Nallikari ja Kuturanta Vuoden 2006 Caravan-alueiksi

Nallikari ja Kuturanta Vuoden 2006 Caravan-alueiksi

30.11.-0001

Nallikari ja Kuturanta Vuoden 2006 Caravan-alueiksi

Karavaanarit ovat valinneet Oulussa sijaitsevan Nallikarin sekä Lestijärvellä sijaitsevan Kuturannan Suomen parhaiksi leirintäalueiksi. Huomionosoitus on tunnustus pitkäaikaisesta ja tuloksekkaasta työstä karavaanareiden parhaaksi.

SF-Caravan ry nimeää vuosittain Vuoden Caravan-alueet jäsenäänestyksen perusteella. Nallikari nimettiin parhaaksi yleiseksi leirintäalueeksi. Parhaaksi jäsenalueeksi eli SFC-alueeksi nimettiin Kuturanta.

Vuoden Caravan-alueet julkistettiin Caravan Show & Camping–messujen avajaisissa Turussa perjantaina 13.4.

SF-Caravan ry:n palkintoraati kiitteli Nallikaria erityisesti alueen pitkäjänteistä kehittämisestä. Rakennuskantaa on viime vuosina uusittu ja tiestöä paranneltu. Kävijöiden viihtyvyyden kannalta Nallikarin sijainti on erinomainen: Oulun keskusta on kävely- ja pyöräilymatkan päässä. Heti alueen ulkopuolella on hieno hiekkaranta ja tarjolla runsaasti erilaisia harrastusmahdollisuuksia. Nallikari sai erityistä kiitosta lapsiperheiltä.

Lestijärven rannalla Lestijärven kunnassa sijaitseva SFC-alue Kuturanta on valintaraadin mielestä onnistunut, vähitellen vanhan metsänvartijan tilan pihapiirin ympärille rakennettu viehättävä kokonaisuus. Rakennuskanta ja matkailuajoneuvoalue ovat hyvin hoidettuja. Erityistä kiitosta jäsenistö on antanut alueen isäntäväen palvelualttiudesta. Alueella järjestetään runsaasti erilaisia tapahtumia, kuten jokakesäiset karavaanareiden tangomarkkinat. Myös paikan rauhallisuutta, luonnonläheisyyttä ja mahdollisuuksia marjastukseen, patikointiin, retkeilyyn ja kalastukseen ovat karavaanarit kiitelleet. Kuturanta on palkittu Vuoden Caravan-alueena myös vuonna 1999.

SF-Caravan ry on matkailuajoneuvojen, matkailuvaunun ja matkailuauton käyttäjien, valtakunnallinen liitto, jonka jäseninä on 65 yhdistystä ympäri maan. Yhdistysten yhteenlaskettu jäsenmäärä on 55 500.

Lisätietoja:
SF-Caravan ry, toiminnanjohtaja Timo Piilonen, puh. (03) 615 3121, 050 592 6561
Nallikari Camping, leirintäaluepäällikkö Sirpa Walter, puh. 044 703 1327
SF-Caravan Keski-Pohjanmaa ry, puheenjohtaja Kalevi Jokela, puh. 040 588 0544
www.karavaanarit.fi/karavaanimatkailu/suomalaiset_leirintaalueet/vuoden_caravan-alueet/