Maksullisia teitä Unkarissa

Maksullisia teitä Unkarissa

27.5.2015

Unkariin matkaavien kannattaa huolehtia tiemaksujen sähköiset e-vinjetit kuntoon ennen matkaa.

Unkarissa on noin 30 % teistä maksuttomia. Lista näistä maksuttomista teistä löytyy osoitteesta http://www.toll-charge.hu/Toll-tariffs/Toll-free-sections-2015/

Sähköisiä e-vinjettejä voi ostaa moottoritieyhtiöiden asiakaspalvelutoimistoista tai internetin kautta osoitteesta https://ematrica.nemzetiutdij.hu/ sekä valtuutetuista myyntipisteistä: http://www.toll-charge.hu/Toll-tariffs/Sales-points/  Huom! kannattaa tarkistaa, että tekee hankinnan valtuutetulta jälleenmyyjältä.

Makuvälineinä käyvät käteinen eli forintit sekä yleisimmät luottokortit (Visa ja Eurocard / Mastercard). Maksun jälkeen asiakas saa kuitin tai vahvistuksen maksusta. Kuitti tai vahvistus tulee säilyttää vuoden voimassaolon päättymisen jälkeen. Viranomaiset valvovat ajoneuvojen maksuja elektronisesti tutkimalla ajoneuvon rekisteröintitunnuksen, maksetun maksuluokan ja sähköisen tiemaksun voimassaolon. Mikäli on laiminlyönyt maksun tai se on vanhentunut, on maksettava jälkimaksua joka vaihtelee ajoneuvoluokan mukaan. Huom. Ulkomaiset ajoneuvot ovat viranomaisten tehotarkkailussa.

Taulukoissa hinnat ovat paikallista valuttaa. Maksut määräytyvät ajoneuvoluokittain.
Luokka D1 = moottoripyörät ja henkilöautot (myös perävaunun kanssa), joiden kokonaismassa on enintään 3,5 tonnia. Luokka D2 = kaikki linja-autot ja matkailuautot, joiden kokonaismassa on yli 3,5 tonnia.
Esim. D2 – luokan matkailuauton kuukauden e-vinjetti maksaa 9 560 Unkarin forinttia eli noin 33,03 Euroa ja kymmenen päivän e-vinjetti maksaa 5 950 Unkarin forinttia eli noin 20,56 Euroa.

Lähde: Autoliiton Autoillen Euroopassa – kirja.