Kattivankkuri ja Karavaani Iso-Mies Vuoden Caravan-alueiksi

Kattivankkuri ja Karavaani Iso-Mies Vuoden Caravan-alueiksi

20.4.2005

Karavaanarit ovat valinneet Karstulan Humpissa sijaitsevan Karavaani Iso-Miehen sekä Sotkamon Vuokatissa sijaitsevan Kattivankkurin Suomen parhaiksi leirintäalueiksi. Huomionosoitus on tunnustus pitkäaikaisesta ja tuloksekkaasta työstä karavaanareiden parhaaksi.

SF-Caravan ry nimeää vuosittain Vuoden Caravan-alueet jäsenäänestyksen perusteella. Karavaani Iso-Mies nimettiin parhaaksi yleiseksi leirintäalueeksi. Parhaaksi jäsenalueeksi eli SFC-alueeksi nimettiin Kattivankkuri.

SF-Caravan ry:n palkintoraati toteaa, että Karavaani Iso-Mies on perheyritys, jota on kehitetty rauhallisesti ja pitkäjänteisesti. Alue sijaitsee luonnonkauniilla paikalla, ja alueen rakennukset ja ympäristö ovat hyvin hoidetut ja siistit. Erityisesti alueella on huomioitu lapsiperheet ja perheiden mukana liikkuvat lemmikkieläimet. Alueen omistajat, Lea ja Eero Humppi, tunnetaan karavaanareiden keskuudessa aina ystävällisinä ja vieraanvaraisina isäntinä. Matkailija ja erityisesti SF-Caravanin jäsen tuntee olevansa tervetullut alueelle.

Kattivankkuri on palkintoraadin mukaan pitkäjänteisesti rakennettu kokonaisuus, jota on kehitetty jatkuvasti. Aluetta hoitava SF-Caravan Kainuu ry on aktiivisen ja ahkeran talkooväen voimin rakentanut alueen ja vähitellen lisännyt alueen palveluvarustusta sekä solminut suhteita lähellä oleviin matkailuyrityksiin ja kuntaan. Alueella on osattu hyödyntää uutta teknologiaa mm. valvontalaitteissa ja uuden huoltorakennuksen ratkaisuissa. Erikoisuuksina alueella ovat mm. suksihuoltopiste ja oma hiihtohissi Vuokatinrinteisiin. Alueella on pystytty säilyttämään kodikas, alkuperäinen ja läheinen yhteisöllisyys, "karavaanarihenki", jonka ruumiillistumina toimivat alati ystävälliset alueisännät. Kattivankkuri on tunnettu erityisesti talvialueena, mutta kesäkäyttö lisääntyy uuden huoltorakennuksen ja Vuokatin yhä kehittyvän palvelutarjonnan kanssa.
Vuoden Caravan-alueet julkistettiin tällä viikolla ilmestyneessä Caravan-lehdessä. Leirintäalueiden edustajat palkitaan SF-Caravan ry:n liittokokouksessa Kajaanissa 24.4.2005.