuljettajantutkinto.

Lisätietoja: Liikenteen turvallisuusvirasto, puh. 020 618 500, www.trafi.fi