Pentti Grothista Vuoden karavaanari ja Kaakkois-Hämeestä Vuoden yhdistys

Pentti Grothista Vuoden karavaanari ja Kaakkois-Hämeestä Vuoden yhdistys

14.11.2015

Itämeren aalloilla lauantaina juhlitussa Caravan Gaalassa julkistettiin Vuoden karavaanari ja Vuoden yhdistys vuosimallia 2015. SF-Caravan ry:n liittohallitus nimesi Vuoden karavaanariksi turkulaisen Pentti Grothin ja Vuoden yhdistykseksi SF-Caravan Kaakkois-Hämeen.

Pentti Groth, 63, aloitti matkailuvaunuharrastuksen vuonna 1982. Karavaanarin elämäntapa on vienyt miehen mennessään täydellisesti, sillä matkailun lisäksi Groth on kunnostautunut karavaanareitten järjestötoiminnassa sekä paikallisesti että valtakunnallisesti.

Pentti Grothin luottamustehtävät alkoivat SF-Caravan Turku ry:n ajotaitotoimikunnasta yli 30 vuotta sitten. Myöhemmin monimuotoiseen järjestöuraan ovat mahtuneet mm. kansainvälisten karavaanaritapahtumien organisointivastuu, yhteisten kokoontumisten leiripäällikön tehtävät, leirintäaluepalvelujen järjestäminen karavaanareille, yhteistyö maan pitkäaikaisimman matkailuajoneuvoalan messutapahtuman Caravan Shown järjestäjän Turun Messukeskuksen kanssa ja leirintämatkailun valtakunnallisen liiton SF-Caravan ry:n liittohallituksen jäsenyys. Pitkäaikaisin luottamustehtävä on ollut SF-Caravan Turku ry:n puheenjohtajuus, jota Pentti Groth on hoitanut parin vuoden taukoa lukuun ottamatta vuodesta 1990 alkaen.

Vuoden karavaanarin nimenneen SF-Caravan ry:n liittohallituksen mielestä Pentti Grothilla on ollut poikkeuksellisen monipuolinen järjestöura. Hänen verkostoitumiskykynsä ja paikallinen vaikuttavuutensa, ulospäinsuuntautuneisuutensa, yhteistyövalmiutensa alueellisesti ja valtakunnallisesti sekä henkilökohtainen sitoutuneisuutensa järjestön arvoihin ovat esimerkillisiä.

Pentti Grothin pitkäaikainen, tuloksellinen työ karavaanareitten hyväksi ansaitsee tulla palkituksi ”Vuoden karavaanari”-tittelillä.

Vuoden yhdistys - SF-Caravan Kaakkois-Häme ry

Vuonna 1990 perustetun SF-Caravan Kaakkois-Häme ry:n toimialue on Nastola ja Iitti ympäristöineen. Vuoden yhdistys tunnetaan maanlaajuisesti kahdesta hyvin hoidetusta leirintäalueesta, Radansuusta ja Leininrannasta. Yhdistys pyöritti Radansuun toimintaa vuoteen 2012 saakka. Tämän jälkeen yhdistys hankki Iitin kunnalta Myllykoski Oy:n entisen sahan työntekijöiden asuntoalueen Kausalassa ja rakensi paikalle pääasiassa talkoovoimin nykyaikaisen leirintäalueen palveluineen matkailuvaunuilijoitten ja –autoilijoitten käyttöön.

Leininranta avattiin kesällä 2014. Yhdistys on rakentanut alueelle 83 matkailuajoneuvopaikkaa, ja alue toimii ympärivuotisesti. Leininranta on osa Caravan-huiput-ketjua. Alue houkuttelee kesämatkailijoita upeilla maisemillaan, karaoke-illoillaan ja saunomismahdollisuuksillaan. Hyvin monelle karavaanarille tutustuminen Iitin kuntaan ja lähialueisiin alkaa poikkeamalla leirintälomalle Leininrantaan. Yhdistys järjestää jäsenilleen monipuolisia tapahtumia ja hyvässä yhteistyössä kunnan viranomaisten ja muiden, erityisesti Hämeen alueen karavaanariyhdistysten kanssa.

SF-Caravanin hallitus arvostaa jäsenmäärältään pienen yhdistyksen uskomatonta uutteruutta ja työn sankaruutta uuden leirintäalueen rakentamisessa ja ylläpitämisessä. Matkalla on ollut poikkeuksellisen paljon vastoinkäymisiä, jotka yhdistys on hoitanut hyvällä yhteishengellä, sitkeydellä, päättäväisyydellä ja koko ajan omaan tavoitteeseensa uskomalla.

Yhdistyksen puheenjohtajana toimii Veikko Vuorialho.