Karavaanareitten liikenneturvallisuusohjelma julkaistu

Karavaanareitten liikenneturvallisuusohjelma julkaistu

30.11.-0001

Ajoneuvon käsittelytaito osa karavaanareitten liikenneturvallisuusohjelmaa

Kuljettajan ajoneuvon käsittelytaito, henkilökohtaisen ajotaidon kehittäminen ja oikea liikenneasenne ovat keskeisiä kohtia karavaanareitten valtakunnallisen liiton, SF-Caravan ry:n liikenneturvallisuusohjelmassa vuosille 2007 - 2011. Liikenneturvallisuusohjelma julkaistaan viikonvaihteessa Caravan Show & Camping -tapahtumassa Turussa.

Turvallisuuskasvatus, turvallisuusasioista opastaminen ja tiedottaminen ovat aina olleet keskeisiä SF-Caravan ry:n toiminnan tavoitteita. Liittoon kuuluu tällä hetkellä 65 jäsenyhdistystä, joissa on jäsenenä 55 500 matkailuauton tai matkailuvaunun käyttäjää.

- Korostamme jäsenistöllemme myönteistä liikenneasennetta, henkilökohtaisen ajoneuvon käsittelytaidon harjoittelua, ajoneuvojen turvalaitteiden oikeaa käyttöä, ennakoivaa ajoa ja muut tielläliikkujat huomioivaa liikkumista matkailuajoneuvolla, kertoo SF-Caravan ry:n puheenjohtaja Eero Ollila.

- Liikenneturvallisuusohjelmamme konkreettisena tavoitteena on, että matkailuajoneuvolla liikuttaessa ei satu vakavia liikenneonnettomuuksia matkailuajoneuvon kuljettajan tai matkustajien aiheuttamina. Tähän tavoitteeseen pyrimme valistuksella, tiedon tuottamisella sekä rohkaisemalla ja aktivoimalla kaikkia kuljettajia ajoharjoitteluun.

Ihminen ajoneuvon kuljettajana

SF-Caravanin liikenneturvallisuusohjelma korostaa ihmisen merkitystä ja vastuuta turvallisessa liikenteessä. Ohjelmassa suositetaan mm. onnettomuusriskien minimoimista, omaan ajoneuvoon tutustumista ja ennakkoharjoittelua ajoneuvoyhdistelmällä ennen liikenteeseen lähtemistä. Myös jokaisen karavaanarin tulisi osata arvioida oma fyysinen ja henkinen kuntonsa ja mahdolliset ajotaitoon tai -kykyyn liittyvät rajoitukset ja tekijät. Luonnollisesti ajoneuvo, joko matkailuauto tai -vaunu on oltava liikennöitävässä kunnossa.

Tulevien vuosien aikana SF-Caravan jäsenyhdistyksineen järjestää mm. ajoharjoittelumahdollisuuksia, mahdollisuuden suorittaa ajotaitomerkkejä ja Karavaanarin ajotaitokortti-kursseja. Turvallisuustietoutta annetaan karavaanareitten tapahtumissa, Internet-sivuilla ja Caravan-lehdessä.

Lue SF-Caravan ry:n liikenneturvallisuusohjelma kokonaisuudessaan tästä.

Lisätietoja:
SF-Caravan ry, Eero Ollila, puheenjohtaja, puh. 050 370 1540
SF-Caravan ry, Timo Piilonen, toiminnanjohtaja, puh. 050 592 6561