Markku Vänskästä Vuoden karavaanari

Markku Vänskästä Vuoden karavaanari

19.11.2010

Hämeenlinnalainen Markku Vänskä on valittu Vuoden karavaanariksi 2010. Valinta julkistettiin karavaanareiden valtakunnallisen liiton SF-Caravan ry:n syyskokouksessa Hyvinkäällä.

Markku Vänskä, 57, on pitkäaikainen SF-Caravan ry:n järjestöaktiivi. Vänskä on toiminut liiton turvatoimikunnan jäsenenä vuodesta 1998 alkaen erikoisalanaan sähköturvallisuus. Nykyisin Vänskä toimii SF-Caravan ry:n leirintä- ja turvatoimikunnan puheenjohtajana.

Markku Vänskä on siviiliammatiltaan Vattenfall Verkko Oy:n käyttöpäällikkö. Työssään Vänskä vastaa sähköverkon operatiivisesta käyttötoiminnasta ja toimivuudesta Pirkanmaan, Hämeen, Keski-Suomen sekä Etelä- ja Pohjois-Pohjanmaan alueella. Vänskää on kuultu usein medioissa kommentoimassa miten sähköyhtiö varautuu myrskyjen uhatessa ja miten sähköverkon vikatilanteet hoidetaan.

 SF-Caravan ry:ssä Markku Vänskä tunnetaan määrätietoisena, asiantuntevana ja tarkkana kouluttajana. SF-Caravan ry:n turvallisuuskursseilla käsitellään sekä matkailuajoneuvon käyttäjän että leirintäalueen sähköturvallisuutta. Neuvonta sähköturvallisuuslain määräyksistä, leirintäalueen oikeasta sähköistyksestä, pistorasioiden sijoituksesta sekä sähkölaitteistojen oikeasta käytöstä ja huollosta on kurssien keskeistä sisältöä. Pelkistetyimmillään Markku Vänskä on opastanut yksittäistä karavaanaria oikeiden sähköjohtojen valinnassa ja käytössä Caravan-messuilla ja liiton jäsenyhdistysten tapahtumissa.

Vuoden karavaanarin nimennyt SF-Caravan ry:n liittohallitus perustelee valintaansa seuraavasti: "Markku Vänskä on ollut esimerkillinen, luotettava ja vapaaehtoistyöhön vahvasti sitoutunut johtaja. Hän on vetänyt liiton leirintä- ja turvatoimikuntaa tavoitteellisesti ja aktivoivasti. Pitkälti hänen ansiostaan toimikunnassa on erinomainen ja jäsenistöä palveleva yhteishenki.  Markku Vänskä on voittanut SF-Caravan ry:n jäsenistön luottamuksen tavalla, joka ansaitsee tulla palkituksi ”Vuoden karavaanari”-tittelillä.”