Kirsti ja Harri Vesanto Vuoden karavaanarit

Kirsti ja Harri Vesanto Vuoden karavaanarit

24.11.2004

Keravalaiset Kirsti ja Harri Vesanto on valittu Vuoden karavaanareiksi. Nimitys julkistettiin SF-Caravan ry:n syysliittokokouksessa viikonvaihteessa Hämeenlinnassa.

Kirsti ja Harri Vesanto ovat ansioituneet erityisesti SF-Caravan ry:n jäsenistön matkailutietouden kehittäjinä.

Kirsti Vesanto on johtanut SF-Caravan ry:n ulkomaanmatkailun erityiskerhoa, VOP-kerhoa. Kirsti Vesanto on omalla panoksellaan ja hyvän työryhmänsä vetäjänä kehittänyt kerhon toimintaa siten, että kerhon jäsenmäärä on kasvanut tasaisesti. Kerhon lehden kautta saatava matkailuinformaatio on ollut faktoihin perustuvaa, perusteellista ja hyviä käytännön matkailuvinkkejä sisältävää. Kerhon tapahtumien, yhteistyössä jonkun SF-Caravan ry:n jäsenyhdistyksen kanssa järjestettävien vuosittaisten matkailutreffien, ohjelmasisältö on ollut erittäin monipuolinen. Kerho on järjestänyt ainutlaatuisia retkiä, joista suurimman julkisuuden ovat saaneet Venäjän Karjalaan suuntautuneet matkat. Kirsti Vesanto on ollut kerhonsa tehokas organisaattori ja yhteishengen tekijä, joka on sallinut monenlaisten matkailusta kiinnostuneiden ihmisten toimia ja jakaa osaamistaan jäsenistön yhteiseksi hyväksi.

Harri Vesanto on toiminut SF-Caravan ry:n matkailutoimikunnassa vuosina 1993-1996 ja matkailuasiamiehenä vuodesta 1998 alkaen. Antamassaan matkailutiedossa Harri on perustanut sanomansa faktoihin, tarkistettuihin aikataulu- ja hintatietoihin sekä tinkimättömään karavaanarin näkökulmaan. Harri Vesannon matkailuilloissa, Caravan Shown-tietoiskuissa, lehtiartikkeleissa ja kirjateksteissä on välittynyt aina oman reissukokemuksen tuntu. Harri Vesanto on henkilökohtaisesti vaikuttanut siihen, että karavaanarit ovat voineet matkustaa turvallisesti ja hyvin ennakkotiedoin Baltian maihin, aluksi Viroon ja myöhemmin myös Latviaan ja Liettuaan. Harri Vesanto on julkaissut "Karavaanarin Baltia"-oppaat ja tuottanut monipuolista matkailutietoutta myös Internetiin sivuille www.voppari.com.

Kirsti ja Harri Vesanto saivat vuodeksi haltuunsa Unto Vuolan lahjoittaman kiertopalkinnon. Tunnetuimpia vuoden karavaanareita ovat olleet mm. entinen ministeri ja europarlamentaarikko Pertti Paasio ja enduromoottoripyöräilyn maailmanmestari Kari Tiainen.