Lauri Niemisestä Vuoden Karavaanari 2006

Lauri Niemisestä Vuoden Karavaanari 2006

20.11.2006

Turkulainen ajotaitokouluttaja Lauri Nieminen on valittu Vuoden karavaanariksi. Valinta julkistettiin karavaanareiden valtakunnallisen liiton SF-Caravan ry:n liittokokouksessa Porvoossa viikonvaihteessa.

Lauri Nieminen, 64, on SF-Caravan ry:n turvatoimikunnan jäsen. Lauri Niemisen vastuualueena on ollut karavaanareiden ajotaidon kehittäminen sekä matkailuautolla että auto ja matkailuvaunuyhdistelmällä.

Suurin osa SF-Caravanin 65 jäsenyhdistyksestä tarjoaa henkilöjäsenilleen mahdollisuuden harjoitella ajamista matkailuajoneuvolla. Edistymisen mittaamiseksi on mahdollisuus suorittaa merkitty rata, jonka hyväksytty suoritus oikeuttaa ajotaitomerkkiin. Lauri Nieminen on valtakunnallisesti kirjannut ajotaitomerkkisuorituksia, aktivoinut jäsenistöä kehittämään jokaisen omaa henkilökohtaista ajotaitoa ja ollut kouluttajana ja vetäjänä monilla ajotaitokursseilla.

Vuoden karavaanarin nimennyt SF-Caravan ry:n liittohallitus perustelee valintaansa seuraavasti: "Lauri Nieminen hoitanut ajotaitomerkkiosuutensa itsenäisesti ja innostuneesti. Hän on ollut aina valmis antamaan apuaan ajotaitoasioissa jäsenistölle sekä puhelimitse että lähtemällä itse paikalle. Lauri on keskeisesti vaikuttanut uuden "Karavaanarin ajotaitokortti"-ohjelman kurssisisältöön. Lauri on profiloitunut SF-Caravanin "Mr. Ajotaidoksi"."

Leikkimielisyyttä ajoharjoitteluun

Lauri Nieminen korostaa oikean liikenneasenteen merkitystä matkailuajoneuvolla liikkuessa.
- Ajotaidon merkitys karavaanarille on entistä tärkeämpää, sillä yhdistelmien paino ja koko ja liikenteen vilkkaus kasvavat. Korostan kuitenkin, että ajotaidon kehittäminen ei saa olla kenellekään liian totinen ja vakava asia. Ajoharjoitteluunkin pitää kuulua tietty leikkimielisyys eikä mahdollisia mokia pidä pelätä. Kursseille ja ajotaitotapahtumiin osallistumisen kynnys tulisi saada matalammaksi, pohtii Vuoden karavaanari.

Lauri Nieminen sai vuodeksi haltuunsa Unto Vuolan lahjoittaman kiertopalkinnon. Tunnetuimpia Vuoden karavaanareita ovat olleet mm. europarlamentaarikko Pertti Paasio, enduromoottori-pyöräilyn maailmanmestari Kari Tiainen, tv-ohjaaja Sirpa Teräs ja viihdetaiteilija Kari Salmelainen.

SF-Caravan ry:n jäsenmäärä on 54 000 suomalaista perhettä. Karavaanimatkailun harrastajia on maassamme yli 180 000.


Lisätietoja:
SF-Caravan ry
Vuoden karavaanari Lauri Nieminen GSM 0400 821 086
Toiminnanjohtaja Timo Piilonen GSM 050 592 6561