Leirintämatkailun suosio nosti SF-Caravanin jäsenmäärän uuteen ennätykseen

Leirintämatkailun suosio nosti SF-Caravanin jäsenmäärän uuteen ennätykseen

4.1.2021

Kotimaan matkailun ja yksilöllisen automatkailun suosion kasvu sekä leirintämatkailuharrastuksen myönteinen mielikuva siivittivät SF-Caravanin jäsenmäärän uuteen ennätykseen vuonna 2020. SF-Caravan ry:n 79 jäsenyhdistyksen henkilöjäsenten kokonaisjäsenmäärä on nyt 64 591.

Jäsenmäärä on kaikkien aikojen suurin järjestön 56-vuotisen historian aikana. Jäsenmäärä kasvoi edelliseen vuoteen verrattuna 2,83 % (1 779 jäsenellä). Vuoden 2020 aikana liittyi 8 338 uutta henkilöjäsentä, ja jäsenyytensä päätti 6 549 henkilöjäsentä.

- Olemme ilahtuneita, että kaikenikäiset ihmiset ovat löytäneet elämyksellisen leirintämatkailun harrastuksekseen ja liittyneet mukaan toimintaamme. Leirintämatkailusta on ollut monipuolista tietoa hyvin saatavilla, ja kevätkesällä sosiaalisessa mediassa toteutettu On tää hienoo hommaa -jäsenkampanja nostatti tietoisuutta tarjoamistamme monipuolisista jäseneduista vielä entisestään, iloitsee SF-Caravan ry:n toiminnanjohtaja Timo Piilonen.

- Vuosi 2020 muistetaan poikkeuksellisena vuotena maailmanlaajuisesta koronaviruspandemiasta ja sen leviämisen ehkäisemiseksi tehdyistä rajoitustoimista mm. ulkomaanmatkailussa. Uskon kuitenkin, että jäsenmäärämme kasvussa on ”koronalisää” vain vähän, sillä erilaiset luontoharrastukset, liikunta ja kotimaan kiertomatkailu yhdistettynä matkailuajoneuvojen käyttöön kasvattavat suosiotaan myös tänä vuonna, arvioi Piilonen.


SF-Caravan ry:n jäsenyhdistysten henkilöjäsenmäärä nousi uuteen ennätykseen 64 591 vuoden 2020 päätteeksi (tilanne 31.12.2020)


SF-Caravan ry on 17.5.1964 perustettu matkailuajoneuvon käyttäjien muodostamien yhdistysten valtakunnallinen keskusjärjestö, joka valvoo matkailuajoneuvon käyttäjien etuja ja edistää heidän yhteisiä pyrkimyksiään. Leirintämatkailun kehittämiseksi liitto edistää kokonaisvaltaisesti ja monipuolisesti matkailuajoneuvojen käyttömahdollisuuksia, kehittää leirintäalueita ja edistää liikenne- ja leirintäturvallisuutta sekä ympäristönsuojelua. Liitto työskentelee yhdessä viranomaisten, matkailuajoneuvojen valmistajien, maahantuojien, myyjien sekä matkailu- ja leirintäyrittäjien ja -yhteisöjen kanssa.