Järjestäytyneitä karavaanareita yli 63 000

Järjestäytyneitä karavaanareita yli 63 000

3.1.2017

Järjestäytyneitä karavaanareita, matkailuvaunun tai matkailuauton käyttäjiä, oli viime vuoden lopussa 63 121. Valtakunnallisen leirintämatkailuliiton SF-Caravan ry:n jäsenyhdistysten henkilöjäsenmäärä on lievästi laskenut edelliseen vuoteen verrattuna. Suurin luovutettu jäsennumero vuoden 2016 lopussa oli 157559.

Vuonna 1964 perustettu SF-Caravan ry on karavaanareiden muodostamien yhdistysten valtakunnallinen liitto, jonka jäseninä on tällä hetkellä 78 jäsenyhdistystä ympäri Suomen. Viime vuoden aikana liitto sai neljä jäsenyhdistystä lisää. SF-Caravan ry:n jäsenyhdistyksiin liittyi 7387 uutta jäsentä, ja jäsenyydestä erosi 7504 henkilöä.

Vuonna 2017 SF-Caravan ry:n teemana on "Tehdään yhdessä". Teema korostaa liiton, jäsenyhdistysten ja yhdistysten henkilöjäsenten yhteistyötä ja yhteisöllisyyttä. Liikenne- ja leirintäturvallisuustyötä tekevänä liittona SF-Caravan ry haluaa korostaa yhdessä toimimisen merkitystä - liikenteen turvallisuus, leirintäalueiden viihtyisyys ja kehittäminen toteutuvat parhaiten toisia huomioimalla, kuuntelemalla, keskustelemalla ja yhteistyössä toimien.

SF-Caravan ry:n puheenjohtaja Juha Hämäläinen kertoo liiton korostavan tänä vuonna erityisesti kotimaan matkailun ja leirintämatkailun merkitystä. – Jäsenyhdistyksemme hoidossa tai sopimusalueina on 60 ns. SFC-aluetta, joiden kehittäminen ja toimintaedellytysten luominen entistä laadukkaimmiksi ja viihtyisimmiksi vapaa-ajanviettopaikoiksi on liiton tärkein tehtävä. – Olemme myös vahvoja kansainvälisessä toiminnassa. Vuoden tärkeimpiin yhteiskokoontumisiin, Pohjoismaisille Karavaanipäiville 9.-15.7. Kokemäen Pitkäjärvelle ja Pohjoismaisille Kalottipäiville 1.-3.9. Vaalan Ruununhelmeen olemmekin kutsuneet leirintämatkailijoita ympäri maailman nauttimaan suomalaisesta vieraanvaraisuudesta ja juhlimaan samalla maamme 100-vuotista itsenäisyyttä, hehkuttaa Hämäläinen.

Juha Hämäläinen on toiminut SF-Caravanin puheenjohtajana vuodesta 2009 alkaen. Alkanut vuosi on hänen viimeisensä puheenjohtajan tehtävässä. Juha Hämäläisen seuraaja, joka aloittaa toimikautensa vuoden 2018 alusta, valitaan SF-Caravanin liittokokouksessa toukokuussa Lappeenrannassa.