Pohjoismaiset Karavaanipäivät tämän viikon Turussa

Pohjoismaiset Karavaanipäivät tämän viikon Turussa

16.7.2013

50. Pohjoismaiset Karavaanipäivät avattiin juhlallisesti Turussa. Tapahtumaan osallistuu 250 matkailuajoneuvoa ja yli 520 karavaanaria Ruotsista, Norjasta, Tanskasta, Puolasta, Venäjältä ja Suomesta.

Tapahtuman avajaiset pidettiin maanantai-iltapäivällä. Avajaisia edeltänyt kulkue oli iloinen ja värikäs. Avajaisissa puheenvuoroja käyttivät järjestelytoimikunnan puheenjohtaja, SF-Caravan Turku ry:n puheenjohtaja Pentti Groth, SF-Caravan ry:n puheenjohtaja Juha Hämäläinen ja Turku Touringin matkailujohtaja Anne-Marget Hellén. Virallisen avaamisen suoritti Nordiska Caravan Rådetin presidentti, ruotsalainen Bill-Arne Andersson.

Avajaisten soittokuntana toimi Quinsonic Brass Band. Yksi jännityskohteista oli NCR:n lipun tuominen. Tuojana oli tällä kertaa yksi  tapahtuman nuorimpia osanottajia, 6-vuotias Mio Tarvainen perheineen.

Pohjoismaisten Karavaanipäivien yhteydessä järjestetään kansainvälinen Solifer Rally. Keskiviikkona 17.7 kello 12.00 ajetaan caramban, matkailuvaunujen taitoajon pohjoismaiset mestaruuskilpailut. PM-kisaa voi ja kannattaa tulla yleisönkin seuraamaan, sillä kilpailuihin messukeskuksen pihalle on SF-Caravanin jäsenillä vapaa pääsy. Pohjoismaiset Karavaanipäivät päättyvät lauantaina.