Pohjoismaiset Karavaanipäivät alkaa Kuopiossa

Pohjoismaiset Karavaanipäivät alkaa Kuopiossa

1.7.2009

Kuopion Matkailukeskus Rauhalahti täyttyy viikonloppuna pohjoismaisista karavaanareista. 5.-11.7 järjestettävä Pohjoismaiset Karavaanipäivät (=Nordisk Camping Träff) kerää 320 matkailuvaunua ja –autoa Rauhalahteen. Tapahtuma on loppuunmyyty ennakkovarausten perusteella.

Pohjoismaisten Karavaanipäivien pääjärjestäjä on Nordiska Caravan Rådet, pohjoismaisten leirintämatkailun keskusliittojen yhteistyöelin. Paikallisina järjestäjinä toimivat valtakunnallinen liitto SF-Caravan ry ja Matkailukeskus Rauhalahti.

Tapahtuman avajaisia vietetään Rauhalahden teatteriareenalla maanantaina 6.7 kello 15.00. Puheenvuoroja avajaisissa käyttävät Kuopion kaupunginhallituksen jäsen Pekka Kantanen, SF-Caravan ry:n puheenjohtaja Juha Hämäläinen ja Nordiska Caravan Rådetin presidentti, norjalainen Kjell-Petter Kolberg.

Viikon aikana ohjelmassa on järjestettyjä retkiä, kuten kaupunkikierros ja retki Alahovin viinitilalle. Lapsille on ohjelmaa päivittäin sekä leirintäalueella että läheisessä Hoksopoli-perhepelipuistossa. Viikon aikana kisaillaan karavaanareiden golf-mestaruudesta Tarina Golfissa Siilinjärvellä. Vieraille esiintyvät pääasiassa kuopiolaiset kulttuuriryhmät, kuten Rajalan puhaltajat, Haapajärven Nuorisopuhallinorkesteri, Kuopion sirkus ja Tanssiteatteri Minimi. Pohjola-Norden järjestää yhteislaulutilaisuuden, jossa lauletaan suomalaisia kansanlauluja ruotsiksi. Luonnollisesti leiriläiset tutustuvat omaan tahtiin Kuopion ja lähialueiden nähtävyyksiin.

Pohjoismaisten Karavaanipäivillä ajetaan matkailuvaunun taitoajon eli Caramban (= CARavan Clubs Avencerade MästerskapsBAna) pohjoismaiset mestaruuskilpailut. Carambassa on tarkoituksena ajaa kuvioitu rata auto+matkailuvaunu-yhdistelmällä mahdollisimman nopeasti ja virheettömästi. Caramba-kilpailut ajetaan torstaina 10.7 kello 11.00. Jokainen leiriläinen voi harjoitella myös omaa ajamistaan suorittamalla karavaanareiden ajotaitomerkkejä.

Rauhalahden Matkailukeskus on yksi maamme kolmesta viiden tähden leirintäalueesta. Tapahtumaa varten aluetta on entisestään ehostettu, huoltorakennuksia remontoitu ja viheralueita tehty viihtyisimmäksi. Matkailuajoneuvojen lisäksi osallistujia majoittuu mökeissä, teltoissa ja hotellissa.

Alueen kaikki matkailuajoneuvopaikat on tapahtuman ajalta 5.-11.7 loppuunmyyty. Kuopioon matkailuajoneuvolla em. aikana tuleville suositellaan yöpymispaikaksi SFC-Alataloa Kuopion Jännevirralla, Jänneniementie 264, www.sfc-kuopionseutu.net.

Lisätietoja: www.nct2009.fi