Oulun FICC-rally oli suurtapahtuma

Oulun FICC-rally oli suurtapahtuma

18.8.2004

Oulussa 29.7-8.8.2004 järjestetty 68. FICC-rally houkutteli lopulta 879 matkailuajoneuvoa ja 1954 henkilöä Raksilaan. Suurimmat ryhmät tulivat Saksasta, Iso-Britanniasta ja Norjasta. Kaukaisimmat vieraat edustivat Taiwania, Australiaa, Etelä-Koreaa ja USA:aa. Kokonaismäärään järjestäjät ovat tyytyväisiä.
FICC-rally järjestettiin Suomessa kolmatta kertaa. Oulun tapahtumapaikka oli kaikkien aikojen pohjoisin FICC-rallyjen historiassa. "Rallyja", leirintä- ja karavaanimatkailijoitten kokoontumisajoja on järjestetty vuodesta 1933 alkaen lähes vuosittain.

Tapahtuman avajaiskulkue sai suuren huomion sekä kaupunkilaisilta että tiedotusvälineiltä. Itse leirin ohjelmassa olleet monipuoliset retket ja iltaohjelmat saivat runsaasti vierailta kiitosta. Nuorisolle oli tarjolla monipuolista toimintaa SF-Caravanin nuorisokerhon järjestämänä.

Leirin toimimisesta pitivät huolen 120-henkinen talkooväki, jonka kaksiviikkoinen työrupeama oli raskas ja vaativa. Kuitenkin leiriläiset antoivat laajan tunnustuksen talkooporukalle, joka kiireessäkin jaksoi hymyillä, palvella ja auttaa pienissäkin ongelmissa.

Sateinen sää aiheutti Oulun tapahtumassakin vaikeuksia sekä ennen leiriä että leirin aikana. Osa nurmikentistä pehmeni sateen vaikutuksesta niin, että korjaustoimia maansiirtoineen ja tienrakentamisineen jouduttiin tekemään.

Leirin lopputulos oli kuitenkin erittäin myönteinen. Ihmisten välinen ystävyys ja yhteistyö yli maa- ja kielirajojen toteutui upeasti. Tulevassa Caravan-lehdessä 5/2004 on laja värikuvaraportti leirin tapahtumista!