Martti Turkista Vuoden karavaanari

Martti Turkista Vuoden karavaanari

23.11.2009

Nakkilalainen Martti Turkki on valittu Vuoden karavaanariksi. Valinta julkistettiin karavaanareiden valtakunnallisen liiton SF-Caravan ry:n liittokokouksessa Lappeenrannassa.

Martti Turkki on pitkäaikainen SF-Caravan ry:n järjestöaktiivi. Turkki on ollut yksi pitkäaikaisempia liiton jäsenyhdistysten vetäjiä, sillä SF-Caravan Satakunta ry:n puheenjohtajuus oli Turkilla 25 vuoden ajan.

Satakunnan alueella Martti Turkki tunnetaan monesta yhteydestä, kuten ammattiensa maanviljelyn ja raviurheilun parista. 63-vuotias Turkki toimii Porin Ravit Oy:n toimitusjohtajana. Raviurheilussa Turkilla on ollut valtakunnallisiakin luottamustehtäviä.

Martti Turkki on henkilökohtaisella panoksellaan vaikuttanut näkyvästi Kankaanpäässä sijaitsevan Kuninkaanlähteen leirintäalueen syntyyn ja kehitykseen. ”Kunkusta” on tullut erittäin suosittu ja kautta maan tunnettu leirintäalue, joka on erityisesti matkailuajoneuvoilla liikkuvien lapsiperheitten suosiossa. Kuninkaanlähteen alue on ensimmäisenä suomalaisena leirintäalueena saanut sertifikaatin hyvästä ympäristönhoidosta, Euroopan yhteisön ympäristömerkin.

Vuoden karavaanarin nimennyt SF-Caravan ry:n liittohallitus perustelee valintaansa seuraavasti: "Martti Turkki on ollut esimerkillinen yhdistyksensä puheenjohtaja, jonka toiminta on ulottunut laajasti myös oman yhdistyksen ja jäsenistön ulkopuolelle. Turkki on suunnannäyttäjä, joka on lisännyt karavaanareiden tunnettuutta myös muissa luottamustehtävissä toimiessaan. Hän on ollut näkyvä hahmo SF-Caravan ry:n liittokokouksissa ja on tuonut liiton päättäviin elimiin järjestökentän tuntoja ja jäsenten antamaa palautetta. Hän ei ole pelännyt esittää purevaakin kritiikkiä silloin, kun tilanne on niin vaatinut. Turkkia arvostetaan kuitenkin järjestömme piirissä rakentavana ja helposti lähestyttävänä ihmisenä ja luotettavana, asiakeskeisenä yhteistyökumppanina. Martti Turkki on voittanut SF-Caravan ry:n jäsenistön luottamuksen tavalla, joka ansaitsee tulla palkituksi ”Vuoden karavaanari”-tittelillä.

Kokenut matkailija

Martti Turkki ja puolisonsa Hilkka ovat aloittaneet karavaanariharrastuksensa vuonna 1980. Turkkien matkailuvaunu on kiertänyt kotimaan lähes kaikki kolkat ja ollut viime aikoina enimmäkseen kausipaikalla Kuninkaanlähteellä.

Martti Turkki sai vuodeksi haltuunsa Unto Vuolan lahjoittaman kiertopalkinnon. Tunnetuimpia Vuoden karavaanareita ovat olleet mm. ministeri Pertti Paasio, enduro-moottoripyöräilyn maailmanmestari Kari Tiainen, tv-ohjaaja Sirpa Teräs ja viihdetaiteilija Kari Salmelainen.