Lars Dahlberg FICC:n presidentiksi

Lars Dahlberg FICC:n presidentiksi

8.8.2002

Vantaalainen Lars Dahlberg on valittu kansainvälisen leirintämatkailijärjestön FICC:n (= Federation de Camping et de Caravanning)presidentiksi vuosiksi 2002-2005. Valinta, joka oli yksimielinen, tapahtui järjestön yleiskokouksessa Belgian Ghentissa.

Pitkän linjan karavaanari Lars Dahlberg on johtanut järjestöä vuodesta 1996 alkaen. FICC:n jäseninä on 54 leirintä- ja karavaanimatkailun liittoa 38 eri maassa. Jäsenjärjestöjen yhteinen henkilöjäsenmäärä on 2,5 miljoonaa. FICC:n suomalaisia jäseniä ovat SF-Caravan ja Suomen Latu.

FICC:n tärkeimmät toimintamuodot ovat jäsenjärjestöjensä kansainvälisen yhteistyön kehittäminen, leirintämatkailun palvelujen laadun parantaminen, leirintä- ja ajoneuvoturvallisuuden aktiivinen kehittäminen, luonnonsuojelu sekä viranomaisten pitäminen tieotisina leirintämatkailun merkityksestä matkailumuotona. FICC tunnetaan myös kansainvälisestä leirintäkortista ja vuosittain tapahtuvista karavaanareitten maailmanlaajuisista kokoontumisista, FICC-rallyista. FICC-rally järjestetään Suomessa, Oulussa vuonna 2004.TP.