Matkailuvaunujen taitoajon PM-kisoissa kaksoisvoitto Suomeen

Matkailuvaunujen taitoajon PM-kisoissa kaksoisvoitto Suomeen

13.7.2007

Matkailuvaunujen taitoajon eli caramban mestaruudesta kilpailtiin Pohjoismaisilla Karavaanipäivillä Tanskan Feddetissa. Taitoajoja hallitsivat suomalaiskaravaanarit ottamalla kaksoisvoiton ja joukkuekilpailun voiton.

Riihimäkeläinen Erkki Lepola voitti miesten henkilökohtaisen kilpailun. Tiukassa kilpailussa Lepola voitti toiseksi tulleen, viime vuoden mestarin inkoolaisen Elis Bussmanin neljällä sekunnilla. Lepola on menestynyt aiemmin kilpailuissa sekä valtakunnallisesti että pohjoismaisesti. Lepola voitti pohjoismaisen mestaruuden myös kaksi vuotta sitten.

Kolmas sija meni Ruotsin Håkan Jonssonille, joka jäi suomalaiskaksikosta 28 sekuntia. Suomen kolmas edustaja Lasse Aaltonen sijoittui kymmenenneksi. Kilpailijoita oli yhteensä 12.

Caramba (=CARavan Clubs Avencerade MästerskapsBAna) on matkailuvaunujen taitoajokilpailu. Kilpailussa ajetaan auto+matkailuvaunu -yhdistelmällä tietty ratakuvio mahdollisimman nopeasti ja virheettömästi. Kilpailussa auto on ajajan oma tai muutoin vapaavalintainen, mutta kaikki käyttävät samanlaista matkailuvaunua (yksiakselinen 2,05 – 2,35 m leveä ja 6,00 – 7,20 m pitkä).

Lisätietoja:

Caramba-joukkueen johtaja Olof Bussman, puh. 050 569 1511
SF-Caravan ry:n puheenjohtaja Eero Ollila, puh. (08) 378 815, 0400 683 495