Karavaanarialue Onnela ja SF-Caravan Alatalo Vuoden 2022 Caravan-alueiksi

Karavaanarialue Onnela ja SF-Caravan Alatalo Vuoden 2022 Caravan-alueiksi

22.4.2023

Karavaanarit ovat valinneet Alavuden Tuurissa sijaitsevan Karavaanarialue Onnelan ja SF-Caravan Alatalon Kuopion Jännevirralta Suomen parhaiksi leirintäalueiksi. Huomionosoitus on tunnustus pitkäaikaisesta ja tuloksekkaasta työstä karavaanareiden parhaaksi.

 

SF-Caravan ry nimeää vuosittain Vuoden Caravan-alueet jäsenäänestyksen perusteella. Jäsenäänestyksen lisäksi valinnassa huomioidaan alueiden suunnitelmallinen kehittäminen ja muu merkittävä toiminta leirintämatkailun hyväksi. Karavaanarialue Onnela nimettiin parhaaksi yleiseksi leirintäalueeksi ja Alatalo parhaaksi SF-Caravan-leirintäalueeksi. Vuoden Caravan-alueet julkistettiin Caravan Show -messujen avajaisissa lauantaina Turun Messukeskuksessa.

Kategoria yleiset leirintäalueet

"Valinta oli tänä vuonna erityisen vaikea. Ehdokkaista erottui selkeä kärki suosituimpia alueita. Mikä tahansa alueista olisi ansainnut tulla valituksi. Kärkialueina erottuivat Onnela, Keskisen kyläkauppa Tuurissa, suosiota kasvattanut Camping Halsuan Helmi Halsualla sekä VuoriCaravan Ellivuoren kupeessa Sastamalassa. Kaikki mainitut alueet tarjoavat monipuolisia mahdollisuuksia vapaa-ajanviettoon, palveluja harrastajiemme mieleen ja myös kiitettyä palvelun laatua. Raadin piti jäsenäänestyksessä saatujen erinomaisten perustelujen lisäksi ottaa lisää näkökulmia arviointiin, jotta alueiden välillä kyettiin tekemään valinta.", toteaa raadin vetäjänä toiminut SF-Caravan ry:n puheenjohtaja Olli Rusi.

Karavaanarialue Onnela, Keskisen kyläkaupan leirintäalue Tuurissa on tunnettu ja monipuolisia viihtymisen eväitä tarjoava alue, joka saa runsaasti kiitosta harrastajien parissa. Yrittäjäpersoona Vesa Keskinen on kertonut halunneensa alusta pitäen panostaa karavaanareiden viihtymiseen liiketoimintansa yhtenä tukijalkana. Lupaus on lunastettu. Jatkuvasti laajentuva ja kehittyvä leirintäalue ja siihen liittyvät palvelut saavat kiitettävää vierailijapalautetta. Lisäksi vuoden yleinen leirintäalue -nimityksen perusteena on oivaltava tapa, jolla Keskisen kyläkauppa on tehnyt strategisen päätöksen houkutella karavaanareita hyvien palvelujen avulla. Esimerkillistä toimintaa ja tuloksellisuutta koko liiketoiminnalle ja myös paikkakunnan muille elinkeinoille.


Kategoria SF-Caravan-leirintäalueet

"SF-Caravan-leirintäalueiden suosio jakautuu tasaisemmin kuin yleisten alueiden vastaava. Kärkipäähän arvioinneissa ylettyy kymmenkunta tunnettua ja suosionsa vakiinnuttanutta hyvälaatuista leirintäaluetta. Vahvasta suosiosta ovat nauttineet aiemmin ja myös kuluvana vuonna muun muassa Kuninkaanlähde, Kalajärvi ja Lohenpyrstö, joka on myös vahvasti edelleen panostanut palvelujensa kehittämiseen. Vuoden alueen nimityksen voi ansaita vanhalla tunnettuudella ja rohkeudella nostaa palvelujen tasoa. Laajaa huomiota kehitykseensä ja siihen tehtyihin panostuksiin on saanut Vuoden 2022 SF-Caravan-leirintäalueeksi valittu SF-Caravan Kuopion Seutu ry:n ylläpitämä Alatalo. Jäsenistö huomaa panostuksen alueen kehittämiseen.", Rusi perustelee.

Alatalo on SF-Caravan Kuopion Seutu ry:n omistama ja ylläpitämä leirintäalue Jännevirralla, Juurusveden rannalla. Alatalo on nostanut näkyvyyttään ja profiiliaan panostamalla merkittävällä tavalla sekä alueen kehittämiseen että sen tunnetuksi tekemiseen. Työ ja riskinotto haastavina aikoina palkitaan suosion kasvuna. Palautteissa Alataloa kiitellään erityisesti paikallisuuteen perustuvalla lupsakkaalla ja hyvällä palvelulla, alueen siisteydellä ja kauneudella sekä toimivuudella. Uusi upea saunarakennus palveluineen ja ympäristön uudistaminen ovat herättäneet huomaamaan positiivisen kehityksen muutenkin. Alatalo on osaltaan nostamassa koko alueen houkuttavuutta matkailukohteena ja tekee tärkeää työtä paikallisen hyvinvoinnin eteen, omaa aluettaan laajemmalle.


Lisätietoja:  
Karavaanarialue Onnela, hotellipäällikkö Sirpa Leinonen, puh. 040 777 7702
SF-Caravan Kuopion Seutu ry, puheenjohtaja Pekka Haapaniemi, puh. 050 566 5943
SF-Caravan ry, puheenjohtaja Olli Rusi, puh. 0400 522 895